ahoj
chci se zeptat jak je to s routery ktere prodava samotne O2
Daji se nahradit nejakymi levnejsimi routery ktere jsou normalne prodavane nebo musim primo od nich .Diky
O2 router
-
- Pohlaví:
Re: O2 router
Ahoj,
zrovna u O2 je lépe vzít si zařízení od nich. Podpora jiných je z jejich strany nulová.
zrovna u O2 je lépe vzít si zařízení od nich. Podpora jiných je z jejich strany nulová.
Pokud nehodláš používat tu jejich TV, klidně kup ten samý router v některém e-shopu. Ušetříš polovinu peněz.
Můžeš si do něj stáhnout/nainstalovat jejich firmware.
Můžeš si do něj stáhnout/nainstalovat jejich firmware.
Teď jsem to několikrát řešil a při uzavření nové smlouvy je podmínkou vzít se ten jejich "super" předraženej router.
Taky mám net od O2 a router od nich byl pouze na mé volbě tedy volitelná varianta. Já ale používám NETGEAR D6400 který s O2 netem po nastavení normálně funguje viz komentář u https://www.czc.cz/netgear-nighthawk-d6 ... 99/produkt stejně tak mě fungoval i ASUS DSL-AC55U https://www.alza.cz/asus-dsl-ac55u-d4671309.htm?o=1
Nová smlouva a svůj router bez problému
TP-Link Archer AX20 Dual-Band Wi-Fi 6
TP-Link Archer AX20 Dual-Band Wi-Fi 6
-
- Pohlaví:
A co máš za připojení? nějak nemůžu dohledat, že by kyslík nabízel metaliku až domů.
-
- Level 1.5
- Pohlaví:
- Stav:
Ahoj kolegové, taky poprosím o radu. Měl jsem dříve internet od místního poskytovatele s wifi anténou připojenou na router TP-LINK AC1200. Vše makalo super. Pak jsem si pořídil internet od O2 ke kterému byl ten jejich modem ZTE H267A. A ten má naprosto strašnou wifi. Chtěl jsem se zeptat, zda mohu i na jejich připojení použít ten původní modem ? Mám od nich jen internet, bez TV. Díky moc za info.
Tom
Tom
-
- Pohlaví:
1. Nedodržel jsi pravidla fóra. Vstupuješ do cizího tématu, místo aby sis založil vlastní.
2. Přepni ten ZTE do režimu bridge. Tím se z něj stane pouhý modem a za něj si připoj svůj router.
2. Přepni ten ZTE do režimu bridge. Tím se z něj stane pouhý modem a za něj si připoj svůj router.
-
- Level 1.5
- Pohlaví:
- Stav:
Ahoj, omluvám se za porušení. Řešilo se stejný téma, tak jsem to dal sem. Příště dám vlastní.
Díky moc za odověď. Trochu jsem doufal, že nebudu muset mít zapojené obě krabice, ale pokud je to nejlepší řešení tak o.k.
Pokusím se teda z toho ZTE udělat bridge, to tam snad nějak najdu, do toho ZTE dám kabel na dejme tomu pozici 4, do toho TP-LINK stejný kabel do koncovky "Internet" a ten TP link bych měl nastavit prosím jak ?
A všechny zařízení (tiskárna, NAS, televize ... ) budou LAN portama připojeny do toho ZTE nebo TP-LINK nebo je to jedno ?
Díky moc za odověď. Trochu jsem doufal, že nebudu muset mít zapojené obě krabice, ale pokud je to nejlepší řešení tak o.k.
Pokusím se teda z toho ZTE udělat bridge, to tam snad nějak najdu, do toho ZTE dám kabel na dejme tomu pozici 4, do toho TP-LINK stejný kabel do koncovky "Internet" a ten TP link bych měl nastavit prosím jak ?
A všechny zařízení (tiskárna, NAS, televize ... ) budou LAN portama připojeny do toho ZTE nebo TP-LINK nebo je to jedno ?
Pokud se bavíme o routeru kombinovaném s modemem, tak za mě je obecně lepší platit poskytovateli za pronájem.
Když se rozbije, poskytovatel vymění za nový - nemusíš čekat 30 dnů na opravu.
Když přejdeš na rychlejší tarif, který už starý modem nedává - opět, vymění za novější model. A nakonec, když pak přejdeš k jinému poskytovateli a/nebo na jiný typ připojení (např. z DSL na optiku), tak ti ten starý modem bude stejně k ničemu.
Když se rozbije, poskytovatel vymění za nový - nemusíš čekat 30 dnů na opravu.
Když přejdeš na rychlejší tarif, který už starý modem nedává - opět, vymění za novější model. A nakonec, když pak přejdeš k jinému poskytovateli a/nebo na jiný typ připojení (např. z DSL na optiku), tak ti ten starý modem bude stejně k ničemu.
-
- Pohlaví:
Tomas_2002 píše:Ahoj, omluvám se za porušení. Řešilo se stejný téma, tak jsem to dal sem. Příště dám vlastní.
Ty řešíš jiný problém, než je tohle téma.
TPLINK nastavíš jako router - což už by nastaven být měl.
Do ZTE bude připojen pouze ten tplink, NAS, TV a další budou v TPLINKu.
Varianta 2 může být, že necháš ZTE fungovat tak jak je (jako router) a TPLINK zapojíš jako switch - viz. můj podpis - router jako switch. Ideálně natáhneš kabel na druhou stranu domu (tam co není wifi signál) a zapojíš ho jao switch.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 11
- 10194
-
od Uziv00
Zobrazit poslední příspěvek
15 črc 2024 10:14
-
- 4
- 847
-
od Zivan
25 říj 2024 15:10
-
- 4
- 3028
-
od zeus
24 led 2024 14:40
-
-
Wi-Fi router pro dům s možností funkcí Mesh Příloha(y)
od P1X3L » 05 bře 2024 20:12 » v Sítě - hardware - 45
- 12726
-
od P1X3L
02 kvě 2024 21:51
-
-
-
Asus RT-AX57-Go - router pro cestovatele Příloha(y)
od Uziv00 » 15 bře 2024 10:53 » v Sítě - hardware - 1
- 6499
-
od Ltb
16 bře 2024 16:31
-