Nefungující LAN port

Routery, modemy, Wifi AP, switche, kabely, konektory…

Moderátoři: Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Uživatelský avatar
finwe
Level 1.5
Level 1.5
Příspěvky: 116
Registrován: prosinec 19
Pohlaví: Muž

Nefungující LAN port

Příspěvekod finwe » 23 bře 2020 19:56

Ahoj,
mám od předchozího providera (O2) router ZTE, který má čtyři porty LAN.
Do jednoho z nich mám od nového providera přiveden internet. Do dalších dvou mám zapojena dvě PC. Zbývá mi tedy jeden LAN port. Ten bych potřeboval také obsadit, bohužel je od O2 vyčleněn pro jejich TV a internet mi přes něj nefunguje.
Jestli to dobře chápu, tak tento můj router nyní funguje již jen jako switch a jako router funguje zařízení mého providera.
Do mého ZTE se mi nedaří nijak dostat.
Nevíte jak bych rozchodil i ten čtvrtý LAN port?



Reklama
Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Příspěvky: 18503
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Nefungující LAN port

Příspěvekod ITCrowd » 23 bře 2020 21:15

Musíš se dostat do toho nastavení. Pokud si dobře pamatuju, tak buď 2 TV, 1TV, nebo žádná TV.
Kromě toho ZTE umí fungovat i jako router, LAN4 je pak využit jako WAN port.
Takže:
1. Máš obsazen port LAN4 a vede do něj "přívod" internetu?
2. Když do prohlížeče napíšeš adresu brány, zobrazí se co?
3. Je to tento router? https://www.o2.cz/osobni/techzona-modem ... h168n.html Pokud ne, pak napiš přesný typ.
Jak zjistit adresu brány najdeš v mém podpisu - diagnostika sítě.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

Uživatelský avatar
finwe
Level 1.5
Level 1.5
Příspěvky: 116
Registrován: prosinec 19
Pohlaví: Muž

Re: Nefungující LAN port

Příspěvekod finwe » 23 bře 2020 21:31

Je to model ZTE ZXHN H267A
https://www.o2.cz/podnikatel/408970-zar ... h267a.html

Když do prohlížeče napíšu adresu výchozí brány, tak se dostanu na přihlášení sítě mého providera.
Ano, do LAN4 vede přívod internetu.
WAN je neobsazen.
LAN2 je TV.

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Příspěvky: 18503
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Nefungující LAN port

Příspěvekod ITCrowd » 23 bře 2020 21:33

Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

Uživatelský avatar
finwe
Level 1.5
Level 1.5
Příspěvky: 116
Registrován: prosinec 19
Pohlaví: Muž

Re: Nefungující LAN port

Příspěvekod finwe » 23 bře 2020 21:35

Ne, je to AIR OS...

To co je v tvém odkazu jsem tam míval, ještě když jsem byl u O2.
Do toho starého (původního) nastavení se teď už nejde dostat.
Naposledy upravil(a) finwe dne 23 bře 2020 21:39, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Příspěvky: 18503
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Nefungující LAN port

Příspěvekod ITCrowd » 23 bře 2020 21:38

OK. máš jiný ZTE router, než se kterým jsem počítal...
Stáhni si program netscan. Nech jím proskenovat svou síť. Tedy - pokud máš bránu 192.168.72.1, pak proskenuj celý rozsah 192.168.71.1 - 254. Je šance, že se na některé adrese ten ZTE ozve. Jak vypadá netscan - opět můj podpis, diagnostika sítě -WIFI.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

Uživatelský avatar
finwe
Level 1.5
Level 1.5
Příspěvky: 116
Registrován: prosinec 19
Pohlaví: Muž

Re: Nefungující LAN port

Příspěvekod finwe » 23 bře 2020 21:43

Díky moc, vyzkouším to zítra, až budu doma a dám vědět.

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Příspěvky: 18503
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Nefungující LAN port

Příspěvekod ITCrowd » 23 bře 2020 22:00

A ještě jedna možnost - je možné, že na routeru zůstala původní IP adresa 10.0.0.138. Kdyby byl výsledek skenování v předchozím případě negativní, zkus potom sken 10.0.0.1-254. Pokud by se router tady ozval, nepostačí, když napíšeš adresu do prohlížeče. To by se pak muselo řešit jinak.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

Uživatelský avatar
finwe
Level 1.5
Level 1.5
Příspěvky: 116
Registrován: prosinec 19
Pohlaví: Muž

Re: Nefungující LAN port

Příspěvekod finwe » 23 bře 2020 22:09

Dobře, vyzkouším kdyžtak i tento druhý sken.
Díky.

Uživatelský avatar
Microsheep
Level 4.5
Level 4.5
Příspěvky: 1540
Registrován: leden 10
Pohlaví: Muž

Re: Nefungující LAN port

Příspěvekod Microsheep » 24 bře 2020 08:24

zkus potom sken 10.0.0.1-254. Pokud by se router tady ozval, nepostačí, když napíšeš adresu do prohlížeče. To by se pak muselo řešit jinak.

Což i kdyby adresu 10.0.0.138 router měl, tak z jiného subnetu mu určitě na ping neodpoví.. Musíš si dát adresu ze stejného rozsahu. Teda pokud ty adresy 192.168.71.1 - 254 nebyl pouze příklad. Jsem si všiml, že tazatel nikde žádné adresy neuvádí.

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Příspěvky: 18503
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Nefungující LAN port

Příspěvekod ITCrowd » 24 bře 2020 09:59

A proto mu byl doporučen netscan, který masku ignoruje a "pingá" napříč všemi sítěmi. Viz. např.: viewtopic.php?f=8&t=140844
71.1. byl příklad.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

Uživatelský avatar
finwe
Level 1.5
Level 1.5
Příspěvky: 116
Registrován: prosinec 19
Pohlaví: Muž

Re: Nefungující LAN port

Příspěvekod finwe » 24 bře 2020 10:38

Tak jsem to projel přes Netscan.

V tom pvním případě byl třikrát Success - našlo to obě moje PC, třetí položka byla Unnamed.
Ale ani jedna z těch IP adres, když jsem je zadal do prohlížeče, tak nefungovala.

V tom druhém případě to našlo 15 IP adres označených Unknown, s poznámkou Destination Host Unreachable (u všech).


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Nefungující VPN
    od BloodyO » 04 pro 2019 20:19 » v Internet a internetové prohlížeče
    3
    1022
    od ITCrowd
    04 pro 2019 23:35
  • Nefungující monitor
    od BunHead » 12 bře 2020 17:33 » v Problémy s hardwarem
    4
    439
    od BunHead
    12 bře 2020 18:27
  • Nefunkčný port forwarding ?
    od TheSalon112 » 30 říj 2019 00:03 » v Vše ostatní (sw)
    6
    792
    od TheSalon112
    22 lis 2019 19:50
  • Port 5000 Upnp
    od cunik.cz » 17 říj 2019 19:45 » v Administrace sítě
    2
    1172
    od cunik.cz
    18 říj 2019 17:49
  • Nefungující myš při přehrávání videí - vyřešeno
    od PauLLife » 03 led 2020 01:00 » v Problémy s hardwarem
    0
    266
    od PauLLife
    03 led 2020 01:00

Zpět na “Sítě - hardware”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 10 hostů