Přijímač - switch - switch

Routery, modemy, Wifi AP, switche, kabely, konektory…

Moderátoři: Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

The Raccoon87
nováček
Příspěvky: 6
Registrován: listopad 21
Pohlaví: Muž

Přijímač - switch - switch

Příspěvekod The Raccoon87 » 24 lis 2021 19:51

Zdravím, ať dělám, co dělám, doslova si už trhám nervy. Něco dělám špatně.

Namísto antény, mám přijímač, ze kterého mi jde stíněný utp kabel skrz půdu do horního patra do switche TE100-S5/EU a tím rozvádím net do PC, TV a Mash systému.
Ovšem nyní jsem potřeboval protáhnout na půdu utp kabel na druhou TV a tak mezi přijímač a switch jsem přidal další switch TEG-S5g. Kabeláž jinak rozhodit nejde.
Jenže se nedostanu do nastavení switchů a tím do směrování IP adres. Samozřejmě se mi switche mezi sebou přebíjí, takže oba zapojit najednou prostě nemůžu.
Může někdo poradit, třeba jste někdy měli podobný nebo stejný problém.

Díky moc

Reklama
Uživatelský avatar
Microsheep
Level 4.5
Level 4.5
Příspěvky: 1633
Registrován: leden 10
Pohlaví: Muž

Re: Přijímač - switch - switch

Příspěvekod Microsheep » 24 lis 2021 19:59

Ty switche, které zmiňuješ nejsou L3, ba dokonce ani nemají žádný management, na který by ses mohl připojit. Na nich určitě žádný směrování IP adres nenastavíš. Rovněž moc nerozumím tomu, že se switche mezi sebou přebíjí?

The Raccoon87
nováček
Příspěvky: 6
Registrován: listopad 21
Pohlaví: Muž

Re: Přijímač - switch - switch

Příspěvekod The Raccoon87 » 24 lis 2021 21:03

Tím jsem myslel, že pokud na sebe napojím oba a na jeden z nich napojím PC a na druhý mash systém, tak buď mash nebo pc nejde.
Přijde mi zvláštní, že když mám jen jeden switch, tak vše funguje, jak má, ale jakmile tam vložím ještě jeden switch, tak funguje jen to, co je zapojené do prvního switche v okruhu, kdežto z druhý prostě nepropouští net.

Zapojení je takovéto

Přijímač -> Switch L2 (zn.A) -> 1) kabel do TV 1
2) Switch L2 (zn.B) -> PC 1
-> PC 2
-> TV 2
-> Mash systém

V tomhle pořadí funguje pouze TV 1
Pokud Switch A vyhodím a vedu kabel rovnou do switche B, tak funguje vše, ale TV 1 je mimo.
Naposledy upravil(a) The Raccoon87 dne 24 lis 2021 21:25, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Guru Level 13
Guru Level 13
Příspěvky: 21690
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Přijímač - switch - switch

Příspěvekod ITCrowd » 24 lis 2021 21:19

Mezi přijímačem a switchem TE100-S5/EU musí být router. Ten druhý switch můžeš zapojit buď za ten router, až ho najdeš, nebo do toho TE100-S5/EU switche.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

zeus
Elite Level 10
Elite Level 10
Příspěvky: 10261
Registrován: únor 12
Bydliště: Pankrac
Pohlaví: Muž

Re: Přijímač - switch - switch

Příspěvekod zeus » 24 lis 2021 21:22

Sice je to blbost, ale zkusil jsi na pudu k prijimaci dat tu TE100?

Jinak samozrejme zkontroluj prirazene IP adresy na vsech zarizenich.
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..

The Raccoon87
nováček
Příspěvky: 6
Registrován: listopad 21
Pohlaví: Muž

Re: Přijímač - switch - switch

Příspěvekod The Raccoon87 » 24 lis 2021 21:30

to: ITCrowd

Mám pouze přijímač bez routeru. Je namířený přímo na vysílač pár bloků ode mě. Interconnect, jestli ti to něco říká.
Už ten přijímač směruje.

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Guru Level 13
Guru Level 13
Příspěvky: 21690
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Přijímač - switch - switch

Příspěvekod ITCrowd » 24 lis 2021 21:33

Nesměruje. Kdyby směroval, fungovalo vy zapojení i s TEG-S5g. A protože se tak neděje, nesměruje.
prohlédni si diagnostiku sítě v mém podpisu. Zjisti si IP adresu brány. A zkus ji zadat do prohlížeče. Zobrazí se něco?
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

The Raccoon87
nováček
Příspěvky: 6
Registrován: listopad 21
Pohlaví: Muž

Re: Přijímač - switch - switch

Příspěvekod The Raccoon87 » 24 lis 2021 21:38

to: zeus

Zkoušel jsem tam oboje. V obou případech to bylo to samé. Takže asi dvě L2 za sebou je blbost. A i když na mash systému vypnu DHCP, tak se stejně nikdo nepřipojí.

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Guru Level 13
Guru Level 13
Příspěvky: 21690
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Přijímač - switch - switch

Příspěvekod ITCrowd » 24 lis 2021 21:39

Dvě L2 není blbost a používá se to tak naprosto běžně. Co to zač ten mash? nesměruje náhodou on?

Dodatečně přidáno po 1 minutě 11 vteřinách:
A měl jsi udělat tohle:
ITCrowd píše:prohlédni si diagnostiku sítě v mém podpisu. Zjisti si IP adresu brány. A zkus ji zadat do prohlížeče. Zobrazí se něco?
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

The Raccoon87
nováček
Příspěvky: 6
Registrován: listopad 21
Pohlaví: Muž

Re: Přijímač - switch - switch

Příspěvekod The Raccoon87 » 24 lis 2021 21:42

to: ITCrowd

Koukal jsem a chápu tě. Router by to zařídil. Jinak IP adresu sice najdu, ale nedostanu se do nastavení. To pouze přes wifi na mash system, tam můžu. Ale přes pevnej napřímo ne.

Mash systém jsou v podstatě Apéčka. Jsou to dvě a více samovolných antén, které opakují síť na delší vzdálenost než klasické apéčka. A právě ty mi tu dělají možnost wifiny.

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Guru Level 13
Guru Level 13
Příspěvky: 21690
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Přijímač - switch - switch

Příspěvekod ITCrowd » 24 lis 2021 21:45

Tak je mi to jasné. Z přijímače to jde do MESH, ten funguje jako router a z něj to jde teprve do toho switche TE100-S5/EU. Takže kdybys udělal, co se po tobě chtělo, tedy zjistil si adresu brány a zadal do prohlížeče, objeví se ti přihlášení do MESH. Že je to tak?
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

The Raccoon87
nováček
Příspěvky: 6
Registrován: listopad 21
Pohlaví: Muž

Re: Přijímač - switch - switch

Příspěvekod The Raccoon87 » 24 lis 2021 21:50

Na Pc je IP adresa brány 192.168.8.1, ten s wifinou nemá nic dočinění. Prohlížeč mi na to nereaguje.
Na wifině je 192.168.1.253 a tam se dostanu do nastavení mash systému.


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • POE SWITCH + IP KAMERA
    od KRA » 12 říj 2021 20:36 » v Vše ostatní (inet)
    3
    209
    od zeus
    12 říj 2021 21:04
  • Switch 8 portů
    od pkoci » 28 kvě 2021 22:28 » v Sítě - hardware
    2
    396
    od pkoci
    29 kvě 2021 00:57
  • Switch na domácí PC a TV
    od MachrCZ » 31 bře 2021 08:30 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    10
    806
    od dvorakj
    31 bře 2021 10:31
  • Router + switch + AP
    od KRA » 26 čer 2021 21:39 » v Sítě - hardware
    2
    345
    od ITCrowd
    26 čer 2021 22:43
  • ZBBridge Zigbee Bridge Wireless Switch
    od BigSandy » 09 led 2021 09:04 » v Sítě - hardware
    0
    357
    od BigSandy
    09 led 2021 09:04

Zpět na “Sítě - hardware”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 1 host