Problém v domácí siti

Routery, modemy, Wifi AP, switche, kabely, konektory…

Moderátoři: Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

TUNN
Level 1
Level 1
Příspěvky: 52
Registrován: leden 15
Pohlaví: Muž

Re: Problém v domácí siti

Příspěvekod TUNN » 22 pro 2019 19:20

Ok pokusím se jo

Dodatečně přidáno po 15 minutách 1 vteřině:
Zde je schéma foto
20191222_193207.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.



Reklama
Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Příspěvky: 19749
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Problém v domácí siti

Příspěvekod ITCrowd » 22 pro 2019 20:18

ITCrowd píše:Dodáš namalovaný plánek s popisem portů a přesnou adresací.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

TUNN
Level 1
Level 1
Příspěvky: 52
Registrován: leden 15
Pohlaví: Muž

Re: Problém v domácí siti

Příspěvekod TUNN » 22 pro 2019 21:22

To už bych asi nedal

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Příspěvky: 19749
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Problém v domácí siti

Příspěvekod ITCrowd » 22 pro 2019 21:43

Takže zkus tohle:
ITCrowd píše:Předpokládám, že ten asus máš zapojen jako switch dle mého článku (do LAN).
Nové asusy by měly umět režim AP i při zapojení do WAN.
Tedy - přejdi do správy, režim provozu nastav "AP", přepoj vstup z ZTE routeru do WAN. Vyzkoušej.
Kdybys dodal, oč jsi byl žádán (schéma sítě), nemusel bych předpokládat.

A doufám, že u toho asusu máš vypnuté DHCP.
Vyzkoušej a uvidíme.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

TUNN
Level 1
Level 1
Příspěvky: 52
Registrován: leden 15
Pohlaví: Muž

Re: Problém v domácí siti

Příspěvekod TUNN » 22 pro 2019 22:06

Teď mi nastal problém. Ano mám ho jako switch. Dnes jsem ho párkrát restartovat. A tím že ho mám jako switch tak standartní přihlášení do routeru nefuguje. Takže se do nej nemohu dostat. V O2 modemu nevidím ip adresu která by ho identifikovala

Dodatečně přidáno po 1 hodině 9 minutách 4 vteřinách:
dobry uz jdem se tam dostal

TUNN
Level 1
Level 1
Příspěvky: 52
Registrován: leden 15
Pohlaví: Muž

Re: Problém v domácí siti

Příspěvekod TUNN » 29 pro 2019 08:20

Už jsem to vyřešil. Co se tice rychlostí kopírování.

Dodatečně přidáno po 5 hodinách 35 minutách 59 vteřinách:
Muj problém s rychlostí kopírovaní dat z pc do nas serveru jsem vyrešil takto.

V DSM prohlížeči kliknem na ikonu Spravce uložište. Po té kliknem na Fond úložište otevre se další okenko a je tam na vyber fond uložište a KONFIGURACE.
Kliknem na kofigurace.
A jsme na nastaveni( omezení rychlosti resynchronizace REID)
Nyní kliknem "Přispusobení"
Tam jsou dve okenka :MAX a MIN

U MAX mam nastaveno 600MB/s a u MIN jsem MĚL nastaveno 10MB/s. Coz byl ten problém ze jsem mel tak pomale kopírovaní.
Nastavil jsem to na 150MB/s a rychlosti jsou nyní v poradku.
Kdyby mel nekdo nejaké otazky tak se ptejte.
Dekuji za vase rady

TUNN
Level 1
Level 1
Příspěvky: 52
Registrován: leden 15
Pohlaví: Muž

Re: Problém v domácí siti

Příspěvekod TUNN » 10 led 2020 13:43

Ale teď jsem narazil na další problém. 
Kopírování z PC do NAS mam opět pomalé. 11Mb
Ale kopírování z nas do pc je rychlost v pořádku. 80Mb
Nechápu to. Ještě nedávno to bylo v pořádku.
Když připojím přímo Nas s Pc přes lan tak kopírování je taky v pořádku. Už tomu fakt nerozumím.


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Problem s domaci siti
    od ivonavra » 25 bře 2020 16:48 » v Administrace sítě
    13
    2101
    od ITCrowd
    27 bře 2020 07:28
  • Nastavení EAP v domácí síti
    od miro_ » 10 pro 2019 21:44 » v Administrace sítě
    5
    1234
    od miro_
    15 pro 2019 17:15
  • Připojení nb k domácí wifi síti.
    od bluenite » 07 říj 2020 23:10 » v Administrace sítě
    3
    226
    od ITCrowd
    09 říj 2020 23:16
  • Pomalé kabelové připojení v domácí síti
    od Dwamin » 07 dub 2020 23:43 » v Administrace sítě
    5
    653
    od ITCrowd
    08 dub 2020 11:25
  • Připojení k domácí síti v zahradním domku
    od kerad.fly » 20 črc 2020 12:10 » v Sítě - hardware
    2
    336
    od mirekol
    20 črc 2020 17:04

Zpět na “Sítě - hardware”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 0 hostů