Router tp-link archer VR2100 a O2TV

Routery, modemy, Wifi AP, switche, kabely, konektory…

Moderátoři: Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Mrazycak79
nováček
Příspěvky: 7
Registrován: říjen 20
Pohlaví: Muž

Router tp-link archer VR2100 a O2TV

Příspěvekod Mrazycak79 » 31 říj 2020 10:53

Dobrý den, mám poskytovatele O2 a vyměnil jsem starý router od O2 za router tp-link archer VR2100. Na router je kabelem zapojena chytrá televize a Set-top box O2, zbytek zařízení bedrátově (telefony, tablety, notebooky). Vše se mi podařilo nastavit, jediný problém mám na Set top boxu, kdy mi televize O2 TV jde pouštět pouze zpětně, nejde prostě pustit live vysílání? Nesetkal se s tím někdo prosím, operátoři od O2 a technik to vyřešili tak, že router není jejich zařízení tak co otravuji....Díky

Reklama
Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Guru Level 13
Guru Level 13
Příspěvky: 21702
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Router tp-link archer VR2100 a O2TV

Příspěvekod ITCrowd » 31 říj 2020 12:58

Vítej na PC-HELP!
Dej sem screen nastavení IPTV. Chytrá TV IPTV normálně přehrává?
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

Mrazycak79
nováček
Příspěvky: 7
Registrován: říjen 20
Pohlaví: Muž

Re: Router tp-link archer VR2100 a O2TV

Příspěvekod Mrazycak79 » 31 říj 2020 13:51

iptv.JPG
Ano, chytrá TV jede v pořádku vše OK, jak neftlix, tak aplikace O2TV. Můžu normálně přehrávat jak na notebooku tak i na mobilu. Opravdu řeším jen ten set top box.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Guru Level 13
Guru Level 13
Příspěvky: 21702
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Router tp-link archer VR2100 a O2TV

Příspěvekod ITCrowd » 31 říj 2020 14:37

A můžeš zkusit dát stb do portu 1? Začne pak fungovat?
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

Mrazycak79
nováček
Příspěvky: 7
Registrován: říjen 20
Pohlaví: Muž

Re: Router tp-link archer VR2100 a O2TV

Příspěvekod Mrazycak79 » 31 říj 2020 16:47

Mám stb v LAN1 stále.

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Guru Level 13
Guru Level 13
Příspěvky: 21702
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Router tp-link archer VR2100 a O2TV

Příspěvekod ITCrowd » 31 říj 2020 19:14

Zkus nastavit VLAN ID:848
Conn Type PPPoE
Heslo a jméno bude O2 (velké o a dvojka)
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

Mrazycak79
nováček
Příspěvky: 7
Registrován: říjen 20
Pohlaví: Muž

Re: Router tp-link archer VR2100 a O2TV

Příspěvekod Mrazycak79 » 31 říj 2020 20:36

dotaz.JPG
Také jsme měl již nastaveno viz obrázek. je to nějaká záhada
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Mrazycak79
nováček
Příspěvky: 7
Registrován: říjen 20
Pohlaví: Muž

Re: Router tp-link archer VR2100 a O2TV

Příspěvekod Mrazycak79 » 04 lis 2020 07:29

Napadá prosím ještě někoho čím by to mohlo být? už fakt nevím a nechce se mi kupovat nová chytrá TV aby to šlo pustit. Děkuji

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Guru Level 13
Guru Level 13
Příspěvky: 21702
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Router tp-link archer VR2100 a O2TV

Příspěvekod ITCrowd » 04 lis 2020 07:48

Můžeš zkusit vypnout to nastavení VLAN. A doufat, že router to správně proroutuje a bude to fungovat. Sice ho to zatíží, ale měl by to zvládnout.
Taky by šlo kontaktovat nějakého majitele tohoto routeru, jak to má řešené on.
Jinak nezbude, než se obrátit na jejich techniky. Jen oni jsou schopni říct, zda na jejich zařízeních je speciální firmware, který tohle umí. A pokud ne, zkus jemně podotknout, že bys mohl přejít k jinému providerovi. Na tohle většinou slyší.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

Mrazycak79
nováček
Příspěvky: 7
Registrován: říjen 20
Pohlaví: Muž

Re: Router tp-link archer VR2100 a O2TV

Příspěvekod Mrazycak79 » 04 lis 2020 07:55

Díky zkusím. Technici O2 od toho dávají ruce pryč a podpora TP-link poslala jen to co má O2 na www.stránkách, tj. nastavení vlan a do bridge.
S tím přejitím k jinému providerovi to je horší, jsem na malém městě a O2 tu má nejlepší služby i když jen 20mbit (a zvýšit to nejde). Ostatní (t-mobile, vodafone) poskytují max. to samé. A O2 mám hlavně kvůli O2TV sportu.

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Guru Level 13
Guru Level 13
Příspěvky: 21702
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Router tp-link archer VR2100 a O2TV

Příspěvekod ITCrowd » 04 lis 2020 08:17

Já taky neříkám, abys přešel. Jen, že když pohrozíš, že půjdeš jinam, pomůže k tomu, že se začnou problémem zabývat. Většinou stačí naznačit něco ve smyslu, že jiný provider by s cizím zařízením problém neměl, či něco podobného...
Nicméně, pokud je nutný jejich firmware, pak s tím nic neudělají.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

Mrazycak79
nováček
Příspěvky: 7
Registrován: říjen 20
Pohlaví: Muž

Re: Router tp-link archer VR2100 a O2TV

Příspěvekod Mrazycak79 » 17 lis 2020 07:50

Tak jsem bohužel nepochodil, problémeme se nadále odmítají zabývat. Dle hotline TP-linku nevidí problém, proč by to nemělo fungovat, vše je nastavené dle požadavku O2 platné pro routery, které nejsou jimi upravené.


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Nastaveni router TP link Archer c6
    od zafata » 09 říj 2021 19:47 » v Administrace sítě
    7
    385
    od dvorakj
    10 říj 2021 23:54
  • TP-LINK Archer AX20
    od mlevora » 13 dub 2021 13:09 » v Sítě - hardware
    3
    490
    od ITCrowd
    13 dub 2021 14:42
  • TP Link Archer C6 - Výpadky
    od Spag3t » 07 kvě 2021 17:04 » v Sítě - hardware
    3
    546
    od Spag3t
    07 kvě 2021 19:28
  • ASUS DSL-AC68U, O2TV
    od asikav » 23 úno 2021 14:29 » v Sítě - hardware
    1
    473
    od ITCrowd
    23 úno 2021 14:37
  • Mesh - TPlink Archer C6
    od Rabbit-ko » 18 pro 2020 21:43 » v Sítě - hardware
    7
    1042
    od Hrdlomet
    23 zář 2021 11:34

Zpět na “Sítě - hardware”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 2 hosti