Druhý WiFi router zapojený v PC. Vyřešeno

Routery, modemy, Wifi AP, switche, kabely, konektory…

Moderátoři: Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

marshalx
nováček
Příspěvky: 8
Registrován: říjen 15
Bydliště: Otrokovice
Pohlaví: Muž

Druhý WiFi router zapojený v PC.

Příspěvekod marshalx » 07 led 2020 01:35

Ahoj
Prosím radu na specifické zapojení druhého WiFi routeru.

Doma mám WiFi router Asus RT-N12 Plus, který mám klasicky připojený na Internet. Z něj mám kabelový propoj do mého stolního PC. Vše jede jak má, nastavil jsem IP a tak v administraci routeru a windows 10. Tomu rozumím.

Teď bych ale z určitých důvodu potřeboval připojit druhý WiFi router TP-LINK Archer C7 přímo k počítači (pripojeno přes USB síťovou kartu). Potřeboval bych aby tento druhý router vysílal pouze 5GHz(nastaveno) a poskytoval taky Internet, který mám v PC, pro zařízení které se k tomu routeru připojí.

Nevím si rady jak nakonfigurovat IP u té síťové karty a WiFi routeru TP-LINK, výchozí brány, ...sdílení internetu, aby to fungovalo.
Má být router přepnut v režimu AP nebo směrovač? A kabel z počítače mám zapojit do konektoru WLAN nebo LAN na routeru?

Díky za rady. Každá rada dobrá, snad se chytnu.
Naposledy upravil(a) marshalx dne 07 led 2020 12:29, celkem upraveno 1 x.



Reklama
petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 41101
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Druhý WiFi router zapojený v PC.

Příspěvekod petr22 » 07 led 2020 08:09

Pripojovat dalsi router k pocitaci je ptakovina.

Zapoj ho v rezimu AP do stejne site jako PC a zapni na nem wifi na 5 GHz, hotovo.

marshalx
nováček
Příspěvky: 8
Registrován: říjen 15
Bydliště: Otrokovice
Pohlaví: Muž

Re: Druhý WiFi router zapojený v PC.

Příspěvekod marshalx » 07 led 2020 08:50

Já ale přímo zapojení do PC potřebuji, kvůli streamování videa do Oculus Quest bez zbytečné latence šifrování atd. Vím, že to jde a funguje, ale něco mě v nastavení uniká. Budu rád za pomoc. Díky

Zde je odkaz jak je to zapojené:
https://www.reddit.com/r/OculusQuest/co ... ifi_setup/

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Příspěvky: 18015
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Druhý WiFi router zapojený v PC.

Příspěvekod ITCrowd » 07 led 2020 12:23

1. Asus, aspoň pokud vím, nemá nic, co by se jmenovalo 841. Tohle označení má tplink.
2. Nejlépe bude, abys napsal, co vlastně potřebuješ.
Co se týče toho článku - to je nastavení pro ty brýle a předpokládá to dvě LAN síťovky v PC.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

marshalx
nováček
Příspěvky: 8
Registrován: říjen 15
Bydliště: Otrokovice
Pohlaví: Muž

Re: Druhý WiFi router zapojený v PC.

Příspěvekod marshalx » 07 led 2020 12:34

Ano už jsem to opravil na Asus RT-N12 Plus.
Ano, mám v PC dvě síťovky (jedna z nich přes USB)
PC mám připojen kabelem z Asus RT-N12 Plus. Vše klasicky funguje.

K tomuto PC jsem navíc připojil přes USB síťovku další router TP-LINK Archer C7, který by měl sloužit jen k tomu, aby se na něj připojil přes WIFI pouze VR Oculus Quest a na něj se pak přes pouze zapnuté 5Ghz streamoval obraz z PC. Díky tomu, že to půjde z PC přímo do routeru TP-LINK, se sníží latence, protože na routeru TP-LINK vypnu šifrování, heslo, kontrolu packetů a ostatní nepotřebné služby.

Jen nevím, jaké nastavit IP adresy a spol na USB síťovce a routeru TP-LINK a poté v počítači na tu novou síťovku sdílet Internet.

Obrázek
https://drive.google.com/open?id=1VjAD5 ... tCABQlL57j

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Příspěvky: 18015
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Druhý WiFi router zapojený v PC.

Příspěvekod ITCrowd » 07 led 2020 13:00

Co to je za usb síťovku?
A proč jsi nekoupil klasickou gigabitovou do PCIe?
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

marshalx
nováček
Příspěvky: 8
Registrován: říjen 15
Bydliště: Otrokovice
Pohlaví: Muž

Re: Druhý WiFi router zapojený v PC.

Příspěvekod marshalx » 07 led 2020 13:02

TP-LINK UE300
https://www.czc.cz/tp-link-ue300/176372/produkt

Interní síťovka, pro to není úplně vhodná žeprej, skrz nastavení. Přesně nevím.
Naposledy upravil(a) marshalx dne 07 led 2020 13:42, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Příspěvky: 18015
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Druhý WiFi router zapojený v PC.

Příspěvekod ITCrowd » 07 led 2020 13:11

OK.
Dej sem ještě výpis ipconfig -all, ať víme, jak jsme na tom s adresací.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

marshalx
nováček
Příspěvky: 8
Registrován: říjen 15
Bydliště: Otrokovice
Pohlaví: Muž

Re: Druhý WiFi router zapojený v PC.

Příspěvekod marshalx » 07 led 2020 13:24

Manželka doma vyjela, ale ten nový TP-LINK nezapla, ale nevím zda tam není mišmaš nastavený co se týče adres, tam bych to právě potřeboval nastavit správně. A HLAVNE jak ten nový připojit k PC, přes LAN nebo WLAN a jestli nastavit AP nebo směrovač v menu. (Pokud bude potřeba vyjet i ten TP-LINK, tak jej pošlu odpoledne.

Windows IP Configuration

Host Name . . . . . . . . . . . . : MARSHALX
Primary Dns Suffix . . . . . . . :
Node Type . . . . . . . . . . . . : Hybrid
IP Routing Enabled. . . . . . . . : No
WINS Proxy Enabled. . . . . . . . : No

Ethernet adapter Asus:

Connection-specific DNS Suffix . :
Description . . . . . . . . . . . : Intel(R) Ethernet Connection (2) I219-V
Physical Address. . . . . . . . . : 2C-56-DC-D2-9B-9B
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
Link-local IPv6 Address . . . . . : fe80::8d04:9cdd:f55c:f1b3%10(Preferred)
IPv4 Address. . . . . . . . . . . : 192.168.1.97(Preferred)
Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.255.0
Default Gateway . . . . . . . . . : 192.168.1.1
DHCPv6 IAID . . . . . . . . . . . : 573331164
DHCPv6 Client DUID. . . . . . . . : 00-01-00-01-1F-46-F5-47-2C-56-DC-D2-9B-9B
DNS Servers . . . . . . . . . . . : 192.168.1.1
NetBIOS over Tcpip. . . . . . . . : Enabled

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Příspěvky: 18015
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Druhý WiFi router zapojený v PC.

Příspěvekod ITCrowd » 07 led 2020 14:15

V poho...
Ten tplink by měl mít výchozí 192.168.0.1. Asus má 192.168.1.1. Takže by ke kolizi dojít nemělo...Ale kdyby ano, odpojíš na dobu nastavení PC od sítě s tím asusem. A teď:
- Restart tplinku do továrního nastavení
- připojit se do administrace tplinku (mělo by být 192.168.0.1)
- - vypnout wifi 2,4GHz
- - zapnout wifi 5 GHz. Nastavit jak je v článku - tedy bez zabezpečení, filtr (whitelist) na MAC adresu brýlí
- - nastavení LAN - nastavit DHCP 192.168.100.100-101, IP adresa routeru 192.168.100.1, maska 255.255.255.0
- - změna hesla pro přístup do routeru
- - uložit změny.
- na síťové kartě tplink nastavit IP adresu 192.168.100.2, brána 192.168.100.1, maska 255.255.255.0
- vyzkoušet přístup do administrace routeru (192.168.100.1)
- Pokud jsi pro nastavení odpojil od sítě asusu, připoj, zkontroluj zda funguje internet.
- nastav sdílení internetu ze síťovky asus pro síťovku tplink. O tom něco najdeš tu: viewtopic.php?f=8&t=2172
- nastav brejle tak, aby se připojovaly na ten tplink.
A mělo by být hotovo, měl bys mít rychlé brýle i s internetem.
Varování!:Spoléhat na ochranu WiFi bodu pouze filtrem MAC adresy je naprosto o ničem. Pamatuj, že se bude moci kdokoli a kdykoli na tvou síť připojit.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

marshalx
nováček
Příspěvky: 8
Registrován: říjen 15
Bydliště: Otrokovice
Pohlaví: Muž

Re: Druhý WiFi router zapojený v PC.

Příspěvekod marshalx » 07 led 2020 14:21

Dík za cenné informace, vyzkouším.
Ještě dvě otázky:
1) TP-LINK Archer C7 připojit kabelem do zdířky WLAN nebo LAN?
2) jaký nastavít v TP-LINK Archer C7 provozní mód? AP nebo směrovač?

Vím, že zabezpečení pomocí MAC není super, ale budu TP-LINK zapínat jen když zapnu Oculus.
A taky chci vyzkoušet potom i klasické zapojení (náhradu ASUSE za TP-LINK) a zjistit skutečný rozdíl v latency. A uvidí se co si ponechám.

Dík moc

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Příspěvky: 18015
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Druhý WiFi router zapojený v PC.

Příspěvekod ITCrowd » 07 led 2020 14:53

1) LAN. BTW WLAN zdířka neexistuje (wireless LAN). Existuje WAN :-)
2) AP.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • WiFi router do 2 500 Kč
    od Tonek » 26 lis 2019 19:19 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    6
    390
    od ITCrowd
    26 lis 2019 20:21
  • Re: Herní WiFi router?
    od softim » 10 bře 2019 09:38 » v Sítě - hardware
    9
    806
    od ITCrowd
    10 bře 2019 12:45
  • Novy wifi router + prechod na 5Ghz
    od PetrN » 17 pro 2019 08:49 » v Sítě - hardware
    7
    905
    od CyberCodeDroid
    23 pro 2019 05:11
  • Nelze mi připojit druhý monitor ani notebook jako druhý monitor
    od martinabecka » 19 srp 2019 16:25 » v Problémy s hardwarem
    4
    549
    od martinabecka
    19 srp 2019 20:10
  • Router jako switch WiFi vykazuje chybu..
    od AngelikaB » 10 dub 2019 16:22 » v Sítě - hardware
    20
    1811
    od ITCrowd
    19 dub 2019 17:09

Zpět na “Sítě - hardware”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 6 hostů