Modem bez internetu?

Routery, modemy, Wifi AP, switche, kabely, konektory…

Moderátoři: Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Crusik
nováček
Příspěvky: 3
Registrován: září 22
Pohlaví: Muž

Modem bez internetu?

Příspěvekod Crusik » 02 zář 2022 07:35

Zdravím, nechal jsem si zřídit internet od O2, ale nechtěl jsem ten jejich předražený modem, tak jsem si pořídil svůj. TP Link ac1200 archer vr300.
Technik který přijel natáhnout optický kabel mi řekl, že si ho budu muset nakonfigurovat sám.
To jsem taky myslel, že to půjde, ale nejede mi to. Modem ani neukáže ikonku internetu. Při konfiguraci nemá ve statusu žádnou IP adresu, DNS server ani masku. Při zapojení na přímo do notebooku to píše bez přístupu k internetu.
Je tedy chyba na mé straně a je potřeba konfigurace a nebo na straně poskytovatele?
Předem děkuji za rady.

Reklama
petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 51874
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Modem bez internetu?

Příspěvekod petr22 » 02 zář 2022 08:00

Byla provedena konfigurace podle navodu od O2? Pokud ano, tak screenshot.

https://www.o2.cz/osobni/podpora/nezakoupene-modemy

To zapojeni primo do notebooku mi neni jasne, co se tim melo overit, notebook
neni modem, to nemuze nikdy takto fungovat, ten VDSL modem tam byt musi.

zeus
Elite Level 10.5
Elite Level 10.5
Příspěvky: 10736
Registrován: únor 12
Bydliště: Pankrac
Pohlaví: Muž

Re: Modem bez internetu?

Příspěvekod zeus » 02 zář 2022 09:51

Crusik píše:přijel natáhnout optický kabel

Jaky kabel (a odkud) pripojujes do toho tp-linku?
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Guru Level 13
Guru Level 13
Příspěvky: 23187
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Modem bez internetu?

Příspěvekod ITCrowd » 02 zář 2022 10:37

Jójo... není to tak dávno, co se tazatelé rozčilovali, že operátoři nabízí největší šunty. Teď, když nabízí něco pořádného, jsou jejich věci předražené a oni sami si koupí ty největší šunty.
Především - pokud optika, pak buď končí optika a je tam DSL, pak musí mít FTTH modem s DSL
- nebo optika končí mediakonvertorem a výstup je ethernet a stačí obyč router bez modemu.
No, a pokud má klasiku RJ11 a dokázal ji připojit do notebooku, pak vřele doporučuji vzít co nabízí kyslík a zaplatit jejich technika. Já mám sice ntb s modemem, ale ten je z roku 2004. A už tehdy to byla spíše výjimka.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 51874
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Modem bez internetu?

Příspěvekod petr22 » 02 zář 2022 10:42

Ja predpokladam, ze technik neni dement a rekl by, ze si tazatel koupil neco jineho, nez mel.

Pokud je vystupem ethernet, tak by fungoval ten primo napojeny PC.

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Guru Level 13
Guru Level 13
Příspěvky: 23187
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Modem bez internetu?

Příspěvekod ITCrowd » 02 zář 2022 10:51

Já předpokládám, že když technik viděl, co si tazatel koupil, tak si pomyslel cosi o retardech a nechal ho v tom. Už jen proto, že jejich zařízení odmítl.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

Crusik
nováček
Příspěvky: 3
Registrován: září 22
Pohlaví: Muž

Re: Modem bez internetu?

Příspěvekod Crusik » 02 zář 2022 17:06

ITCrowd píše:Já předpokládám, že když technik viděl, co si tazatel koupil, tak si pomyslel cosi o retardech a nechal ho v tom. Už jen proto, že jejich zařízení odmítl.


Jakožto amatér, co s tím pracuje poprvé, jsem se chtěl jen zeptat o radu od Vás zkušených a třeba by mi někdo pomohl. Myslel jsem, ze se jedná o poradnu, jestli jsem se v něčem mýlil, tak se omlouvám. A možná i retard jsem, ale rozhodně ne takový, abych si u technika neověřil možnou kompatibilitu.

Dodatečně přidáno po 5 minutách 29 vteřinách:
petr22 píše:Ja predpokladam, ze technik neni dement a rekl by, ze si tazatel koupil neco jineho, nez mel.

Pokud je vystupem ethernet, tak by fungoval ten primo napojeny PC.


Ano, od technika mi bylo řečeno, ze by to mělo fungovat.
Opticky kabel je naveden v mistnosti do převodníku a z něho jde ethernet kabel do modem routeru.

meda2016
Level 2.5
Level 2.5
Příspěvky: 381
Registrován: květen 22
Pohlaví: Muž

Re: Modem bez internetu?

Příspěvekod meda2016 » 02 zář 2022 18:55

Ono to láká si namasírovat ego.
Na druhou stranu si o to říká každý, kdo neumí napsat všechno známé a relevantní k danému problému a přitom očekává zájem odpovídajících na dotaz.

To, co jsi napsal naposled, jsi měl napsat hned. I odpověď na dotaz ve druhém příspěvku. Mohly přijít upřesňující dotazy.

Uživatelský avatar
vojak3
Level 4
Level 4
Příspěvky: 1111
Registrován: duben 10
Pohlaví: Muž

Re: Modem bez internetu?

Příspěvekod vojak3 » 02 zář 2022 19:14

Lepší bude pořídit si modem. Nemusíš nic nastavovat a když bude nějaký problém v budoucnu tak se dokáže vzdáleně udělat i diagnostika. Prověření linky až do modemu.
Windows 11 PRO 64bit, Základní deska: Asus Strix B550-F Gaming, CPU: AMD Ryzen 5 5600, Grafická karta: ASUS TUF GAMING GeForce RTX 3060 Ti O8G GDDR6X, Ram: Kingston FURY 32GB KIT DDR4 3200MHz CL16, Disk: Kingston KC3000 NVMe 1TB, Chladič: Endorfy Fera 5, Zdroj: MSI MPG A650GF

pcmaker
Level 4
Level 4
Příspěvky: 1103
Registrován: březen 18
Bydliště: Soukromý byt
Pohlaví: Muž

Re: Modem bez internetu?

Příspěvekod pcmaker » 02 zář 2022 19:21

Má O2 zaplaceno? Od kdy má být linka funkční?

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 51874
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Modem bez internetu?

Příspěvekod petr22 » 02 zář 2022 23:03

Mas ten modem nastaveny podle navodu od O2 nebo nemas?

Crusik
nováček
Příspěvky: 3
Registrován: září 22
Pohlaví: Muž

Re: Modem bez internetu?

Příspěvekod Crusik » 03 zář 2022 09:44

petr22 píše:Mas ten modem nastaveny podle navodu od O2 nebo nemas?


Ano, nastavoval jsem i podle návodu od O2. Poslal jsem Vám kdyztak soukromou zprávu.


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Jaký 5G modem
    od amaroun » 30 lis 2022 21:39 » v Sítě - hardware
    0
    1001
    od amaroun
    30 lis 2022 21:39
  • Mobil jako 3G/4G/5G modem
    od JaKo » 02 srp 2022 11:00 » v Mobily, tablety a jiná přenosná zařízení
    4
    1136
    od zeus
    02 srp 2022 19:26
  • Modem v bridge modu
    od popcorn » 22 črc 2022 16:55 » v Administrace sítě
    2
    2059
    od zeus
    23 črc 2022 10:37
  • Náhrada za O2 modem ZTE H267A
    od pepan321 » 28 říj 2022 13:23 » v Sítě - hardware
    6
    1098
    od pepan321
    28 říj 2022 16:22
  • ADSL připojení a blbnoucí modem
    od Dexolus » 23 lis 2022 15:40 » v Sítě - hardware
    3
    898
    od petr22
    23 lis 2022 16:44

Zpět na “Sítě - hardware”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 0 hostů