ASUS DSL AC55U a připojení k O2 anténě

Routery, modemy, Wifi AP, switche, kabely, konektory…

Moderátoři: Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

marek20
nováček
Příspěvky: 6
Registrován: prosinec 19
Pohlaví: Nespecifikováno

ASUS DSL AC55U a připojení k O2 anténě

Příspěvekod marek20 » 31 pro 2019 16:58

zdravím místní odborníky a prosím vás radu. Už nevím, co nastavit jinak nebo kde dělám chybu.
Mám O2 internet 50Gb na jejich anténu, která je zároveň modemem. Připojil jsem na to svůj AC55U a nejsem schopen rozchodit internet.
WAN port mám zapnutý a nastavený na ethernet WAN v režimu route, automaticky získat IP, DHCP přepnuté na SLAAC, router jede na IP 10.0.0...., modem antény 192...., takže spolu nekolidují. Už fakt nevím a na "O2 pomoci" mlčí
Předem za tipy a rady děkuji



Reklama
Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Příspěvky: 19120
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: ASUS DSL AC55U a připojení k O2 anténě

Příspěvekod ITCrowd » 31 pro 2019 17:06

Vítej na PC-HELP!
Ty adresy 192 a 10 můžeš klidně napsat, jsou to neveřejné adresy a nikomu nic neřeknou. Takových sítí je...
Není nutno mít síť 192 a druhou 10, aby spolu nekolidovaly, klidně mohou obě začínat 192... Např. 192.168.1.0/24 a 192.168.2.0/24.
A nastavení musíš opsat z bývalého routeru od O2. A pro jistotu i MAC adresu starého routeru.
DHCP slaac bych vypnul, pokud nepoužíváš ipv6.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

amirinda
Level 3
Level 3
Příspěvky: 402
Registrován: březen 18
Pohlaví: Muž

Re: ASUS DSL AC55U a připojení k O2 anténě

Příspěvekod amirinda » 31 pro 2019 17:34

No a co máš přesně za jednotku, třeba co dává T-Mobile nevo Vodafone ty Huawei, tak musí pracovat spolu. Je to venkovní jednotka (modem s anténou) a vnitřní jednotka (router) a tu vnitřní prostě nevyměníš! Takže musíš mít zapojené to od nich a za to teprve zapojovat něco dalšího...

Edit, teď koukám, že máš v nadpisu DSL a přitom píšeš anténu?

marek20
nováček
Příspěvky: 6
Registrován: prosinec 19
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: ASUS DSL AC55U a připojení k O2 anténě

Příspěvekod marek20 » 31 pro 2019 17:40

děkuji za tip.
adresy se mi nechtěly vypisovat, vím, že jsou neveřejné.
Opsat nastavení z původního routeru nefunguje, včetně přepisu MAC a z O2 mi odpověděli, že "všechny potřebné parametry z jejich routeru (konkrétně zn. ZTE) nestačí, protože router má i upravený firmware a proto mi doporučují nastavit ASUS do série za ZTE. Hezký den vaše O2."

tady na fóru jsem dohledal, že někteří tuto záměnu provedli a funguje, bohužel nikde nejsem schopen najít konkrétní nastavení.

Dodatečně přidáno po 2 minutách 9 vteřinách:
amirinda píše:No a co máš přesně za jednotku, třeba co dává T-Mobile nevo Vodafone ty Huawei, tak musí pracovat spolu. Je to venkovní jednotka (modem s anténou) a vnitřní jednotka (router) a tu vnitřní prostě nevyměníš! Takže musíš mít zapojené to od nich a za to teprve zapojovat něco dalšího...

Edit, teď koukám, že máš v nadpisu DSL a přitom píšeš anténu?


ano DSL, je to modem s routerem od Asusu

mám Huawei venkovní anténu od O2 (takový válec) a k tomu mi dodali jejich základní router ZTE H267A

Dodatečně přidáno po 5 minutách 18 vteřinách:
nemám to zapojené do Asusu přes DSL, ale do WANu
Stejně to bylo i u ZTE (je to rovněž modem a router), anténa má uvnitř samostatný modem

amirinda
Level 3
Level 3
Příspěvky: 402
Registrován: březen 18
Pohlaví: Muž

Re: ASUS DSL AC55U a připojení k O2 anténě

Příspěvekod amirinda » 31 pro 2019 17:52

Jo tak to jo, vím co je to za anténu, ale obávám se, že se do administrace routeru nedostaneš. Jak psal kolega, to bys musel vědět nastavení toho stávajícího routeru. Když jsem tady měl technika od Huawei tak mi to ukazoval.

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Příspěvky: 19120
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: ASUS DSL AC55U a připojení k O2 anténě

Příspěvekod ITCrowd » 31 pro 2019 17:55

Zkus nechat ten asus, ať si to vyhledá sám. Většinou se trefí. Tedy pokud jde o DSL.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

marek20
nováček
Příspěvky: 6
Registrován: prosinec 19
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: ASUS DSL AC55U a připojení k O2 anténě

Příspěvekod marek20 » 31 pro 2019 18:53

To právě nejde přes DSL, musí to jít přes WAN, protože to jde z antény přes ftp kabel

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Příspěvky: 19120
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: ASUS DSL AC55U a připojení k O2 anténě

Příspěvekod ITCrowd » 31 pro 2019 19:18

Pak platí:
amirinda píše:No a co máš přesně za jednotku, třeba co dává T-Mobile nevo Vodafone ty Huawei, tak musí pracovat spolu. Je to venkovní jednotka (modem s anténou) a vnitřní jednotka (router) a tu vnitřní prostě nevyměníš! Takže musíš mít zapojené to od nich a za to teprve zapojovat něco dalšího...
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

amirinda
Level 3
Level 3
Příspěvky: 402
Registrován: březen 18
Pohlaví: Muž

Re: ASUS DSL AC55U a připojení k O2 anténě

Příspěvekod amirinda » 31 pro 2019 19:27

A co ti vlastně "nefunguje", nebo chceš jen připojit další router?

marek20
nováček
Příspěvky: 6
Registrován: prosinec 19
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: ASUS DSL AC55U a připojení k O2 anténě

Příspěvekod marek20 » 31 pro 2019 19:41

amirinda píše:A co ti vlastně "nefunguje", nebo chceš jen připojit další router?


Chci nahradit ZTE za Asus a právě ten Asus nemužu nakonfigurovat, aby mi fungoval internet, ktery "leze" z modemu antény od O2

Dodatečně přidáno po 2 minutách 13 vteřinách:
...ale asi to bude problém, jak jsi psal, že to mají spárované s anténou a nebude jiného řešení, než Asus zapojit za ZTE

Dodatečně přidáno po 3 minutách 5 vteřinách:
Nahradit ZTE za Asus na DSL lince není problém

amirinda
Level 3
Level 3
Příspěvky: 402
Registrován: březen 18
Pohlaví: Muž

Re: ASUS DSL AC55U a připojení k O2 anténě

Příspěvekod amirinda » 31 pro 2019 20:02

No tak pokud máš možnost DSL nebo LTE za stejných podmínek a rychlostí volil bych jednoznačně kabel. Jinak já mám LTE a vnitřní jednotku jsem nechal pouze "modemovat", všechno ostatní jsem tam vypnul a za tím je router Asus, který obstarává vše ostatní.

marek20
nováček
Příspěvky: 6
Registrován: prosinec 19
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: ASUS DSL AC55U a připojení k O2 anténě

Příspěvekod marek20 » 31 pro 2019 20:09

Původní pevnou na 20Mb jsem nahradil 50Mb vzduchem, k tomu mi dali modem/router ZTE, který má slabou wifi a než to začnu rešit nějakou mesh wifi, chtěl jsem využít můj původni modem/router Asus. A tady jsem narazil a nejde mi to nastavit


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Asus DSL-AC55U vs 100 Mb/s O2
    od perossjr » 16 říj 2019 19:19 » v Sítě - hardware
    22
    4277
    od ITCrowd
    18 kvě 2020 15:04
  • Nastavení Wi-Fi na ASUS DSL-AC55U
    od Roman214 » 22 led 2020 19:44 » v Administrace sítě
    1
    913
    od petr22
    22 led 2020 20:32
  • Asus DSL-AC55U 100 Mb/s O2 internet
    od Bonek007 » 31 bře 2020 19:05 » v Sítě - hardware
    5
    382
    od ITCrowd
    31 bře 2020 19:56
  • nastaveni Asus dsl-ac55u pro O2TV multi
    od L.Scheuer » 05 pro 2019 10:47 » v Sítě - hardware
    0
    634
    od L.Scheuer
    05 pro 2019 10:47
  • ASUS RT-AC66U B1 vs ASUS RT-AC65P
    od Manoust » 30 zář 2019 21:03 » v Sítě - hardware
    2
    1313
    od Manoust
    30 zář 2019 21:36

Zpět na “Sítě - hardware”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 1 host