Blokovaný modem Huawei B2338-168 Vyřešeno
-
- nováček
- Pohlaví:
Blokovaný modem Huawei B2338-168
Zdar, potřebuji vyměnit operátora. Modem Huawei B2338 je blokovaný. Nelze přehodit APN. Že to nedokážu sám, ok, ale po týdnu pátrání jsem zjistil, že to neumí nikdo. Ani ti, co se chlubí, že odblokují cokoliv. Neporadíte někdo, co s tím, popř. kam s ním? 

-
- Master Level 7
- Pohlaví:
Re: Blokovaný modem Huawei B2338-168
no, kdyz si vezmes, ze cas prumerneho opicaka stoji 250Kc/hod, tak se ti vyplati koupit novy a za usetreny cas bez na brigadu
, jeste na tom vydelas.

-
- Guru Level 15
- Pohlaví:
Kam s nim je celkem jasne.
Pokud je to pravda s tim blokovanim, je ztrata casu se tim jakkoliv zabyvat.
Pokud je to pravda s tim blokovanim, je ztrata casu se tim jakkoliv zabyvat.
-
- nováček
- Pohlaví:
dvorakj píše:no, kdyz si vezmes, ze cas prumerneho opicaka stoji 250Kc/hod, tak se ti vyplati koupit novy a za usetreny cas bez na brigadu, jeste na tom vydelas.
Nový je za 6.500,-.

-
- Master Level 7
- Pohlaví:
od koho si to koupil?Vodafone?
tak jim to odprodej zpet ne?
tak jim to odprodej zpet ne?
-
- Level 3.5
- Pohlaví:
Od koho to máš a kam chceš přejít?
-
- nováček
- Pohlaví:
Je bloknutý Vodafonem (nedostačující signál). O2 je tady celkem v pohodě.
-
- Elite Level 10.5
- Pohlaví:
Z deste pod okap?
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..
-
- nováček
- Pohlaví:
Mne sa modem od Vodafone podarilo odblokovať, funguje mi tam O2 SK, dokonca v roamingu. Info som našiel v článku na talianskom blogu:
https://www.uiblog.it/2018/12/huawei-b2 ... o-per-voi/
(Preklad cez google translate ide normálne čítať).
Môj postup:
- Stiahol som balíček s firmware z https://mega.nz/#!E0ZXHCqZ!OKNHu5DdTh45 ... afQ4g-y_EA (mirror: https://bit.ly/2ElGvjh)
- Z balíčka naištaloval firmware VDCZ-dual-hisilicon-tf-2cc_V100R001C00SPC134_mips.ipk. !!!NEINŠTALUJTE prov-exp-Vodafone_V100R001C00SPC134_mips.ipk, je to pravdepodobne súbor obsahujúci blokovanie na Vodafone
- Resetoval som do továrnych nastavení.
- Prihlásil som sa pomocou údajov admin / MukapaYhal do admin nastavenia routeru
- Nastavil som Management –> Modem Setup –> Data APN –> APN Settings na Auto
Poznámka: Možno nie je nutný downgrade firmwaru, len prihlásenie admin údajmi a zmena nastavenia (posledné dva body). Oba firmwary, ktoré autor zmieňuje, sú už podľa názvu od českého Vodafone, ten druhý (novší) je zhodný so súborom na webe Vodafone.
https://www.uiblog.it/2018/12/huawei-b2 ... o-per-voi/
(Preklad cez google translate ide normálne čítať).
Môj postup:
- Stiahol som balíček s firmware z https://mega.nz/#!E0ZXHCqZ!OKNHu5DdTh45 ... afQ4g-y_EA (mirror: https://bit.ly/2ElGvjh)
- Z balíčka naištaloval firmware VDCZ-dual-hisilicon-tf-2cc_V100R001C00SPC134_mips.ipk. !!!NEINŠTALUJTE prov-exp-Vodafone_V100R001C00SPC134_mips.ipk, je to pravdepodobne súbor obsahujúci blokovanie na Vodafone
- Resetoval som do továrnych nastavení.
- Prihlásil som sa pomocou údajov admin / MukapaYhal do admin nastavenia routeru
- Nastavil som Management –> Modem Setup –> Data APN –> APN Settings na Auto
Poznámka: Možno nie je nutný downgrade firmwaru, len prihlásenie admin údajmi a zmena nastavenia (posledné dva body). Oba firmwary, ktoré autor zmieňuje, sú už podľa názvu od českého Vodafone, ten druhý (novší) je zhodný so súborom na webe Vodafone.
-
- nováček
- Pohlaví:
Podle návodu od mmithril taky odblokováno. Sada od Vodafone. Díky!
-
- nováček
- Pohlaví:
Ahojte tak ta talianska stranka je nefunkcny kym si nedate vip vstup. Aky ste mali postup? ja mam ale tento stroj od O2 sk. je to mozne tiez spravit? stiahol som VDCZ-dual-hisilicon-tf-2cc_V100R001C00SPC134_mips. alebo nieje originalny soft? 

-
- nováček
- Pohlaví:
Nahral som fungujuci FW pre Huawei B2338-168 na uloz.to aj s heslom pre admina.
Doteraz bol locknuty a O2 Modry pausal. Prave som otestoval s SL Tcom aj SK Zhity pomarac aj 4KA aj Radost.digital - vsetko ide!
Subor som dal sem: https://ulozto.sk/tamhle/KBLfXIBA2uSS/n ... 5VAmx4Lt==
Do zipu som dal 2 subory:
> firmware hisilicon-tf-2cc_V100R001C00SPC230_mips.ipk
> textak s menom a heslom spravcu modemu
Postup (obdobne ako pise mmithril):
1. prihlas sa do routera ako uzivatel "user" s heslom uvedenom na zadnej strane routera (ak heslo nefunguje, treba reset routera do factory settings - podrzat na cca 10s reset tlacitko a po pusteni sa resetne a nastartuje s default nastaveniami)
2. v menu "Personalization" chod do submenu "Software" a nahraj firmware "hisilicon-tf-2cc_V100R001C00SPC230_mips.ipk"
3. router sa flashne a sam restartne (cca 3-4 min to trva)
4. znova sa prihlas ale ako "admin" a pouzi heslo "TDDLTEcpe"
5. chod do menu "Management" a tam do submenu "Modem setup"
6. zaskrtni polozku "Enable Auto Connection", ostatne nechaj odskrtnute (alebo nastav co treba, ak vies co robis)
7. v tom istom okne rozroluj sekciu "Data APN" a nastav "APN Setting" na "Auto" (pokial potrebujes specialne APN nastavenia, mozes ich manualne nastavit cez "Manual" a vyplnit co treba...)
8. klinkni na tlacitko "Apply"
Ostatne nastavenia, ako nazov wifi a hesla atd si nastav podla seba
Restartni a po restarte vloz akukolvek SIM kartu a ta-daaa, malo by sa prihlasit do siete a ficat.
Este tip, na sim karte mam trvalo vypnuty pin (zakazal som PIN v mobile pre jednoduchost, neviem kde sa to v routeri robi), takze nikde sa nepyta na pin po restarte alebo prvom vlozeni.
Zdar!
Duko
Doteraz bol locknuty a O2 Modry pausal. Prave som otestoval s SL Tcom aj SK Zhity pomarac aj 4KA aj Radost.digital - vsetko ide!
Subor som dal sem: https://ulozto.sk/tamhle/KBLfXIBA2uSS/n ... 5VAmx4Lt==
Do zipu som dal 2 subory:
> firmware hisilicon-tf-2cc_V100R001C00SPC230_mips.ipk
> textak s menom a heslom spravcu modemu
Postup (obdobne ako pise mmithril):
1. prihlas sa do routera ako uzivatel "user" s heslom uvedenom na zadnej strane routera (ak heslo nefunguje, treba reset routera do factory settings - podrzat na cca 10s reset tlacitko a po pusteni sa resetne a nastartuje s default nastaveniami)
2. v menu "Personalization" chod do submenu "Software" a nahraj firmware "hisilicon-tf-2cc_V100R001C00SPC230_mips.ipk"
3. router sa flashne a sam restartne (cca 3-4 min to trva)
4. znova sa prihlas ale ako "admin" a pouzi heslo "TDDLTEcpe"
5. chod do menu "Management" a tam do submenu "Modem setup"
6. zaskrtni polozku "Enable Auto Connection", ostatne nechaj odskrtnute (alebo nastav co treba, ak vies co robis)
7. v tom istom okne rozroluj sekciu "Data APN" a nastav "APN Setting" na "Auto" (pokial potrebujes specialne APN nastavenia, mozes ich manualne nastavit cez "Manual" a vyplnit co treba...)
8. klinkni na tlacitko "Apply"
Ostatne nastavenia, ako nazov wifi a hesla atd si nastav podla seba

Restartni a po restarte vloz akukolvek SIM kartu a ta-daaa, malo by sa prihlasit do siete a ficat.
Este tip, na sim karte mam trvalo vypnuty pin (zakazal som PIN v mobile pre jednoduchost, neviem kde sa to v routeri robi), takze nikde sa nepyta na pin po restarte alebo prvom vlozeni.
Zdar!
Duko
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 17
- 4671
-
od standacich