Dva routery tp link za sebou a nefunkční wifi na počítači Vyřešeno

Routery, modemy, Wifi AP, switche, kabely, konektory…

Moderátoři: Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Bary-Jan
nováček
Příspěvky: 38
Registrován: únor 11
Pohlaví: Muž

Dva routery tp link za sebou a nefunkční wifi na počítači

Příspěvekod Bary-Jan » 09 bře 2023 18:24

Zdravím ve spolek,

Už dva dny se tady peru s nastavením dvou TP-Link wifi routeru v domě na jedné síti.

Situace:
ze střešní antény do POE a z POE do hlavního routeru (TP-LINK Archer C20) v obýváku.
V ložnici na druhém konci baráku druhý router (TP-LINK Archer C5).
Jsou od sebe vzdáleny asi 12m přes několik zdí. Přesto na sebe mají dosah, ale signál na ikonce ukazuje jednu čárku z pěti.

Mám nastaveno dle návodu co má člen ITCrowd v podpisu. (Jak na propojení routerů-router jako switch

U routeru C20 je nastaven rozsah 100-199 a u C5 je DHCP vypnuté a rozsah na 0-99 . Nicméně firmware u C5 nemá možnost nastavení na AP, ale dle návodu na stránkách výrobce to je nastaveno jako AP a souhlasí to i s nastavením v návodu.
Problém je jen a pouze na mém počítači.(notebook Lenovo G510 - win 10 pro 22H2) Protože když se nově připojím v obýváku tak se připojí na router v obýváku, ale jakmile počítač usne nebo ho vypnu a posléze zase zapnu tak už se nepřipojí na obyvák C20, ale připojuje se na ložnici C5 kde je Default Gateway . . . . . . . . . : 192.168.0.99 a tím pádem je bez internetu.
Nevím jak tohle řešit. Děje se to pouze na mém ntb.

Reklama
zeus
Elite Level 10.5
Elite Level 10.5
Příspěvky: 10885
Registrován: únor 12
Bydliště: Pankrac
Pohlaví: Muž

Re: Dva routery tp link za sebou a nefunkční wifi na počítači

Příspěvekod zeus » 09 bře 2023 19:16

Potrebne info ti napise

Kód: Vybrat vše

ipconfig /all
kde bude mj. uveden i DHCP server, ktery adresu pridelil. Muj tip je, ze ho na C5 nemas vypnuty.
Druha moznost je Alternativni rucni konfigurace u IP ve Windows.
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Guru Level 13.5
Guru Level 13.5
Příspěvky: 23564
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Dva routery tp link za sebou a nefunkční wifi na počítači

Příspěvekod ITCrowd » 09 bře 2023 19:33

Nemáš nastaveno dle návodu ITCrowda. Podle návodu ITCrowda nemůže existovat žádná gateway s IP ...99.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

Bary-Jan
nováček
Příspěvky: 38
Registrován: únor 11
Pohlaví: Muž

Re: Dva routery tp link za sebou a nefunkční wifi na počítači

Příspěvekod Bary-Jan » 09 bře 2023 23:00

ITCrowd píše:Nemáš nastaveno dle návodu ITCrowda. Podle návodu ITCrowda nemůže existovat žádná gateway s IP ...99.



Moc si nejsem jistý co bych měl špatně, je tam jina verze firmware než je v tom návodu, ale když se podívám na ty funkce tak by to mělo být stejné.
trochu mne znervoznuje jak u toho zadního C5 nastavit ten rozsah když tam je jiny firmware a neni tam ta volba

meda2016
Level 3
Level 3
Příspěvky: 633
Registrován: květen 22
Pohlaví: Muž

Re: Dva routery tp link za sebou a nefunkční wifi na počítači

Příspěvekod meda2016 » 09 bře 2023 23:48

Bary-Jan píše:...
U routeru C20 je nastaven rozsah 100-199 a u C5 je DHCP vypnuté a rozsah na 0-99 . ...

Už toto tvrzení je blbost. C5 je, co se týká DHCP, opakovač, tedy nemůže sám přidělovat nějaký rozsah adres.
Otázkou je, co dovoluje jeho nynější FW.

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Guru Level 13.5
Guru Level 13.5
Příspěvky: 23564
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Dva routery tp link za sebou a nefunkční wifi na počítači

Příspěvekod ITCrowd » 10 bře 2023 08:47

Bary-Jan píše:
ITCrowd píše:Nemáš nastaveno dle návodu ITCrowda. Podle návodu ITCrowda nemůže existovat žádná gateway s IP ...99.



Moc si nejsem jistý co bych měl špatně, je tam jina verze firmware než je v tom návodu, ale když se podívám na ty funkce tak by to mělo být stejné.
trochu mne znervoznuje jak u toho zadního C5 nastavit ten rozsah když tam je jiny firmware a neni tam ta volba

U C5 se žádný rozsah nenastavuje. Jediné, co se nastavuje je IP adresa LAN, aby se snáze dostalo ke konfiguraci. Ale není to nutné, i to je mimochodem v článku popsáno. Stejně tak je v článku popsáno, že lze zapojit router jako switch, i když režim AP neumí - pak jsou propojené LAN porty. Vždy je nutno mít u druhého routeru vypnuto DHCP. Pokud je vše správně, nemůže existovat žádná jiná gateway, kromě prvního routeru.
Opiš si celý článek 10x, pak ti ta chyba dojde.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

Bary-Jan
nováček
Příspěvky: 38
Registrován: únor 11
Pohlaví: Muž

Re: Dva routery tp link za sebou a nefunkční wifi na počítači  Vyřešeno

Příspěvekod Bary-Jan » 10 bře 2023 14:11

ITCrowd píše:
Bary-Jan píše:
ITCrowd píše:Nemáš nastaveno dle návodu ITCrowda. Podle návodu ITCrowda nemůže existovat žádná gateway s IP ...99.



Moc si nejsem jistý co bych měl špatně, je tam jina verze firmware než je v tom návodu, ale když se podívám na ty funkce tak by to mělo být stejné.
trochu mne znervoznuje jak u toho zadního C5 nastavit ten rozsah když tam je jiny firmware a neni tam ta volba

U C5 se žádný rozsah nenastavuje. Jediné, co se nastavuje je IP adresa LAN, aby se snáze dostalo ke konfiguraci. Ale není to nutné, i to je mimochodem v článku popsáno. Stejně tak je v článku popsáno, že lze zapojit router jako switch, i když režim AP neumí - pak jsou propojené LAN porty. Vždy je nutno mít u druhého routeru vypnuto DHCP. Pokud je vše správně, nemůže existovat žádná jiná gateway, kromě prvního routeru.
Opiš si celý článek 10x, pak ti ta chyba dojde.



Tak mi řekněte co mám špatně. Já už fakt nevím. Vše nastavím jak má být, všechno běží. Ale jakmile přenesu ntb z ložnice do obýváku a chytne se signál z hlavního routeru tak prostě nejde internet. Připojeno, ale bez přístupu k internetu. Na ntb vypadne úplně, na telefonech, tabletě h běží a sem tam spadne. Mám i snímek obrazovky, ale zase nevím jak je vložit.


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Notebook, nefunkční WiFi
    od klimA. » 20 srp 2023 16:46 » v Problémy s hardwarem
    3
    597
    od klimA.
    20 srp 2023 17:07
  • Částečně nefunkční WIFI
    od MuzJmenemProkop » 22 bře 2023 16:57 » v Internet a internetové prohlížeče
    5
    1667
    od ITCrowd
    24 bře 2023 08:17
  • Jak připojit TV k počítači?
    od tux » 20 pro 2023 14:15 » v Windows 11, 10, 8...
    2
    871
    od rhsCZ
    21 pro 2023 09:56
  • Bezpečnost s kvantovými počítači.
    od atari » 07 črc 2023 22:06 » v Vše ostatní (bezp)
    2
    4317
    od faraon
    08 črc 2023 17:23
  • Router TP-LINK (tvrdý reset)
    od Odonn » 18 zář 2023 16:34 » v Administrace sítě
    8
    3621
    od zeus
    19 zář 2023 10:10

Zpět na “Sítě - hardware”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 1 host