DSL mode, použití jako standartní router.

Routery, modemy, Wifi AP, switche, kabely, konektory…

Moderátoři: Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

desperado007
Level 3.5
Level 3.5
Příspěvky: 871
Registrován: září 12
Pohlaví: Muž

DSL mode, použití jako standartní router.

Příspěvekod desperado007 » 23 srp 2021 17:34

Zdravím, dnes u mě v nadcházejícím bydlišti bylo technici z Nordic telecom, chtěl jsem jejich 5G internet. Na vysílač viděli z okna, ale signál tam prý není tak musím jít k internextu. Momentálně využívám DSL internet od T-mobile, vlastním tento DSL router https://www.alza.cz/tp-link-archer-vr300-d5455333.htm . Chci se zeptat jestli půjde použit tento stejně jako standartní router s tím, že bych ho zapojil přes konektor LAN...?? Případně internext nabízí za 1100 ,- router, který koupím na Alze za 829 ,-
https://www.alza.cz/tp-link-archer-c6-d5484619.htm .

Jde mně hlavně o pokrytí bytu cca 62m2, Je to dům z dutých/plných cihel. Zdi tam nejsou moc tlusté.
AMD Ryzen 5 2600
AMD Radeon RX 5600 XT 6GB
MSI B450-A PRO (MS-7B86)
Kingston HyperX Predator 2x8GB DDR4
Microsoft Windows 10 Professional (x64)
HDD WDC WD10EZEX-08M2NA0 1TB
Seasonic Focus Gold 550 W

Reklama
Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Guru Level 13
Guru Level 13
Příspěvky: 21507
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: DSL mode, použití jako standartní router.

Příspěvekod ITCrowd » 23 srp 2021 18:54

Oba jsou krámy.
Stačí hledat: https://www.tp-link.com/cz/support/down ... her-vr300/ je tam i video, jak se to dělá.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

desperado007
Level 3.5
Level 3.5
Příspěvky: 871
Registrován: září 12
Pohlaví: Muž

Re: DSL mode, použití jako standartní router.

Příspěvekod desperado007 » 23 srp 2021 19:07

Ok, díky. Jaký router bys mně doporučil, když jsou to krámy?
AMD Ryzen 5 2600
AMD Radeon RX 5600 XT 6GB
MSI B450-A PRO (MS-7B86)
Kingston HyperX Predator 2x8GB DDR4
Microsoft Windows 10 Professional (x64)
HDD WDC WD10EZEX-08M2NA0 1TB
Seasonic Focus Gold 550 W

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Guru Level 13
Guru Level 13
Příspěvky: 21507
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: DSL mode, použití jako standartní router.

Příspěvekod ITCrowd » 23 srp 2021 19:16

Až budeš mít připojení a jeho parametry, pak se tomu můžeme věnovat. Prostuduj si v mém podpisu článek Vybíráme router, leccos ti napoví.
Jinak C6 v žádném případě, je to nejhorší router vůbec. A i zde na fóru je spousta témat, kdy nefunguje, seká se, pomalý atd...
Naposledy upravil(a) ITCrowd dne 23 srp 2021 19:17, celkem upraveno 1 x.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

desperado007
Level 3.5
Level 3.5
Příspěvky: 871
Registrován: září 12
Pohlaví: Muž

Re: DSL mode, použití jako standartní router.

Příspěvekod desperado007 » 23 srp 2021 19:17

Ok, dobře.

Dodatečně přidáno po 2 hodinách 18 minutách 21 vteřinách:
Článek jsem přečetl. Velice zajímavý, možná by to chtělo router pořešit teď než to půjdou zapojit. Jedná se o rychlost 50/6 technologii přesně vyčíst nejde. Doma bude stolní PC zapojený kabelem, pak TV přes WiFI Netflix, YouTube, 2 mobily se sítí 5ghz. Občas ještě notebook přes WiFi. Takže určitě chci router, který podporuje 5ghz. USB vstup moc nepotřebuju. Hlavně chci aby pokryl celý byt, 3+KK obývák, kuchyň, pokoj na pohodu, ložnice by taky měla být je přes zeď pokoje, kde bude router zapojený.

Dodatečně přidáno po 2 hodinách 27 minutách 8 vteřinách:
Samozřejmě nepočítám návštěvy když se připojí na WI-FI.
AMD Ryzen 5 2600
AMD Radeon RX 5600 XT 6GB
MSI B450-A PRO (MS-7B86)
Kingston HyperX Predator 2x8GB DDR4
Microsoft Windows 10 Professional (x64)
HDD WDC WD10EZEX-08M2NA0 1TB
Seasonic Focus Gold 550 W

desperado007
Level 3.5
Level 3.5
Příspěvky: 871
Registrován: září 12
Pohlaví: Muž

Re: DSL mode, použití jako standartní router.

Příspěvekod desperado007 » 24 srp 2021 17:20

Zeptám se jinak. Co tenhle router taky krám?
https://access-pointy.heureka.cz/tp-lin ... 4eEALw_wcB
AMD Ryzen 5 2600
AMD Radeon RX 5600 XT 6GB
MSI B450-A PRO (MS-7B86)
Kingston HyperX Predator 2x8GB DDR4
Microsoft Windows 10 Professional (x64)
HDD WDC WD10EZEX-08M2NA0 1TB
Seasonic Focus Gold 550 W

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Guru Level 13
Guru Level 13
Příspěvky: 21507
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: DSL mode, použití jako standartní router.

Příspěvekod ITCrowd » 24 srp 2021 17:51

Zamýšlenému účelu by měl vyhovět.
Prostuduj si článek v mém podpisu - proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

desperado007
Level 3.5
Level 3.5
Příspěvky: 871
Registrován: září 12
Pohlaví: Muž

Re: DSL mode, použití jako standartní router.

Příspěvekod desperado007 » 24 srp 2021 21:11

Článek jsem přečetl, konečně chápu jak to funguje s dosahem atd. Problém nebývá v routeru ale často v zařízeních připojených na něho. Nejde o dosah ale zisk routeru.

K tomu TP link AX20. Dá se koupit za 1600,- . Četl jsem recenze lidí jsou celkem spokojení, hodnocení taky nemá špatné. Neměl by topit a měl by být celkem svižný. Taky má USB port což bych mohl potencionálně využít kvůli tiskárně. Designově se mně taky líbí. Tento aktuální to link co mám, topí a nevypadá bůhví jak. Takže ho zkusím prodat. Nebo ho někomu daruji.
AMD Ryzen 5 2600
AMD Radeon RX 5600 XT 6GB
MSI B450-A PRO (MS-7B86)
Kingston HyperX Predator 2x8GB DDR4
Microsoft Windows 10 Professional (x64)
HDD WDC WD10EZEX-08M2NA0 1TB
Seasonic Focus Gold 550 W

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Guru Level 13
Guru Level 13
Příspěvky: 21507
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: DSL mode, použití jako standartní router.

Příspěvekod ITCrowd » 24 srp 2021 21:21

Na routeru se šetřit nevyplácí... Vyhneš se tak všelijakým problémům se sítí. S dosahem uvidíš... Většina nových routerů používá vyspělé technologie např. beamforming, takže by to mohlo být lepší. Na druhou stranu obyčejné routery jako tplink 841 "dosáhnou" kolikrát dál, než nové routery.
Co se toho "dosahu" týče, tak nejlíp se choval asus RT-N18U viewtopic.php?f=117&t=135348 , ten se ale už nedá koupit, navíc neumí 5GHz.
Proto je nejlépe kupovat router už do hotového síťového prostředí, dá se tak rychle a jednoduše ověřit, jak je na tom, a případně ho vrátit a vybrat jiný.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

desperado007
Level 3.5
Level 3.5
Příspěvky: 871
Registrován: září 12
Pohlaví: Muž

Re: DSL mode, použití jako standartní router.

Příspěvekod desperado007 » 24 srp 2021 21:48

Dobrá recenze a ta venkovní vzdálenost mazec. Tak vrátit bych ho mohl i tak cca do 5 dnů mně namontujou net, na vrácení mám 14 dní, kdyby to byla vyloženě bída tak ho vrátím a vyměním za co něco lepšího. Když by byl ok a někde byl nějaký mrtvý bod, který by mě vadil vyřešil bych to AP. Škoda, že to neumí ten TP link vr300. Leda to udělat naopak, to se, ale asi nestane.
AMD Ryzen 5 2600
AMD Radeon RX 5600 XT 6GB
MSI B450-A PRO (MS-7B86)
Kingston HyperX Predator 2x8GB DDR4
Microsoft Windows 10 Professional (x64)
HDD WDC WD10EZEX-08M2NA0 1TB
Seasonic Focus Gold 550 W

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Guru Level 13
Guru Level 13
Příspěvky: 21507
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: DSL mode, použití jako standartní router.

Příspěvekod ITCrowd » 24 srp 2021 22:17

Jako AP ten tplink použít můžeš. Viz. můj podpis - router jako switch :-)
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

desperado007
Level 3.5
Level 3.5
Příspěvky: 871
Registrován: září 12
Pohlaví: Muž

Re: DSL mode, použití jako standartní router.

Příspěvekod desperado007 » 29 srp 2021 10:45

Tak to je super
AMD Ryzen 5 2600
AMD Radeon RX 5600 XT 6GB
MSI B450-A PRO (MS-7B86)
Kingston HyperX Predator 2x8GB DDR4
Microsoft Windows 10 Professional (x64)
HDD WDC WD10EZEX-08M2NA0 1TB
Seasonic Focus Gold 550 W


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Bios offset mode
    od Kokrachh » 04 srp 2021 14:21 » v Vše ostatní (Off topic)
    2
    130
    od zeus
    04 srp 2021 17:52
  • Force dark mode v chromu
    od pcuser225 » 14 zář 2021 20:53 » v Vše ostatní (sw)
    0
    113
    od pcuser225
    14 zář 2021 20:53
  • HTTP ERROR 429 - po použití autorefresh
    od name66 » 26 dub 2021 20:34 » v Internet a internetové prohlížeče
    2
    339
    od petr22
    26 dub 2021 20:46
  • Použití dvou vstupů v aplikaci Discord
    od WilliamDehner » 21 říj 2020 21:09 » v Vše ostatní (Off topic)
    1
    821
    od rhsCZ
    21 říj 2020 22:23
  • Repro/ studiové monitory šumí při použití s PC
    od name66 » 20 srp 2021 21:14 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    1
    193
    od ITCrowd
    21 srp 2021 10:50

Zpět na “Sítě - hardware”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 1 host