připojení platebního terminálu v síti s PC(pokladnou) Vyřešeno

Routery, modemy, Wifi AP, switche, kabely, konektory…

Moderátoři: Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

PavelT
nováček
Příspěvky: 6
Registrován: říjen 19
Pohlaví: Nespecifikováno

připojení platebního terminálu v síti s PC(pokladnou)

Příspěvekod PavelT » 30 říj 2019 19:07

Ahoj, mám v obchodě 2 pokladny (PC) a u každé je platební terminál. Zapojení mám, že z routeru vedu UTP kabel ke switchi a z něj UTP k PC a druhý k terminálu. Takto stejně pro druhou pokladnu. Terminál má nastavenou IP adresu 192.168.1.5, druhý 192.168.1.6. PC má dynamicky přidělenou IP...jeden 192.168.1.2 a druhý 192.168.1.3 . Tuto adresu potom přiřazuju v terminálu a naopak adresu terminálu zase v pokladně. Tohle třeba den jde a pak ne, chápu, že to bude tou dynamickou IP u PC, která se může měnit. Jak to ale nastavit staticky a v jakém rozsahu? Díky za info



Reklama
Uživatelský avatar
Coxx-cz
Level 3.5
Level 3.5
Příspěvky: 947
Registrován: listopad 11
Bydliště: Brno
Pohlaví: Muž

Re: připojení platebního terminálu v síti s PC(pokladnou)

Příspěvekod Coxx-cz » 30 říj 2019 20:07

Jsou dvě možnosti:

1 - Nastavení statické IP přímo na routeru (switchi). Zjistíš si MAC adresu PC a k té pak přiřadíš statickou IP adresu.
2 - Nastavení statické adresy přímo v PC. To uděláš v přes Ovládací panely -> Centrum síťových připojení a sdílení -> Změnit nastavení adaptéru ... Vybereš ten adaptér do kterého je zapojený kabel, dáš Vlastnosti -> Protokol IP verze 4 -> Vlastnosti ... Tam přepneš z DHCP na "Použít následující IP adresu" ... Nastavíš si požadovanou IP adresu, masku sítě a výchozí bránu. Výchozí brána je IP adresa routeru - to zjistíš z CMD -> ipconfig /all. Standartně končí .1 - ve tvém případě tedy 192.168.1.1. Standartně bývá nastaven rozsah /24 -> 254 adres => maska podsítě tedy 255.255.255.0.
DESKTOP: CPU AMD Ryzen 5 3600 | GPU EVGA RTX 2060 SUPER SC | MB ASUS Prime X370-PRO | PSU Be quiet! Pure Power 11 - 500W | RAM Crucial Ballistix Sport LT Grey 2x8 GB | SSD Kingston A2000 1TB | Cooler Arctic Freezer 34 | BOX SilentiumPC Signum SG1X TG
LAPTOP: Lenovo ThinkPad X390 i7 | 16 GB RAM | 512 GB SSD
PHONE: Xiaomi Mi 9

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Příspěvky: 19477
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: připojení platebního terminálu v síti s PC(pokladnou)

Příspěvekod ITCrowd » 30 říj 2019 22:14

Nastav v routeru rozsah dhcp na 192.168.1.100-150.
Tím budou dynamické adresy vždycky 100-150 a do satických si můžeš dát co chceš mimo tento rozsah.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

PavelT
nováček
Příspěvky: 6
Registrován: říjen 19
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: připojení platebního terminálu v síti s PC(pokladnou)

Příspěvekod PavelT » 30 říj 2019 22:38

ok, díky, vyzkouším...

PavelT
nováček
Příspěvky: 6
Registrován: říjen 19
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: připojení platebního terminálu v síti s PC(pokladnou)

Příspěvekod PavelT » 31 říj 2019 17:59

snažím se dostat do routeru...přes webový prohlížeč 192.168.1.1 a chce to po mne uživatele a heslo...v návodu k routeru nic není...nevíte poradit? Router Netis WF2419E

Uživatelský avatar
Coxx-cz
Level 3.5
Level 3.5
Příspěvky: 947
Registrován: listopad 11
Bydliště: Brno
Pohlaví: Muž

Re: připojení platebního terminálu v síti s PC(pokladnou)

Příspěvekod Coxx-cz » 31 říj 2019 18:03

Ze zadní strany routeru taky nic?

Dodatečně přidáno po 2 minutách 11 vteřinách:
Tady je návod jak je to nastavené v defaultu - podle všeho bez loginu a hesla.

https://modemly.com/Netis-WF2419E-router-setup

Pokud nepůjde tak to máš nastaveno nějak jinak - pak by pomhol jedině reset do defaultu.
DESKTOP: CPU AMD Ryzen 5 3600 | GPU EVGA RTX 2060 SUPER SC | MB ASUS Prime X370-PRO | PSU Be quiet! Pure Power 11 - 500W | RAM Crucial Ballistix Sport LT Grey 2x8 GB | SSD Kingston A2000 1TB | Cooler Arctic Freezer 34 | BOX SilentiumPC Signum SG1X TG
LAPTOP: Lenovo ThinkPad X390 i7 | 16 GB RAM | 512 GB SSD
PHONE: Xiaomi Mi 9

PavelT
nováček
Příspěvky: 6
Registrován: říjen 19
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: připojení platebního terminálu v síti s PC(pokladnou)

Příspěvekod PavelT » 31 říj 2019 18:16

na zadní straně je default access adress netis.cc, ale chce to zase autentizaci...po resetování do defaultu to pořád chce...mě trefí

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 43546
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: připojení platebního terminálu v síti s PC(pokladnou)

Příspěvekod petr22 » 31 říj 2019 18:20

admin/admin ?

nic/nic (jako zadne jmeno a zadne heslo) ?

Uživatelský avatar
Coxx-cz
Level 3.5
Level 3.5
Příspěvky: 947
Registrován: listopad 11
Bydliště: Brno
Pohlaví: Muž

Re: připojení platebního terminálu v síti s PC(pokladnou)

Příspěvekod Coxx-cz » 31 říj 2019 18:21

Dle návodu by to v defaultu mělo bejt bez admina a bez hesla (blank/blank).
DESKTOP: CPU AMD Ryzen 5 3600 | GPU EVGA RTX 2060 SUPER SC | MB ASUS Prime X370-PRO | PSU Be quiet! Pure Power 11 - 500W | RAM Crucial Ballistix Sport LT Grey 2x8 GB | SSD Kingston A2000 1TB | Cooler Arctic Freezer 34 | BOX SilentiumPC Signum SG1X TG
LAPTOP: Lenovo ThinkPad X390 i7 | 16 GB RAM | 512 GB SSD
PHONE: Xiaomi Mi 9

PavelT
nováček
Příspěvky: 6
Registrován: říjen 19
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: připojení platebního terminálu v síti s PC(pokladnou)

Příspěvekod PavelT » 31 říj 2019 18:21

ani to ne

Uživatelský avatar
Coxx-cz
Level 3.5
Level 3.5
Příspěvky: 947
Registrován: listopad 11
Bydliště: Brno
Pohlaví: Muž

Re: připojení platebního terminálu v síti s PC(pokladnou)

Příspěvekod Coxx-cz » 31 říj 2019 18:24

And no need to get your breathing rates high in case you have changed the username/ password of Netis WF2419E and forgot them, as you can just reset the Netis WF2419E router by press-and-hold the reset button with a clip for about 15 seconds.

To jsi zkusil?
DESKTOP: CPU AMD Ryzen 5 3600 | GPU EVGA RTX 2060 SUPER SC | MB ASUS Prime X370-PRO | PSU Be quiet! Pure Power 11 - 500W | RAM Crucial Ballistix Sport LT Grey 2x8 GB | SSD Kingston A2000 1TB | Cooler Arctic Freezer 34 | BOX SilentiumPC Signum SG1X TG
LAPTOP: Lenovo ThinkPad X390 i7 | 16 GB RAM | 512 GB SSD
PHONE: Xiaomi Mi 9

PavelT
nováček
Příspěvky: 6
Registrován: říjen 19
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: připojení platebního terminálu v síti s PC(pokladnou)  Vyřešeno

Příspěvekod PavelT » 01 lis 2019 19:29

bylo zaheslováno providerem...už funguje, díky


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Připojení k wifi síti bez internetu
    od Truksic » 06 led 2020 20:46 » v Sítě - hardware
    2
    849
    od petr22
    06 led 2020 21:32
  • Pomalé kabelové připojení v domácí síti
    od Dwamin » 07 dub 2020 23:43 » v Administrace sítě
    5
    598
    od ITCrowd
    08 dub 2020 11:25
  • Připojení k domácí síti v zahradním domku
    od kerad.fly » 20 črc 2020 12:10 » v Sítě - hardware
    2
    280
    od mirekol
    20 črc 2020 17:04
  • TP-link WR741ND - WIN10 - sdílení v síti -> nevidím další zařízení v síti
    od findman88 » 06 bře 2020 18:35 » v Administrace sítě
    14
    2133
    od Hansforrd
    12 bře 2020 08:36
  • Problém v domácí siti
    od TUNN » 22 pro 2019 15:28 » v Sítě - hardware
    18
    1384
    od TUNN
    10 led 2020 13:43

Zpět na “Sítě - hardware”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 2 hosti