WIFI Router Asus RT-AC59U V1 odpojuje ruzna zarizeni

Routery, modemy, Wifi AP, switche, kabely, konektory…

Moderátoři: Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Guru Level 13
Guru Level 13
Příspěvky: 21700
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: WIFI Router Asus RT-AC59U V1 odpojuje ruzna zarizeni

Příspěvekod ITCrowd » 12 lis 2021 09:54

"Nemuze to byt tim ze mam pripojeno docela dost veci..." Tento problém jsem popsal i zde: viewtopic.php?f=41&t=133487 Jenže to se týká vyloženě levných pleček. Tvůj router to v pohodě zvládá. Ale pro jistotu jsem nechal připojit TV na LANku, protože TV je největší žrout šíře pásma.
Opět stavíš router do pozice viníka, i když stejná závada byla i s jiným routerem? To jako tenhle router shazoval připojení i v době, kdy do sítě vůbec nebyl připojen? Jsi blb?
"Repeater TPlink je takto pripojen od zacatku." A co? Auto taky jezdilo, pak přestalo a nikdo se tomu nediví.
"Tak zrovna ted me nejede internet na mobilu 5G. 2G pro zmenu jede." A proč všechna zařízení, co umí 5G, nemáš na 5G?
Psal jsem ti už na začátku, že bez tvé spolupráce to nepůjde.
Psal jsem, že máš vypnout ten repeater, vykašlal ses na to.
Napíšu, že ho máš změnit na AP, zase problém.
Chci pingy při výpadku, tak mi je pošleš bez výpadku.
Dodat výpis ipconfig, zase problém.
A když už dodáš log, tak ho dodáš bez logu wirelless, což jsem požadoval.
Zato pořád myslíš.
Doporučení - zaplať si technika, který to prověří na místě.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

Reklama
yarinnn
nováček
Příspěvky: 12
Registrován: listopad 21
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: WIFI Router Asus RT-AC59U V1 odpojuje ruzna zarizeni

Příspěvekod yarinnn » 12 lis 2021 18:58

"Repeater TPlink je takto pripojen od zacatku." A co? Auto taky jezdilo, pak přestalo a nikdo se tomu nediví. - Chtel si po me abych to tak nastavil (na AP)...Jen jsem ti odpovedel ze to tak davno mam
"Tak zrovna ted me nejede internet na mobilu 5G. 2G pro zmenu jede." A proč všechna zařízení, co umí 5G, nemáš na 5G? - Samozrejme mam, ale pokud mam vypadek prepnu se logicky na sit ktera jede. A jen jsem chtel timto rict ze router (nebo dobre mobil, Redmi note 9 pro) ve stejny cas nejede na 5G ale jede na 2G.
Psal jsem ti už na začátku, že bez tvé spolupráce to nepůjde. - Snazim se co to de
Psal jsem, že máš vypnout ten repeater, vykašlal ses na to. - to jsem dnes udelal, takze report co jsem ti poslal je jak si chtel
Napíšu, že ho máš změnit na AP, zase problém. - Psal jsem ti ze tam AP mam nastveno od zacatku
Chci pingy při výpadku, tak mi je pošleš bez výpadku. - Potom jsem ti je poslal pri vypadku
Dodat výpis ipconfig, zase problém. - Je tam poslanej
A když už dodáš log, tak ho dodáš bez logu wirelless, což jsem požadoval. - Mas tam 2 logy s wirelless
Zato pořád myslíš. - Promin
Doporučení - zaplať si technika, který to prověří na místě. - To bych samozrejme mohl, jelikoz se ale toto deje teorii nahodnych vybuchu, urcite by to fungovalo v jeho pritomnosti supr.

Mrzi me ze jsem te vytocil, i tak ti diky za pomoc.

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Guru Level 13
Guru Level 13
Příspěvky: 21700
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: WIFI Router Asus RT-AC59U V1 odpojuje ruzna zarizeni

Příspěvekod ITCrowd » 12 lis 2021 19:11

Znovu - zaplať si technika.
A pokud tak rád kupuješ nové routery, kup mešího tplinka, tam je šance, že si s tím repeatrem bude rozumět. To je asi tak jediná možnost, kdy ba koupě nového routeru mohla pomoci.
Toto je log wirelless:
OP Mode : AP
SSID : xxx2G
BSSID : A8:5E:45:06:EB:50
MAC address : A8:5E:45:06:EB:50
Phy Mode : 11b/g/n
Channel : 11

Stations List
-------------------------------------------------------------------------------
idx MAC PhyMode TX_RATE RX_RATE Connect Time
Main C8:B4:22:2B:DA:AD 11NG_HT20 143M 144M 00:19:13
Main A4:50:46:06:11:43 11NG_HT20 71M 28M 00:19:07
Main 28:6D:97:52:18:28 11NG_HT20 72M 28M 00:18:59
Guest Network-1 68:B3:5E:55:C8:18 11NG_HT40 150M 6M 00:19:01

=======================================================================================
OP Mode : AP
SSID : xxx5G
BSSID : A8:5E:45:06:EB:54
MAC address : A8:5E:45:06:EB:54
Phy Mode : 11a/n/ac
Channel : 100

Stations List

Najdi mi ho, kam jsi ho dal v tomto příspěvku: viewtopic.php?f=41&t=222106#p1738785
Zbytečně se dohadovat.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

yarinnn
nováček
Příspěvky: 12
Registrován: listopad 21
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: WIFI Router Asus RT-AC59U V1 odpojuje ruzna zarizeni

Příspěvekod yarinnn » 12 lis 2021 19:55

Dobre v pondeli volam technika.

Nepotrebuji kupovat novy HW, pokud to ale nezvladnu softwarove vyresit, nic jinyho me nezbyde. Nejsem profesional v IT sitich. Ale zase si nemyslim ze jsem totalni lama. Kazdopadne uz me nebavi ze si me rodina furt stezuje ze WIFIna zase nejede.

Jen bych se te jeste zeptal na 2 veci:

Jeste me zaujalo zes rikal ze v EU prodavaj jenom RT-AC59U V2, poznam to nejak na stitku routeru? Mam totiz na stitku HW Ver.A. Proto jsem si myslel ze mam V1. Navic v nastaveni nikde nevidim MESH, coz by V2 mela mit.


Kdyby technik nepomohl, muzu ASUSa hodit do tovarniho nastaveni a nakonfigurovat odznova. Mas pls nekde navod jak spravne vse nastavit? Nastaveni AP (TpLink Tl-wr1043nd V1) bych udelal podle tveho navodu odznovu. A repeater TpLink RE200 tam davat teda (pokud myslis ze to je zdroj problemu) nebudu.
Naposledy upravil(a) yarinnn dne 12 lis 2021 20:14, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
Karrex
Master Level 9.5
Master Level 9.5
Příspěvky: 8557
Registrován: listopad 08
Bydliště: Brno
Pohlaví: Muž

Re: WIFI Router Asus RT-AC59U V1 odpojuje ruzna zarizeni

Příspěvekod Karrex » 12 lis 2021 19:59

Off Topic
Omlouvám se, že sem lezu, ale yarinnn je snad první člověk, co se neurazil při první narážce na inteligenci a patří mu můj obdiv, že to vydržel až na druhou stránku :lol: .
Funguji už jen přes SZ a Skype. Sestava v profilu.
Watercooling Club EXOverclocker@HWBot league rank#1 Aprilia Shiver Club BMW ///M Club

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Guru Level 13
Guru Level 13
Příspěvky: 21700
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: WIFI Router Asus RT-AC59U V1 odpojuje ruzna zarizeni

Příspěvekod ITCrowd » 12 lis 2021 21:28

kar: kde jsi ji našel? Až na druhé stránce jsem se narovinu zeptal, jak na tom je. A proč? Téma ukazuje na chybu asus routeru přitom síť nefungovala už předtím. Připodobnění k výměně motoru nepomohlo. V každém (kromě jednoho) příspěvku je podezření na asus. I v tom nejposlednějším. Tak se nediv. Zjevně ten asus působil na jeho síť ještě předtím, než si ho vůbec koupil, po koupi v této činnosti pokračuje a všechno, co provede chytře tají a nezapisuje do logu.
yar:
"Jeste me zaujalo zes rikal ze v EU prodavaj jenom RT-AC59U V2" - to je uvedeno na stránkách výrobce. Písmeno "A" obvykle neznamená číslo "1". A na stránkách výrobce je u tohoto routeru podpora AiMESH uvedena.
"Mas pls nekde navod jak spravne vse nastavit?" - návodů na nastavení asusu zde mám milion. Stačí jen hledat. Ale znovu opakuji - asusem to nebude. Jednak ti to zlobilo i před asusem a druhak, kdyby se tam něco dělo, v logu by to bylo. Kdybys dodal wirelless log, zřejmě by se tam ukázalo, že na asus 5GHz žádný klient připojen vůbec nebyl (stejně jako v předchozím případě), a proto to nemohlo být asusem.
poslední doporučení - zde si prohlédni téma: viewtopic.php?f=3&t=222117
Tazatel dostal doporučení na návod (stejně jako ty) a stejně jako ty se na to vykašlal. Ovšem stačilo mu říct co potřebuji a dal to celé dohromady sám.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

yarinnn
nováček
Příspěvky: 12
Registrován: listopad 21
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: WIFI Router Asus RT-AC59U V1 odpojuje ruzna zarizeni

Příspěvekod yarinnn » 13 lis 2021 09:36

Na jednoduchou otazku jak zjistim verzi routeru me nejses schopnej odpovedet. To neni ostuda napsat ze neco nevis. Mimochodem asi mam opravdu verzi V1 protoze firmware na V2 nejde nainstalovat. Dale tento router podporu MESH nema kdyby ses podival poradne na stranky vyrobce tak najdes ze V1 MESH nepodporuje. Nevim teda kdo je blb, ja si aspon dokazu priznat ze ne vsemu rozumim.

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Guru Level 13
Guru Level 13
Příspěvky: 21700
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: WIFI Router Asus RT-AC59U V1 odpojuje ruzna zarizeni

Příspěvekod ITCrowd » 13 lis 2021 11:28

Gratuluji :thumbup:
Takže po dvou stranách jsi konečně zjistil, co je to za router. Stačilo se tomu věnovat už po mém třetím příspěvku, kde se o tom zmiňuji.
A časem ti dojde i to, že funkce mesh je v tomto stavu nepodstatná.
kar: Teď se podívej. yarda konečně reaguje, je teď ve stavu, kdy je ochoten něco najít, něčemu věnovat čas a dělat, co má dělat. Do téhle doby to bylo jen - co zas otravuje, co po mě chce, něco mu tam dám, ať je klid atd. A proto dělám to co dělám. Protože to lenochy zvedne ze židle a donutí něco dělat. To je celý smysl toho počínání.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

yarinnn
nováček
Příspěvky: 12
Registrován: listopad 21
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: WIFI Router Asus RT-AC59U V1 odpojuje ruzna zarizeni

Příspěvekod yarinnn » 13 lis 2021 12:44

To je neuveritelna davka arogance s demagogii. Kde si me psal jak mam zjistit verzi routeru a hlavne jak ji poznam?
Nikde jsem nepsal ze chci pouzit MESH, jen je to jediny rozdil mezi V1 a V2 a poznal bych tak jakou verzi mam.

Vubec netusis kolik casu jsem tomu venoval, a neznas me na to abys soudil. Problematice jsem venoval nekolik dni, nez jsem sem napsal. Tvoje pozadavky jsem plnil jak nejlepe jsem umel. Zatimco tys me urazel. Normalne si cenim lidi kteri venuji svuj vonly cas pomoci jinym, ale u tebe nevim...

Dodatečně přidáno po 26 minutách 22 vteřinách:
A taky, vybral jsem si toto forum taky kvuli tobe, prosel jsem tvoje recenze na ASUS routery a myslel jsem ze me muzes pomoci. Nijak by me nevadilo kdybys napsal, ze nevis, nez se schovavat za to ze jsem dle tveho nazoru neplnil cos me napsal.

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Guru Level 13
Guru Level 13
Příspěvky: 21700
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: WIFI Router Asus RT-AC59U V1 odpojuje ruzna zarizeni

Příspěvekod ITCrowd » 14 lis 2021 10:48

yar: Já taky nikde nepsal, že vím. Právě proto jsi měl udělat diagnostiku, abychom na chybu přišli, vzpomínáš? Kdybych věděl, pak bych napsal co máš udělat, a věř mi, tohle celé martyrium bych si s radostí odpustil.
kar: Četl jsi tohle? "Mimochodem asi mam opravdu verzi V1 protoze firmware na V2 nejde nainstalovat." A přesto se divíš, že jsem napsal že nechci, aby myslel?, Jak daleko byl od proměny routeru v podložku, těžítko nebo klínek pod dveře? To, že požaduji aby nemyslel, má ochránit tazatele právě od takovýchto pokusů, tedy zabránit škodám, které si neznalostí můžou způsobit. Nic víc. Něco zakazovat určitě arogantní je, ale jak vidíš, více než opodstatněné.
Ovšem, kdyby tazatel opravdu myslel, a řekl si třeba - sítím sice nerozumím, ale myslím že ten asus zlobí, tak vypnu věchny ostatní wifiny, nechám zapnutý jen ten asus a budu ho den testovat a tím potvrdím svou hypotézu, že je závada v něm, pak proti takovému myšlení nemám vůbec nic.
A konečně - píše, že si toto fórum vybral pro recenze routerů. Každá recenze ukazuje i nastavení. Tak, pokud to měl tak nastudováno, proč se v příspěvku ptá, kde najde návod na nastavení routeru asus? Že by kecal? A jak moc relevantní výsledky z diagnostiky může dát člověk, který kecá?
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

yarinnn
nováček
Příspěvky: 12
Registrován: listopad 21
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: WIFI Router Asus RT-AC59U V1 odpojuje ruzna zarizeni

Příspěvekod yarinnn » 15 lis 2021 11:47

Projel jsem všechno možné ale jak se pozna verze V1 a V2 u routeru Asus RT-AC59U jsem nenasel. Nadale vychazim ze mam verzi V1. Ono by me stacilo napsat ze nevis jak to poznat a hotovo, nemusime se na toto tema dal bavit. Zase ale radeji delas ze me blbce.

Mas pravdu diagnostiku nevim jak udelat, mozna prave proto jsem si sem napsal o radu, ale psat ze jsem to schvalne falsoval. Ted jeste ze me navic delas lhare...

Recenze jsem si opravdu prosel a slo me o nastaveni/zkusenosti ktery normalne nejsou v manualu. Napriklad jestli dat AP jako prirazenou adresu na DHCP, jak nastavit FW, vysvetleni pojmu ktere normalni smrtelnik nezna (treba nevim co je UPnP, ale vim ze jsem ji z duvodu utoku na NAS zakazoval) a jiny veci co se v manualu nedozvim.

Nakonec jsem koupil novej router ASUS RT-AX55 (drujej motor :D ) nastavil podle navodu ITCrowd, dekuji za nej. Dal ho jako hlavni a RT-AC59U jsem dal do patra jako AP. Zatim vse funguje dobre. Takze, asi to bylo mou neznalosti nastaveni site, kazdopadne stejna znacka pro router+AP, problem vyresila.

A zaverem , jeste jedou jsem si procetl celou tuto diskuzi, a opravdu nejsem agent konkurence firmy ASUS (jak si nejspis ITCrowd myslel), to ze jsem si koupil novej router teto znacky je snad dostatecnym dukazem.

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Guru Level 13
Guru Level 13
Příspěvky: 21700
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: WIFI Router Asus RT-AC59U V1 odpojuje ruzna zarizeni

Příspěvekod ITCrowd » 15 lis 2021 12:13

O pochybnosti verzi jsem se vyjadřoval ve třetím příspěvku. Měl jsi možnost se k tomu vyjádřit hned a ne až na druhé straně. Já pracoval s informacemi ze stránek výrobce.
Jak nastavit AP, co je DHCP atd - měl sis přečíst můj podpis - router jako switch - to jsem psal hned v prvním příspěvku.
Předpokládal jsem, že pokud si máš něco přečíst, pak si to přečteš.
Co to je UPnP třeba zde: https://itigic.com/cs/upnp-why-is-it-a- ... -security/ Stačí když funguje ve vnitřní síti, zakazuje se prostup ven, je to bezpečnostní díra.
Předpokládám, že jsi odpojil minimálně ten TpLink Tl-wr1043nd => chyba byla pravděpodobně v něm. Chtělo to spolupracovat a na chybu by se přišlo. Že máš zkontrolovat jeho nastavení podle článku jsem psal už v prvním příspěvku. A sázím 10:100, žes ses na to vykašlal.
V každém (kromě jednoho) svém příspěvku jsi podezříval asus a nenechal sis to vyvrátit. Nemůžu za to, že ses zaberanil.
Zařízení jiných výrobců spolu koexistovat můžou, sám to tak mám a spousta jiných. Jen se musí správně nastavit. Zbytečně jsi utratil peníze, to je trest na neochotu spolupracovat a věnovat tomu čas.
Jinak jsi potvrdil, že pokud se postupuje dle návodu, zvládne router nastavit i laik, za což ti děkuji.
A jak jsi došel k tomu agentovi vůbec netuším.
Žádný z mých příspěvků si nenárokoval "dělat z tebe blbce". Jak jsem psal karrexovi, měly tě donutit k práci, když několikrát opakovaná věta "bez tvé spolupráce to nepůjde" se naprosto minula účinkem.
A co se týče toho lhaní - v tomto příspěvku viewtopic.php?f=41&t=222106&start=12#p1738827 jsi napsal "v pondělí volám technika". Místo toho jsi koupil nový router. Takže jsi lhal, nebo kecal?
Každopádně můžeš označit téma jako vyřešené (zelené zatržítko).
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • WiFi Router pro ne moc velky barak se spoustou "smart" zarizeni
    od puskin » 28 črc 2021 00:34 » v Sítě - hardware
    10
    629
    od puskin
    29 črc 2021 00:53
  • Pc se odpojuje od wifi
    od lassin » 24 led 2021 20:05 » v Sítě - hardware
    6
    639
    od lassin
    24 led 2021 22:01
  • xiaomi se odpojuje od wifi
    od shockwave » 14 dub 2021 21:49 » v Sítě - hardware
    5
    716
    od šulda
    15 dub 2021 10:49
  • Router - byt, 1 zařízení
    od Bulhy » 21 led 2021 18:20 » v Sítě - hardware
    2
    533
    od Bulhy
    22 led 2021 16:42
  • Wifi router
    od viktorsavo » 08 led 2021 16:34 » v Vše ostatní (hw)
    4
    326
    od viktorsavo
    08 led 2021 16:52

Zpět na “Sítě - hardware”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 0 hostů