Novy router, nefunguje?

Routery, modemy, Wifi AP, switche, kabely, konektory…

Moderátoři: Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Fantousek
Level 2
Level 2
Příspěvky: 225
Registrován: leden 15
Pohlaví: Muž

Re: Novy router, nefunguje?

Příspěvekod Fantousek » 16 úno 2020 20:26

No ja už to v jedne sekci řešil, a byl mi poraden lepši router i když jsem měl ten stejny problém u modemu od UPC



Reklama
nations112
Level 4
Level 4
Příspěvky: 1034
Registrován: září 13
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Novy router, nefunguje?

Příspěvekod nations112 » 16 úno 2020 20:34

Prostě to nastav správně a uvidíš. Xiaomi jsou dobré routery, které jsou stabilní s dobrou podporou. Pokud budou výpadky trvat dál, začni řešit s poskytovatelem.

Pokud to nebude fungovat, podívat se do nastavení starého TP-linku, zda nejsou nastaveny pevné IP adresy, nebo další věci. Pokud ano, přepsat do nového. To samé by tě čekalo u všech routerů na trhu.

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Příspěvky: 18403
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Novy router, nefunguje?

Příspěvekod ITCrowd » 16 úno 2020 21:10

Klasický případ.
Místo toho, aby tazatel popsal problém, který má a provedl diagnostiku, rozhodne se koupit okamžitě nový router v domnění, že se tím vše vyřeší.
Nevyřeší. Pouze v případě, kdy je chyba skutečně na straně routeru, což by diagnostika prokázala.
Asusy mají možnost nastavení přes telefon, osobně bych toto nikdy nepoužíval. K nastavení je třeba PC, kabel a prohlížeč, nic víc. není důvod sahat do nastavení routeru, pokud je nastaven hned správně.
Dostat z něj něco bylo nad lidské možnosti, neustále plete více věcí dohromady, nejdříve zmiňuje UPS modemrouter, naprosto zbytečně, když toto připojení nemá. Když zmínil pingy ve hře, diagnostiku nedodal. To téma je zde: viewtopic.php?f=3&t=212673
V doporučených routerech žádný šaumi nebyl. To se taky rozhodl sám.
Vzhledem k jeho naprosto neddostatečným znalostem a neochotě spolupracovat, mu bylo doporučeno, ať si zaplatí profesionála. Na to se taky vykašlal.
Těžko potom radit.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

Fantousek
Level 2
Level 2
Příspěvky: 225
Registrován: leden 15
Pohlaví: Muž

Re: Novy router, nefunguje?

Příspěvekod Fantousek » 16 úno 2020 21:48

ja jsem ochotny spolupracovat, ale ne pokaždé co napíšete tak tomu nerozumím.

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 41736
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Novy router, nefunguje?

Příspěvekod petr22 » 16 úno 2020 21:52

Nerozumis, ale delas to sam od sebe tim nejslozitejsim moznym zpusobem a jeste se
rozcilujes, ze to nefunguje, coz ale neni chyba zarizeni.

Ten router fakt neni v cinstine a fakt se na nej da normalne pripojit.

Kdyz je to v tovarnim nastaveni, tak se to jen zapne vypinacem a pripojis pocitac kabelem
a muzes router nastavovat pres webove rozhrani - coz je popsano (cesky) i v navodu.

Jestli nechces vyrobek asijske firmy, tak doslova nemas co koupit.

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Příspěvky: 18403
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Novy router, nefunguje?

Příspěvekod ITCrowd » 16 úno 2020 21:57

To, že tomu nerozumíš, nemusíš zdůrazňovat. Kdybys tomu rozumněl, pak bys tu nepsal.
Zjevná neochota spolupracovat:
3x jsem z tebe páčil jaký router máš, navíc jsi zpochybňoval, nač to potřebuji vědět.
3x jsem z tebe páčil rychlost internetu dle smlouvy.
4x screen z testu rychlosti.
Atd. atd. atd.
prohledej si témata a uvidíš, jak tazatelé, kteří nerozumí, spolupracují. Ty používáš heslo "já tomu nerozumím" jako zaklínadlo, abys nemusel nic dělat. A protože nechceš spolupracovat, bylo ti doporučeno, aby sis zaplatil profesionála.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 41736
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Novy router, nefunguje?

Příspěvekod petr22 » 16 úno 2020 22:07

K tomu co radime staci cist a chapat psany text a ridit se tim,
napriklad odpovidat na otazky. V navodech na ktere davame odkazy
jsou i barevne obrazky.

V cem je tedy problem ?

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Příspěvky: 18403
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Novy router, nefunguje?

Příspěvekod ITCrowd » 16 úno 2020 22:22

fant: Tady máš třeba ukázku, jak SPOLUPRACUJÍCÍ člověk bez jakýchkoli znalostí dokáže nastavit router: viewtopic.php?f=8&t=159746
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

Fantousek
Level 2
Level 2
Příspěvky: 225
Registrován: leden 15
Pohlaví: Muž

Re: Novy router, nefunguje?

Příspěvekod Fantousek » 16 úno 2020 22:32

já se hádat nechci, ale na otazku jaky mam router jsem odepsal hned. Rychlost iternetu mi trvala vam sdělit, ale hned poté co mi mamka dala přihlašovaci udaje do zakaznickeho centra pody tak jsem ho taky sdělil. A rychlost internetu jsem zaslal také hned ale ty sis toho nevšiml tak jsem ti ji to poslal znova. Ale to je jedno to jen at tady nevypadam jako uplně blbec. Přes tyden až budu sám doma a mit čas tak nahodím ten router a poradím se. zatím děkuju

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Příspěvky: 18403
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Novy router, nefunguje?

Příspěvekod ITCrowd » 16 úno 2020 22:38

A kdy jsi udělal tohle?
ITCrowd píše:Udělej tohle:
ITCrowd píše:Ještě jednu věc můžeš zkusit - router dát prač a internet připojit přímo do počítače.
Předpokládá to vyplnit na síťové kartě IP adresu a DNS (to už umíš) podle údajů poskytovatele. Nevím, jak to má poda, ale pokud má připojení vázáno na MAC adresu, pak to fungovat nebude. Ale pokud by to fungovalo, zkus si speedtest přímo z počítače. A hraj jak umíš, dělej co se dá. Pokud internet nevypadne, je to jasně routerem.

Nikdy. proč, to netuším. Asi moc práce...
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

Fantousek
Level 2
Level 2
Příspěvky: 225
Registrován: leden 15
Pohlaví: Muž

Re: Novy router, nefunguje?

Příspěvekod Fantousek » 16 úno 2020 22:49

tohle udělat nemohu protoze, ve sklepě ma poda (něco z čeho vede kabely do všech bytu v panelaku) a ten kabel je vedeny přimo do pokoje kde je ten router a neni to muj pokoj s pc, a tim kabelem nejde hnout protoze je přidělany ke stěně

dvorakj
Level 6.5
Level 6.5
Příspěvky: 3827
Registrován: březen 12
Pohlaví: Muž

Re: Novy router, nefunguje?

Příspěvekod dvorakj » 16 úno 2020 22:53

hledas jen problemy, nic vic.
pozvi si tam zkusenejsiho kamose nebo nejakou firmu. NECHCES vyresit ani uplne zakladni veci.
nebo to cele prodej, kup si za ty penize tamburinu a hraj na ni (u tamburiny totiz nemuzes sahnout vedle)


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Nový router k UPC
    od CantorCZ » 27 led 2020 17:12 » v Sítě - hardware
    14
    881
    od petr22
    28 led 2020 15:02
  • Novy router
    od Fantousek » 15 úno 2020 20:36 » v Sítě - hardware
    6
    543
    od ITCrowd
    16 úno 2020 16:51
  • Nový router
    od dajk » 27 črc 2019 22:45 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    3
    407
    od ITCrowd
    28 črc 2019 21:34
  • Nový router, který?
    od Jirin » 23 kvě 2019 17:01 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    2
    413
    od Jirin
    24 kvě 2019 10:06
  • Nový router - nejde Internet
    od th3nazgul » 26 pro 2019 18:27 » v Problémy s hardwarem
    3
    300
    od d1amond
    26 pro 2019 20:55

Zpět na “Sítě - hardware”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 1 host