zdravím všechny,
upřímně, jsem již zoufalý , již druhý den se snažím zapojit nový router, ale i když ho připojím, tak nemá přístup k internetu.
Předem píšu, že nejsem žádný expert na sítě, ale budu se snažit popsat vše co nejlépe to umím.
situace: přítelkyni se snažím zprovoznit u ní doma nový router. Mají vedenou optiku ze zdi a ta je navedena do tohoto zařízení (GPON, ONU?) https://www.i4wifi.cz/cs/224261-klients ... ei-hg8310m
Starý router byl napojený kabelem do WAN portu, který vedl z LAN portu toho huawei zařízení (GPON?). Starý router fungoval, ale byl již hodně starý/pomalý/malý rozsah. Starý router byl D-Link DIR 600, nový je TP LINK TL-WR841N.
Poradíte mi někdo prosím, jak zapojit nový router, aby také fungoval? Starý router jsme omylem restartoval, takže ten už mi také nejde (ten huawei GPON jsem naštěstí nerestartoval, aby tam ještě nemusel technik od poskytovatele..)
Připojil jsem se k webovému rozhraní toho huawei přístroje, ale tam prakticky nešlo nic nakonfigurovat - snad jen změnit heslo a IP adresa, jinak nic.
Smlouvu má přítelkyně a jsou tam údaje - Ip, maska, default gateaway, dns.
Na stránkách huawei jsem se někde dočetl, že by ten přístroj měl fungovat jako bridge.
Nový router jsem zkoušel zapojit snad na všechny způsoby, vždy se vytvoří wifi, dá se na ni připojit, ale je bez internetu.
Jak bych měl nastavit ten nový router a jaké můžou být příčiny toho, že to nefunguje? Mělo by to být PPPoE? nebo jiné? A jak popřípadě nastavit IP adresy?
IP adresa huawei zařízení (GPON) : 192.168.100.1
IP adresa routeru (výchozí): 192.168.1.1
IP adresa od poskytovatele: 192.168.109.167
Budu moc moc vděčný za každou pomoc.
nefunguje router + GPON
- Karrex
- Elite Level 10
- Pohlaví:
- Stav:
Re: nefunguje router + GPON
No to jste si s novým routerem tedy pomohli, nic horšího ve výběru myslím neměli ne?
"Smlouvu má přítelkyně a jsou tam údaje - Ip, maska, default gateaway, dns."
Pokud se dívám správně, chybí zde info, jestli jste tam ty údaje dali.
"Smlouvu má přítelkyně a jsou tam údaje - Ip, maska, default gateaway, dns."
Pokud se dívám správně, chybí zde info, jestli jste tam ty údaje dali.
Sestava v profilu.
Watercooling Club EXOverclocker@HWBot league rank#1 Aprilia Shiver Club BMW ///M Club
Watercooling Club EXOverclocker@HWBot league rank#1 Aprilia Shiver Club BMW ///M Club
-
- Pohlaví:
Vítej na PC-HELP!
Kdybys nerestartoval starý router, mohl sis z něj opsat nastavení.
Na ten GPON jsi vůbec sahat neměl.
zavolej si na zákaznickou linku poskytovatele, chtěj technika a s tím se domluv, jaké údaje vyplnit do routeru. A pokud jsi rozhodil i ten hjůvej, pak si budeš muset zapaltit výjezd jejich technika.
Kdybys nerestartoval starý router, mohl sis z něj opsat nastavení.
Na ten GPON jsi vůbec sahat neměl.
zavolej si na zákaznickou linku poskytovatele, chtěj technika a s tím se domluv, jaké údaje vyplnit do routeru. A pokud jsi rozhodil i ten hjůvej, pak si budeš muset zapaltit výjezd jejich technika.
děkuji za odpovědi, údaje jsem tam samozřejmě zadal, ale bohužel to také nefungovalo.
S tím GPONem jsem nic nedělal, jen jsem se podíval do toho webového rozhraní, ale nic jsem tam neměnil, pro jistotu, že by se něco pokazilo.
S tím GPONem jsem nic nedělal, jen jsem se podíval do toho webového rozhraní, ale nic jsem tam neměnil, pro jistotu, že by se něco pokazilo.
-
- Pohlaví:
Může to být klidně vázáno na MAC adresu, nebo se mohlo něco změnit.
Pokud by to byly správné údaje a správně bys je zadal, pak by to fungovalo.
Zkus třeba změnit i tu mac adresu na mac adresu toho starého routeru, ale ta po restartu taky nemusí být ta správná.
Pokud by to byly správné údaje a správně bys je zadal, pak by to fungovalo.
Zkus třeba změnit i tu mac adresu na mac adresu toho starého routeru, ale ta po restartu taky nemusí být ta správná.
- Karrex
- Elite Level 10
- Pohlaví:
- Stav:
Rychlejší test možná bude, když zapojíš starý router, znovu zadáš všechny údaje ze smlouvy, jestli to pojede?
Sestava v profilu.
-
- Pohlaví:
Má pravdu, předseda
Pokud by se rozjel, pak přesně podle něj nastavit nový. Pokud ne, budeš muset volat.
Pokud by se rozjel, pak přesně podle něj nastavit nový. Pokud ne, budeš muset volat.
Starý router jsem včera také zkoušel zapojit, ale také to neslo.
Tak jsem zavolal na podporu a bylo mi sděleno, ze jsou ve smlouvě neplatné údaje, neboť původní smlouva byla na anténu a nyní je tam optika. A ty nové údaje pry nepredali, protože se nejspíš kdysi nemohli dovolat nebo něco podobného. Takže to večer vyzkousim s novými údaji a dam sem vědět. Děkuji všem za jakoukoliv formu pomoci :)
Tak jsem zavolal na podporu a bylo mi sděleno, ze jsou ve smlouvě neplatné údaje, neboť původní smlouva byla na anténu a nyní je tam optika. A ty nové údaje pry nepredali, protože se nejspíš kdysi nemohli dovolat nebo něco podobného. Takže to večer vyzkousim s novými údaji a dam sem vědět. Děkuji všem za jakoukoliv formu pomoci :)
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 11
- 10194
-
od Uziv00
Zobrazit poslední příspěvek
15 črc 2024 10:14