Novy router, nefunguje?

Routery, modemy, Wifi AP, switche, kabely, konektory…

Moderátoři: Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Příspěvky: 18403
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Novy router, nefunguje?

Příspěvekod ITCrowd » 16 úno 2020 22:55

jasně.
On je hrozný problém na chvíli přenést PC do jiného pokoje, že? Případně koupit spojku https://www.czc.cz/solarix-spojka-cat5e ... 86/produkt a propojit kabely.
Pochop, že pokud místo toho, abys něco udělal budeš pořád hledat způsob proč to udělat nejde, nerozchodíš to nikdy.


Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

Reklama
nations112
Level 4
Level 4
Příspěvky: 1034
Registrován: září 13
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Novy router, nefunguje?

Příspěvekod nations112 » 16 úno 2020 23:41

"ve sklepě ma poda"

Tak jsme doma. Pokud máš jako poskytovatele PODU, tak nepřiděluje IP adresy pomocí DHCP, ale každý klient má pevnou IP adresu. Takže si opiš potřebné informace ze starého TP-Linku, nebo najdi smlouvu a podle toho nastav nový router a bude to fungovat. Zvolíš možnost STATIC IP.
PODA nemá spárované MAC, takže ti po správném nastavení pojede bez problémů. Hlavně si nezapomeň pak nastavit jiné heslo na WIFI a nastavit jak potřebuješ. Router jde nastavit bezdrátově i přes telefon, akorát prostě nepoužívej tu aplikaci, ale klasický prohlížeč a řiď se návodem pro PC. To je všechno... Ten návod je napsaný pro úplné amatéry, to snad nejde zvorat.

Hláška, která ti vyskakuje, nemá nic společného s nefungujícím DHCP na tvém routeru, ale že nedostal IP adresu od tvého poskytovatele, protože máš statickou.

Tady tě žádný jiný router nespasí, bojoval by jsi s tím úplně stejně, možná ještě víc.

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Příspěvky: 18403
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Novy router, nefunguje?

Příspěvekod ITCrowd » 16 úno 2020 23:55

pro úplnost dodám - připoj se z PC kabelem k routeru, do prohlížeče zadej IP adresu 192.168.31.1 a dostaneš se do nastavení routeru. Přihlašovací údaje by měly být jméno prázdné, heslo admin. Kdyby to nešlo, zkus jméno admin a heslo prázdné.
Jsem zvědav, co zase najdeš za důvod, že to nejde...
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

Fantousek
Level 2
Level 2
Příspěvky: 225
Registrován: leden 15
Pohlaví: Muž

Re: Novy router, nefunguje?

Příspěvekod Fantousek » 17 úno 2020 00:01

Do toho nastavení routeru jsem se dostal, ale tam jsem ničemu nerozumněl a už jsem toho měl dneska tak jsem nahodil stary router zpatky. Ale nejspíše zítra se to pokusím zprovoznit a poradím se ,čemu mi tam nebylo jasno.

Fantousek
Level 2
Level 2
Příspěvky: 225
Registrován: leden 15
Pohlaví: Muž

Re: Novy router, nefunguje?

Příspěvekod Fantousek » 17 úno 2020 15:08

Podle toho co napsal nations tak se mi povedlo ten router zprovoznit.
předtim jsem měl misto static IP nastaveno DHCP.
tak jsem to tedy přepsal na to co jsem měl na starém routeru.
Je třeba ještě něco změnit krom tohodle?
► Zobrazit spoiler

Prozatím děkuju, doufám že problém kvuli kterému jsem kupoval novy router zmizí. Kdyžtak se ozvu
zatím ještě jednou děkuju

Fantousek
Level 2
Level 2
Příspěvky: 225
Registrován: leden 15
Pohlaví: Muž

Re: Novy router, nefunguje?

Příspěvekod Fantousek » 17 úno 2020 16:32

hm, tak bohužel pořád problém přetrvá i na novém routeru

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Příspěvky: 18403
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Novy router, nefunguje?

Příspěvekod ITCrowd » 17 úno 2020 16:38

A tak to má být a dobře ti tak.
Neudělal jsi jediný test, který jsi měl. Neudělal jsi jedinou zkoušku, kterou jsi měl. Vybral sis router bez ohledu na doporučení. Nic jiného jsi čekat nemohl.
Znovu - zaplať si profesionála.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

Fantousek
Level 2
Level 2
Příspěvky: 225
Registrován: leden 15
Pohlaví: Muž

Re: Novy router, nefunguje?

Příspěvekod Fantousek » 17 úno 2020 16:46

Jediné co se po mně chtělo co se tyče testu,zkoušky, tak byl ať v té konzoli propinguju ten internet při vypadku. A to jsem udělal. Pročetl jsem si mé předchozí téma, tam co jste chtěli vedet, na to jste ne možná hned,ale dostali odpověd.
Co jste chtěli abych udělal tak jsem udělal. Propingoval jsem to přes to cmd, chtěli jste abych lan kabel zapojil přímo do PC aby se zjistilo jestli není chyba v routeru. Mám novy router tudíž tohle taky. Možná když mě odkazuješ na toho profesionála tak už se mnou neni trpvělivost,ale já opravdu pomoc chci a cením si ji

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Příspěvky: 18403
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Novy router, nefunguje?

Příspěvekod ITCrowd » 17 úno 2020 17:03

Lžeš, jako když rudé právo tiskne. Co například tohle? viewtopic.php?f=41&t=213112&start=12#p1664500
Ani jsi nenapsal, jaký problém přetrvává? Výpadky sítě, na které jsi založil téma (a odmítl otestovat), nebo ping ve hře, který jsi také odmítl testovat?
A toto je můj poslední příspěvek k tobě - bůh prokázal, že existuje. S něčím tak totálně nespolupracujícím, jako ty jsem se ještě nesetkal.
Poslední doporučení - vrať nový router, dej si tam starý, smiř se s tím. Nebo si zaplať profesionála.
A pokud mi drazí kolegové a moderátoři chcete vyčítat nedostatek trpělivosti, projděte si jeho téma, na které je v tomto odkaz. Dal jsem ho sem schválně, aby bylo jasno, s čím jsem se musel potýkat.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

Fantousek
Level 2
Level 2
Příspěvky: 225
Registrován: leden 15
Pohlaví: Muž

Re: Novy router, nefunguje?

Příspěvekod Fantousek » 17 úno 2020 17:13

Dobře, ale i tak děkuju za pomoc


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Nový router k UPC
    od CantorCZ » 27 led 2020 17:12 » v Sítě - hardware
    14
    881
    od petr22
    28 led 2020 15:02
  • Novy router
    od Fantousek » 15 úno 2020 20:36 » v Sítě - hardware
    6
    543
    od ITCrowd
    16 úno 2020 16:51
  • Nový router
    od dajk » 27 črc 2019 22:45 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    3
    407
    od ITCrowd
    28 črc 2019 21:34
  • Nový router, který?
    od Jirin » 23 kvě 2019 17:01 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    2
    413
    od Jirin
    24 kvě 2019 10:06
  • Nový router - nejde Internet
    od th3nazgul » 26 pro 2019 18:27 » v Problémy s hardwarem
    3
    300
    od d1amond
    26 pro 2019 20:55

Zpět na “Sítě - hardware”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 2 hosti