dva routre v domacnosti

Routery, modemy, Wifi AP, switche, kabely, konektory…

Moderátoři: Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

driver76
nováček
Příspěvky: 24
Registrován: březen 19
Pohlaví: Muž

dva routre v domacnosti

Příspěvekod driver76 » 07 říj 2019 11:28

Ahojte. Mam dva routre v domacnosti prepojene sietovim kablom. Ako dosiahnem toho aby sa mi zariadenie(telefon, tablet) automaticky pripojilo k druhemu wifi routru so silnejsim signalom. Dakujem



Reklama
Uživatelský avatar
HappyMental
Level 4
Level 4
Příspěvky: 1306
Registrován: září 11
Bydliště: Nýdnol, Bulharsko
Pohlaví: Muž

Re: dva routre v domacnosti

Příspěvekod HappyMental » 07 říj 2019 11:33

Tohle by ti mohlo pomoct: viewtopic.php?f=109&t=125575
i7-4790 | GTX 1070 | HyperX 18GB | ASRock B85M Pro4 | Corsair RM550x | Crucial BX500 240GB | Crucial MX500 500GB | Seagate Mobile HDD 1TB | W10 Pro
ThinkPad L560, ThinkPad E430

driver76
nováček
Příspěvky: 24
Registrován: březen 19
Pohlaví: Muž

Re: dva routre v domacnosti

Příspěvekod driver76 » 08 říj 2019 09:03

neviem či som to dobre pochopil. Rozsah prvého routra je 192.168.100.2-254. Teraz mám zmeniť IP druhého routra? Tam je teraz 192.168.0.1, ak áno tak na akú IP. Ďakujem

Jandak
Level 2
Level 2
Příspěvky: 161
Registrován: září 09
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: dva routre v domacnosti

Příspěvekod Jandak » 08 říj 2019 10:23

zmen to mimo rozsah prvniho routeru. Na prvnim routeru nech zaple DHCP, na druhem ho vypni! Vyhnul bych se adresam 0.1, 1.1, v tvem pripade bych volil treba 101.1 adresu druhehou routeru

driver76
nováček
Příspěvky: 24
Registrován: březen 19
Pohlaví: Muž

Re: dva routre v domacnosti

Příspěvekod driver76 » 08 říj 2019 10:59

Posledná otázka. Ak sa podarí rozšíriť signál siet.káblom v LAN1, zvyšné LAN 2,3,4 budú funkčné? To pre prípad, lebo v tej miestnosti mám prístroje ktoré nepodporujú wifi, ale iba pripojenie káblom. Ďakujem

Jandak
Level 2
Level 2
Příspěvky: 161
Registrován: září 09
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: dva routre v domacnosti

Příspěvekod Jandak » 08 říj 2019 11:04

tak to zalezi jestli z toho udelas AP? nebo druhy router. Pokud pouze pristupovy bod tedy AP, tak podle me LAN nepujde. To bys musel nastavit jako router a ne jako AP.

driver76
nováček
Příspěvky: 24
Registrován: březen 19
Pohlaví: Muž

Re: dva routre v domacnosti

Příspěvekod driver76 » 08 říj 2019 11:18

chcel by som z neho druhy router, ale problem je v tom ,ze signal(velmi slaby) z prveho routru siaha aj do miestnosti s druhym routrom, a zariadenie(tablet,tele) sa nechce automaticky prepnut na silnejsi signal. alebo nestacilo by pomenovat druhu wifi ako prvú?

Jandak
Level 2
Level 2
Příspěvky: 161
Registrován: září 09
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: dva routre v domacnosti

Příspěvekod Jandak » 08 říj 2019 11:45

tak teoreticky to muzes udelati tak jak jsem napsal ze to nejde predtim .. normalne z toho routeru udelej apčko.. dle psotupu co jsem psal vyse.. a pak do zbylych lan slotu zapoj co potrebujes (TV atd.) Jen davej bacha .. at kabel z prvniho (hlavniho) routeru zapojis do LAN zdirky druheho routeru (AP).

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12
Elite Level 12
Příspěvky: 17148
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: dva routre v domacnosti

Příspěvekod ITCrowd » 08 říj 2019 14:42

Ten návod je naprosto jasný a zvládnou ho i příslušnice něžného pohlaví bez jakékoli znalosti počítačů.
- "Rozsah prvého routra je 192.168.100.2-254" Návod:- rozsah DHCP – bude ve formátu podobném tomuto: 192.168.1.100 – 199, popřípadě 10.0.0.138 – 199. Ve tvém případě nastavíš rozsah DHCP druhého routeru 192.168.2.100-199.
- "Teraz mám zmeniť IP druhého routra? Tam je teraz 192.168.0.1, ak áno tak na akú IP" Návod: Nastavíme IP adresu TP-LINK na 192.168.1.99 (první případ), nebo na 10.0.0.137 (druhý případ) - tedy mimo rozsah IP adres DHCP. To se nám bude hodit, až se budeme potřebovat později změnit nastavení. Ve tvém případě nastavíš 192.168.2.99.
A hlavně! Na druhém routeru vypnot DHCP. Návod: DHCP vypneme (nastavíme na disabled)
A kdybys četl i dál, dozvěděl by ses proč: viewtopic.php?f=109&t=125575#p1177019
- "Ak sa podarí rozšíriť signál siet.káblom v LAN1, zvyšné LAN 2,3,4 budú funkčné? To pre prípad, lebo v tej miestnosti mám prístroje ktoré nepodporujú wifi, ale iba pripojenie káblom." Porty LAN 2,3,4 budou normálně fungovat jako switch. Proto se článek jmenuje, router jako switch.
Už to tu bývá zvykem, že každému slovákovi se všechno musí opakovat několikrát. Tak si to nech přeložit gůglem, pokud nerozumíš.
A ještě dodatek - jestliže se ti nechce omezovat rozsah DHCP na prvním routeru, nemusíš. Postačí jen vypnout DHCP na druhém routeru. Ale pak se ti bude druhý router na síti hůř hledat.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

Gasour
Level 1
Level 1
Příspěvky: 62
Registrován: srpen 15
Pohlaví: Muž

Re: dva routre v domacnosti

Příspěvekod Gasour » 08 říj 2019 16:22

driver76 píše:chcel by som z neho druhy router, ale problem je v tom ,ze signal(velmi slaby) z prveho routru siaha aj do miestnosti s druhym routrom, a zariadenie(tablet,tele) sa nechce automaticky prepnut na silnejsi signal. alebo nestacilo by pomenovat druhu wifi ako prvú?


Tuhle vlastnost "přepojování mezi wifi" většinou řídí wifi karta a v ovladači se nastavuje roaming. Obě wifi sítě se musí jmenovat stejně. Nemám zkušenosti jak je to u tabletu nebo TV. Další řešení je využít třeba mikrotik, který když zjistí, že signál je slabý, tak zařízení vykopne ze sítě a tablet,tv se připojí na další dostupnou sít. Mikrotik, ale není pro nezkušené a další zařízení které toto umí jsou Unifi, možná mě někdo doplní o existenci dalších výrobců, pro běžné domácí použití.

driver76
nováček
Příspěvky: 24
Registrován: březen 19
Pohlaví: Muž

Re: dva routre v domacnosti

Příspěvekod driver76 » 15 říj 2019 20:24

Som dieťa komunizmu, takže českému jazyku rozumiem veľmi dobre. Nič netreba prekladať. Ďakujem za odpoveď.

Uživatelský avatar
hroch123
Level 4
Level 4
Příspěvky: 1301
Registrován: březen 06
Pohlaví: Muž

Re: dva routre v domacnosti

Příspěvekod hroch123 » 15 říj 2019 22:45

Sežeň toto nedostatkové zboží a můžeš mít pouze 1 zařízení, ostatní vyhoď.
https://access-pointy.heureka.cz/ubiqui ... 18EALw_wcB
PC XT 8086, 640 Kb ram, 20mb hdd, Hercules monochrome, 14" Philips monochrome, 5/4 fdd 360kb.


Zpět na “Sítě - hardware”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 13 hostů