Port forwarding nejede (O2, Comtrend VR-3026e, W10)

Routery, modemy, Wifi AP, switche, kabely, konektory…

Moderátoři: Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Uživatelský avatar
Microsheep
Level 4.5
Level 4.5
Příspěvky: 1592
Registrován: leden 10
Pohlaví: Muž

Re: Port forwarding nejede (O2, Comtrend VR-3026e, W10)

Příspěvekod Microsheep » 26 bře 2020 06:38

Tím si ovšem zmátl, protože jsi psal rozezná, připojení z localhostu nebo zvenku (já beru zvenku, síť za WANem a dál - tedy jiná než tvoje lokální síť a ne z venku počítače v místní síti). Což ještě přidalo fakt, že máš O2, takže ipv6 určitě mají, takže jsem se tomu nijak nedivil. Proto mě nenapadlo, že zkoušíš místní síť, což funguje běžně po ipv6. Proto ty domněnky s FW, že ho vůbec zapnutý nemáš.



Reklama
nicitel
nováček
Příspěvky: 7
Registrován: březen 20
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Port forwarding nejede (O2, Comtrend VR-3026e, W10)

Příspěvekod nicitel » 26 bře 2020 11:14

Pardon, to jsem v tom úvodním příspěvku napsal trochu zmateně. Pokračoval jsem v tom předchozím odstavci, že jsem se opět připojoval ze stejnýho PC, ale namísto 127.0.0.1 jsem zkusil zadat externí IPv6. A log rozpoznal a ukázal připojení z tý nebo druhý IP, tzn. 127.0.0.1, nebo IPv6. Ačkoliv to bylo ze stejnýho stroje.

Takže když spustím program dvakrát na jednom PC, založím server, druhým klientem na tom stejným PC se zkusím připojit, tak:
1) přes 127.0.0.1, to jde, v logu serveru se ukáže připojení přes 127.0.0.1
2) přes IPv4 (194.228.*.*) to nejde
3) přes externí IPv6 (2a00:1028:... co mi ukáže nějakej whatismyip web), to jde a v logu serveru se ukáže připojení z tý IPv6
To je to, co mi přišlo divný. Netuším, jestli je to nějaká vlastnost IPv6 ve spojení s místní sítí, jen mě to zarazilo. Nicméně skutečně zvenku to přes IPv6 nejde.

Když se zkusím připojit z druhýho počítače na lokální síti, tak se na 10.0.0.něco normálně připojím a v logu se ukáže připojení z místní ip toho druhýho počítače. Chtěl jsem taky zkusit, jestli bych se z toho druhýho notebooku připojil pomocí IPv6, ale nepřipojí se. Zvláštní je, že když vlezu na nějakej cojemojeIPweb z původního pc, tak mi to ukáže IPv4 i 6 adresy. Na tom druhým mi to ale IPv6 nedetekuje. Ale to je detail, kterej mě nijak neomezuje, jen mě to překvapilo, protože bych čekal, že to bude stejný, když to oboje jde skrz stejnej router.

Každopádně zvenku se nejde připojit nijak. Viz marný pokusy v předchozích příspěvcích. IPv4 vůbec, IPv6 taky ne. Zkoušel jsem to s různýma lidma s různými ISP, s povypínanými firewally a povolenými věcmi na jejich routerech. Stejně tak můj win/router FW vypnutý, virtual server nastavený, incoming port 2346 nastavenej jako povolenej, PC v DMZ, prostě nic. To je to, co mě trápí.

zeus
Elite Level 10
Elite Level 10
Příspěvky: 9880
Registrován: únor 12
Bydliště: Pankrac
Pohlaví: Muž

Re: Port forwarding nejede (O2, Comtrend VR-3026e, W10)

Příspěvekod zeus » 26 bře 2020 22:57

Jestli te to trapi hodne, musis si poridit (a mesicne platit) za verejnou IP adresu.
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..

nicitel
nováček
Příspěvky: 7
Registrován: březen 20
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Port forwarding nejede (O2, Comtrend VR-3026e, W10)

Příspěvekod nicitel » 27 bře 2020 13:21

Tak se musím omluvit za svou hloupost ještě jednou, něco jsem dělal blbě. Asi jsem zadal špatně ip nebo co já vím, už se v tom trochu motám. Nicméně – IPv4 je teda zřejmě mimo hru, ale když jsem ještě jednou zkoušel různá nastavení s IPv6, tak jsem zaznamenal posun.

Zapnutý FW na routeru, žádné povolené incoming porty:

- přes "link-local IPv6" se k serveru připojím z jiného počítače na stejné síti
- přes externí IPv6 se nejde připojit ani z onoho druhého počítače, ani skutečně zvenku
- přes místní i externí IPv6 se z podruhé spuštěného programu na stejném počítači "připojím"
- port 2346 se na IPv6 zvenku hlásí jako zavřený

Při povolení incoming portů a/nebo vypnutí firewallu:

- port 2346 se na IPv6 zvenku hlásí ako otevřený, jinak stejná situace

Potud dobré zprávy. Ty špatné – ačkoliv se port hlásí jako otevřený, stejně se ke mně nejde zvenku připojit. Program ipv6 jinak podporuje.

Kde by mohla být chyba v tomhle případě? Kromě mezi klávesnicí a židlí, tam už jsem ji snad odhalil... Přijde mi zvláštní, že port je zvenku vidět jako otevřený – čehož jsem doposud jinak nebyl schopen dosáhnout – ale připojit se nejde. Nebo je to stejný případ jako u IPv4 a nastavení od poskytovatele (ale pak by mi vrtalo hlavou, že u IPv4 není vidět otevřený port, ale u IPv6 ano).

Uživatelský avatar
Microsheep
Level 4.5
Level 4.5
Příspěvky: 1592
Registrován: leden 10
Pohlaví: Muž

Re: Port forwarding nejede (O2, Comtrend VR-3026e, W10)

Příspěvekod Microsheep » 28 bře 2020 06:33

Plno věcí zkoušíš zbytečně a nikdo neví, jak to zkoušíš. Pokud si to nějak sesumíruju z toho co říkáš. Pravděpodobně, lidi, kteří se k tobě snaží připojit po IPv6, sami IPv6 konektivitu nemají (nepodporuje poskytoval, router, mají vypnuté), tudíž jim připojení nemusí fungovat. Což např. otestují zde https://www.test-ipv6.cz/


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Router, Comtrend VR3031-EUSB – port forwarding
    od mk20 » 15 lis 2020 12:53 » v Internet a internetové prohlížeče
    22
    1017
    od ITCrowd
    18 lis 2020 15:20
  • Nejde otevřít port. (port-forwarding)
    od Akronos » 22 čer 2020 21:08 » v Komunikace na internetu
    11
    577
    od Akronos
    22 čer 2020 22:33
  • ASUS RT-AC66U B1 - Port forwarding
    od Bulhy » 16 lis 2020 11:49 » v Internet a internetové prohlížeče
    16
    420
    od ITCrowd
    16 lis 2020 20:43
  • Hostování game "FXserveru" - MikroTik Port forwarding/virtuální server
    od AdamProGaming » 30 pro 2019 07:11 » v Vše ostatní (sw)
    1
    499
    od dvorakj
    30 pro 2019 12:45
  • Comtrend VR-3031eu internet/TV
    od MoA285 » 31 říj 2020 22:39 » v Administrace sítě
    32
    626
    od MoA285
    01 lis 2020 00:00

Zpět na “Sítě - hardware”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 5 hostů