TP-Link CPE210 - nastaveni

Routery, modemy, Wifi AP, switche, kabely, konektory…

Moderátoři: Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Baader
Level 1
Level 1
Příspěvky: 75
Registrován: březen 19
Pohlaví: Muž

TP-Link CPE210 - nastaveni

Příspěvekod Baader » 06 srp 2019 14:11

Ahoj, mam dotaz, zda lze pouzit TP-Link CPE210 pro rozsireni pokryti wifi venku. Z wifi routeru by sel kabel z lan portu do CPE210, ktery bude venku a ten by vysilal wifi dal. Jde mi o to, jaky rezim na CPE210 nastavit. Dekuji za pomoc.



Reklama
Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12
Elite Level 12
Příspěvky: 17252
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: TP-Link CPE210 - nastaveni

Příspěvekod ITCrowd » 06 srp 2019 14:23

Umí režim access point, takže ano.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

Baader
Level 1
Level 1
Příspěvky: 75
Registrován: březen 19
Pohlaví: Muž

Re: TP-Link CPE210 - nastaveni

Příspěvekod Baader » 06 srp 2019 16:38

Dobre, jak se k tomu dostanu, zkusim nastavit jako access point. Snad to zvladnu nastavit. Dekuji.

Baader
Level 1
Level 1
Příspěvky: 75
Registrován: březen 19
Pohlaví: Muž

Re: TP-Link CPE210 - nastaveni

Příspěvekod Baader » 07 srp 2019 12:05

Nastaveni pres rezim AP internet sdili. Ale venkovni wifi je pres TP link CPE210 takova nestabilni. Obcas se mi na telefonu wifi vypne nebo nekdy i kdyz je wiilfi pripojena a ukazuje plny signal, tak internet nefunguje. Asi budu muset radne nastavit vsechny routery a ten TP link a s tim bych potreboval poradit.

Mam Asus 1 wifi router v patre, do ktereho jde z anteny internet. Z Asusu 1 mam kabel do Asus 2 v prizemi a kabel do venkovniho TP link. Muzu pozadat o radu, jak nejlepe vsechny 3 zarizeni nastavit, aby wifi sit fungovala spravne bez kolizi?

Nedavno jsem resil v tomto vlaknu, kdy jsem mel na strese jen repeater, ale take to pripojeni nebylo bez kolizi. Jak jsem psal, zapomnel jsem prihlasovaci udaje k Asus 1 i 2, takze je musim resetovat a vse nastavit znovu:
viewtopic.php?f=41&t=208462&p=1620354#p1620354


Dekuji.

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12
Elite Level 12
Příspěvky: 17252
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: TP-Link CPE210 - nastaveni

Příspěvekod ITCrowd » 07 srp 2019 12:12

Viz. můj podpis - Router jako switch.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

Baader
Level 1
Level 1
Příspěvky: 75
Registrován: březen 19
Pohlaví: Muž

Re: TP-Link CPE210 - nastaveni

Příspěvekod Baader » 07 srp 2019 12:15

Ano, navod jsem procital a nastavim podle nej Asus 1 a 2, to bych mel zvladnout. A ten venkovni TP link musim take nejak nastavovat? Myslim ip adresy atd., aby se to nejak nehadalo s Ausu 1 a2?

Nevim, jestli je to dulezite, ale do site pres kabel je zapojeno cca 5 zarizeni a na wifi cca 10 zarizeni (hlavne venku).
Naposledy upravil(a) Baader dne 07 srp 2019 12:18, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12
Elite Level 12
Příspěvky: 17252
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: TP-Link CPE210 - nastaveni

Příspěvekod ITCrowd » 07 srp 2019 12:18

viewtopic.php?f=109&t=125575#p1177019
téma se čte celé. Odpověď na tvou otázku tam je.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

Baader
Level 1
Level 1
Příspěvky: 75
Registrován: březen 19
Pohlaví: Muž

Re: TP-Link CPE210 - nastaveni

Příspěvekod Baader » 07 srp 2019 13:48

Mám problém s Asus 2 routerem. Po přepnutí na AP režim, nastavení, vypnutí DHCP se na něj již nelze přihlásit. Ukazuje neznámá síť a nenajde žádnou výchozí IP adresu. Kde dělám chybu?
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

zeus
Master Level 9.5
Master Level 9.5
Příspěvky: 9493
Registrován: únor 12
Bydliště: Pankrac
Pohlaví: Muž

Re: TP-Link CPE210 - nastaveni

Příspěvekod zeus » 07 srp 2019 14:29

Do Asus1, kde jsi DHCP nevypinal, musi byt pripojen PC i Asus2.
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..

Baader
Level 1
Level 1
Příspěvky: 75
Registrován: březen 19
Pohlaví: Muž

Re: TP-Link CPE210 - nastaveni

Příspěvekod Baader » 07 srp 2019 14:35

Nějak se mi podařilo vše nastavit, ale wifi u A2 nemá internet, což nechápu. Mám to nastavené dobře podle screenu?
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12
Elite Level 12
Příspěvky: 17252
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: TP-Link CPE210 - nastaveni

Příspěvekod ITCrowd » 07 srp 2019 14:45

Nemáš tam výchozí bránu, což je LAN adresa prvního routeru.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

Baader
Level 1
Level 1
Příspěvky: 75
Registrován: březen 19
Pohlaví: Muž

Re: TP-Link CPE210 - nastaveni

Příspěvekod Baader » 07 srp 2019 15:52

Omlouvám se, většinou jsem bystřejší:)) Výchozí brána opravena a TP link jsem nastavil takto. Pokud to mám dobře, tak by měla wifi fungovat již bez problémů.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Nastavení TP-Link TD-W8961NB
    od LuciDress » 26 úno 2019 09:02 » v Sítě - hardware
    1
    535
    od ITCrowd
    26 úno 2019 10:40
  • Nastavení času router TP-Link WR841N
    od killl » 25 úno 2019 21:14 » v Sítě - hardware
    2
    821
    od killl
    26 úno 2019 20:52
  • Steam link app
    od elayer » 04 kvě 2019 16:44 » v Vše ostatní (hw)
    6
    569
    od elayer
    04 kvě 2019 22:25
  • Tp link archer 50
    od Ryklajz01 » 22 čer 2019 22:52 » v Sítě - hardware
    2
    601
    od Ryklajz01
    23 čer 2019 12:52
  • problem s roaterem tp-link
    od Johny88 » 25 pro 2018 12:34 » v Problémy s hardwarem
    21
    836
    od Johny88
    25 pro 2018 20:49

Zpět na “Sítě - hardware”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 6 hostů