Nová domácí síť s NAS + kamery

Routery, modemy, Wifi AP, switche, kabely, konektory…

Moderátoři: Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Příspěvky: 18077
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Nová domácí síť s NAS + kamery

Příspěvekod ITCrowd » 28 pro 2019 14:40

Na to, aby sis mohl sám nastavit mikrotik bys musel mít aspoň takové síťové znalosti, že bys tu nevypisoval dotazy.
Profík si nenechá žádný login, pokud to bude v podmínkách zakázky. Navíc je standardní věc zakázat veškeré přístupy k nastavení "zvenku".


Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

Reklama
dvorakj
Level 6.5
Level 6.5
Příspěvky: 3798
Registrován: březen 12
Pohlaví: Muž

Re: Nová domácí síť s NAS + kamery

Příspěvekod dvorakj » 28 pro 2019 14:54

pokud to neni genderovy specialista nebo absolvent filozoficke fakulty, tak to do mesice je schopen dennim studiem a zkousenim cele pochopit a sestavit. casem, jak by se zlepsoval, by uz to jen ladil.
ale zaklady prace s pc je k tomu mit na vysoke urovni, takovy ten obecny prehled, bez toho to tak rychle nepujde, ten se ziskava leta.

Jura89
nováček
Příspěvky: 4
Registrován: prosinec 19
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Nová domácí síť s NAS + kamery

Příspěvekod Jura89 » 28 pro 2019 17:21

Nebylo to nijak myšlené proti odborníkům jen mam blbou zkušenost. Právě když budu mít správné komponenty tak bych to už nějakým studiem a zkoušením doufám rozchodil. V první řadě to musím vše nakoupit a než se přestěhujem tak bych to mohl odzkoušet.

Když to tedy shrnu a koupil bych router Mikrotic tento
https://www.czc.cz/mikrotik-routerboard ... 56/produkt
Tak ten switch tak aby měl alespon ca 30 portů a byl nastavovatelný tak mi doporučíte jaký?

dvorakj
Level 6.5
Level 6.5
Příspěvky: 3798
Registrován: březen 12
Pohlaví: Muž

Re: Nová domácí síť s NAS + kamery

Příspěvekod dvorakj » 28 pro 2019 20:05

zatim muzes koupit racky a kable, event. patch panely. ten zbytek az po dostaveni, jeste si o tom pocti. tu hrubou praci sver nejake elektro firme, od kablu at ti da pak protokoly a cum jim pod ruky.
tez to muzes koupit dooredu, udelat si laborku a zkouset, simulovat.
u providera zjistit, zda ti tam dovede opravdu optiku, zajistit navareni do patch panelu nebo primo s konektorem.

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Příspěvky: 18077
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Nová domácí síť s NAS + kamery

Příspěvekod ITCrowd » 29 pro 2019 16:07

Co se týče switche, skutečně chceš managemenovatelný?
Osobně bych to kvůli dvěma tv neřešil, pokud je budeš chtít poslat jinam, tak prostě v racku přehodíš dráty. Navíc bys měl volit switch s PoE, pro napájení AP a kamer.
A s nákupem bych taky počkal. Aspoň do doby, než budeš přesně vědět, jaké budeš mít zakončení od providera.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

Jura89
nováček
Příspěvky: 4
Registrován: prosinec 19
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Nová domácí síť s NAS + kamery

Příspěvekod Jura89 » 31 pro 2019 13:58

Ono je pravda že to dokážeme poslat už z racku rovnou do tv, takže je asi to asi zbytečné, takže bych koupil samostatně switch na kamery s poe ten který jsi psal a potom jeden nějaký větší kam půjdou všechny ostatní data, mohl bys mě nějaký doporučit? Dobře, tak jak budu mít vše nachystané od providera dám vědět. Moc díky za všechny odpovědi a doporučení.

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Příspěvky: 18077
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Nová domácí síť s NAS + kamery

Příspěvekod ITCrowd » 31 pro 2019 14:11

Já ho už napsal: viewtopic.php?f=41&t=212105#p1654638
Jsou tam dva netgeary, jeden s PoE, jeden bez PoE, oba po osmi porterch. K tomu 10 (9) portů mikrotiku, tedy po osazení
21 portů, což by mělo stačit. Pokud ne, pak místo osmiportového můžeš použít 16-ti portový, např.:
https://www.czc.cz/tp-link-tl-sg116e/250713/produkt
https://www.czc.cz/netgear-gs116/103732/produkt
Pokud bys chtěl řízený, pak asi https://www.czc.cz/cisco-sg250-18/230609/produkt - ale opět - nastavení profesionálem.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Výběr kamery
    od mtc » 30 říj 2019 17:35 » v Mobily, tablety a jiná přenosná zařízení
    5
    522
    od Dar847
    20 lis 2019 17:13
  • Nová GTX 1080ti vs Nová RTX 2080 (rozdíl 2tis)
    od xxx68 » 09 čer 2019 00:36 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    5
    658
    od Karl8
    09 čer 2019 16:42
  • Bezdrátové kamery z číny
    od Kukinac » 26 srp 2019 19:31 » v Problémy s hardwarem
    9
    1068
    od Kukinac
    06 zář 2019 22:50
  • 2 Kamery - Switch - NAS
    od amirinda » 12 dub 2019 21:15 » v Sítě - hardware
    7
    942
    od ITCrowd
    13 dub 2019 21:54
  • Napájení kamery Poe+12v
    od Romejn » 07 bře 2019 18:31 » v Sítě - hardware
    0
    508
    od Romejn
    07 bře 2019 18:31

Zpět na “Sítě - hardware”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 2 hosti