TP-Link CPE210 + CPE220

Routery, modemy, Wifi AP, switche, kabely, konektory…

Moderátoři: Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Baader
Level 1
Level 1
Příspěvky: 93
Registrován: březen 19
Pohlaví: Muž

TP-Link CPE210 + CPE220

Příspěvekod Baader » 05 kvě 2020 13:56

Ahoj, trošku se v tom topím. Potřeboval bych poradit jak nastavit 2 venkovni TP-Linky. CPE210 je kabelem napojeny na router a vysila wifi venku. CPE220 chci dat kousek dal a propojit s CPE210 (bezdratove) tak, aby prijimal internet od CPE210, dal ho rozsiroval (bezdratove) a kabelem si z nej napojil dalsi zarizeni.

Router s internetem má adresu 192.198.1.1
CPE210 má 192.168.1.98
CPE220 má 192.168.1.97

Natavení CPE210 je na Access Point:
screencapture-192-168-1-98-2020-05-05-10-04-55.png

screencapture-192-168-1-98-2020-05-05-10-05-16.png


Takto mi teď CPE210 funguje jako venkovní wifi.

CPE220 bude přijímat z CPE210 wifi a rozšiřovat do odlehleších míst. Natavení CPE220 bude jako Client:
screencapture-192-168-1-97-2020-05-05-11-19-01.png

screencapture-192-168-1-97-2020-05-05-11-19-16.png


Je to dobře nebo tam mám chybu? Děkuji za pomoc.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Naposledy upravil(a) Baader dne 06 kvě 2020 14:23, celkem upraveno 1 x.



Reklama
zeus
Elite Level 10
Elite Level 10
Příspěvky: 9696
Registrován: únor 12
Bydliště: Pankrac
Pohlaví: Muž

Re: TP-Link CPE210 + CPE220

Příspěvekod zeus » 05 kvě 2020 22:18

Odpovim otazkou - funguje to dle tvych predstav? Pokud ne, popis co.

Chybou je mj. to, ze jsi nedal obrazky do prispevku, ale kamsi do luftu ;)
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..

Baader
Level 1
Level 1
Příspěvky: 93
Registrován: březen 19
Pohlaví: Muž

Re: TP-Link CPE210 + CPE220

Příspěvekod Baader » 06 kvě 2020 11:56

Prave ze nefunguje jak ma. I kdyz se tvari, ze vysila CPE220 wifi, ale zadnou sit pres Wifi Analyzer nevidim.

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Příspěvky: 18915
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: TP-Link CPE210 + CPE220

Příspěvekod ITCrowd » 06 kvě 2020 12:04

1. Obrázky se vkládají sem jako příloha (viz. pravidla). Sám bys taky neklikal na odkaz, který vede bůhvíkam a pod kterým se schovává bůhvíco.
2. Pokud to má fungovat tak, jak popisuješ, pak CPE220 nemůže být jako klient, ale repeater.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

zeus
Elite Level 10
Elite Level 10
Příspěvky: 9696
Registrován: únor 12
Bydliště: Pankrac
Pohlaví: Muž

Re: TP-Link CPE210 + CPE220

Příspěvekod zeus » 06 kvě 2020 12:09

I kdyz se tvari, ze vysila CPE220 wifi

V rezimu Client se tak rozhodne netvari, zapni si sestku (WISP Client).
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..

Baader
Level 1
Level 1
Příspěvky: 93
Registrován: březen 19
Pohlaví: Muž

Re: TP-Link CPE210 + CPE220

Příspěvekod Baader » 06 kvě 2020 14:34

Upravil jsem prvni prispevek, aby byl podle pravidel a trochu upresnil popis toho, o co se snazim.

Baader
Level 1
Level 1
Příspěvky: 93
Registrován: březen 19
Pohlaví: Muž

Re: TP-Link CPE210 + CPE220

Příspěvekod Baader » 07 kvě 2020 08:55

Dnes jsem se dostal k nastavení. Přepnul jsem CPE220 na AP Client Router (WISP Client). Mám to určitě špatně nastavené, protože wifi to vysílá, zařízení se k wifi připojí, ale internet není. Je to nastaveno takto:
screencapture-192-168-1-97-2020-05-07-08_38_54.png

screencapture-192-168-1-97-2020-05-07-08_39_58.png

screencapture-192-168-1-97-2020-05-07-08_40_28.png


Potřebuji poradit, jak to správně nastavit, aby tekl internet. Děkuji.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

zeus
Elite Level 10
Elite Level 10
Příspěvky: 9696
Registrován: únor 12
Bydliště: Pankrac
Pohlaví: Muž

Re: TP-Link CPE210 + CPE220

Příspěvekod zeus » 07 kvě 2020 09:30

Nemas adresu na WAN, bezi ti na 210 DHCP server?
Jsi urcite pripojen k 210? Zkus Lock to AP.

P.S. Proc mi to prostredi pripomina konkurenci od Ub.q..i?
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..

Baader
Level 1
Level 1
Příspěvky: 93
Registrován: březen 19
Pohlaví: Muž

Re: TP-Link CPE210 + CPE220

Příspěvekod Baader » 07 kvě 2020 09:45

DHCP na CPE210 není aktivovaný. Ano, při nastavení CPE220 jsem dal připojení k wifi z CPE210. Abych upřesnil celou síť. Mám hlavní router Ausus1 (připojený k anténě) a propojený kabelem na router Asus2, který je jako AP. Z Asus 1 je kabelem propojený venkovní CPE210 a nastaven jako AP. DHCP je aktivní jen na Asus 1:
screencapture-router-asus-Advanced-DHCP-Content-asp-2020-05-07-09_34_13.png


Takže na CPE220 v záložce Network vypnout DHCP?
Screenshot_2020-05-07-10-09-30.png
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Baader
Level 1
Level 1
Příspěvky: 93
Registrován: březen 19
Pohlaví: Muž

Re: TP-Link CPE210 + CPE220

Příspěvekod Baader » 08 kvě 2020 12:08

Na Client Router se mi nepodarilo internet rozchodit. Prepnul jsem to na Repeater a jede to. Nejdriv byl internet pres wifi z CPE220 polovicni rychlosti a pres kabel jel na plno. Prepl jsem na 802.11a g n z puvodniho 802.1g na obou CPE a sirku kanalu z 20 na 20/40MHz. Ted to jede jak ma.

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Příspěvky: 18915
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: TP-Link CPE210 + CPE220

Příspěvekod ITCrowd » 08 kvě 2020 12:23

ITCrowd píše:1. Obrázky se vkládají sem jako příloha (viz. pravidla). Sám bys taky neklikal na odkaz, který vede bůhvíkam a pod kterým se schovává bůhvíco.
2. Pokud to má fungovat tak, jak popisuješ, pak CPE220 nemůže být jako klient, ale repeater.

To jsem psal už tady. Stačilo se řídit radami a nehledat ameriku.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • TP-Link CPE210 - nastaveni
    od Baader » 06 srp 2019 14:11 » v Sítě - hardware
    25
    1816
    od zeus
    08 srp 2019 17:40
  • TP-Link TL-WR841N
    od Juchajd » 03 kvě 2020 18:51 » v Sítě - hardware
    8
    321
    od Juchajd
    06 kvě 2020 12:07
  • D-Link DAP-1325 nejde spustiť
    od egresovic » 26 lis 2019 07:45 » v Sítě - hardware
    2
    439
    od egresovic
    26 lis 2019 15:26
  • Problém s nastavením TP-link Archer C50
    od Kleofáš71 » 02 úno 2020 14:56 » v Administrace sítě
    1
    1138
    od Kleofáš71
    03 úno 2020 12:22
  • TP LINK RE200 v1: Připojení k routeru
    od teichmann.ondrej » 12 dub 2020 20:46 » v Sítě - hardware
    8
    1884
    od teichmann.ondrej
    13 dub 2020 12:36

Zpět na “Sítě - hardware”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 0 hostů