Zdravím,
rozhodl jsem se opět oživit tohle téma a vrátit se k mému původnímu dotazu ohledně výběru nového AP.
Všechny mé požadavky jsou stejné s jedním rozdílem, a to že teď už mám zařízení, která reálně využijí Wi-Fi 6E, takže bych chtěl něco s tímhle standardem, případně Wi-Fi 7. A provider mi zvýšil rychlost tarifu na 1000/1000 Mb/s.
Poradili byste mi, prosím, něco v rozumné ceně?
Co jsem se zatím zběžně díval, našel jsem tento WI-FI 6E: https://www.tp-link.com/cz/home-network ... her-axe75/
Případně tento Wi-Fi 7: https://www.exasoft.cz/mercusys-mr47be- ... 86652.html
Ale nevím, jestli to pro mé použití není zbytečně naddimenzované, případně jestli by se nenašlo něco s podobným výkonem za lepší cenu...
Moc děkuji za vaše tipy a zkušenosti.
Výběr routeru k optice od Pody
-
- Level 2
- Pohlaví:
-
- Level 2
- Pohlaví:
Re: Výběr routeru k optice od Pody
Poradí mi prosím někdo? Zdálo se mi logičtější pokračovat v tomto vlákně, ale mám raději založit nové?
Moc děkuji
Moc děkuji
-
- Master Level 8.5
- Pohlaví:
Takže hlavný router je stále Asus RT-AC1200G+?
-
- Level 2
- Pohlaví:
Momentálně ano, ale ten bych chtěl právě vyměnit
-
- Master Level 8.5
- Pohlaví:
Tak si pozri aj Asus RT-AXE7800.
-
- Level 2
- Pohlaví:
Díky moc za tip. Jen si říkám, jestli už to není cenově trochu moc... V čem je třeba lepší než ten Mercusys? Ten je trochu levnější a přitom je to Wifi 7, ten Asus je "jen" 6E...
A ještě jeden dotaz. Pro plné využití 1000/1000 Mb přípojky potřebuju 2,5 Gb WAN nebo stačí 1 Gb? Mám od poskytovatele jejich router, který má stejně jen 1 Gb LAN...
Díky
A ještě jeden dotaz. Pro plné využití 1000/1000 Mb přípojky potřebuju 2,5 Gb WAN nebo stačí 1 Gb? Mám od poskytovatele jejich router, který má stejně jen 1 Gb LAN...
Díky
-
- Master Level 8.5
- Pohlaví:
Nepoužívam značku Mercusys,tak neviem Ti poradiť.Ohľadom portu je lepšie mať rezervu,takže by som bral 2,5G port.
-
- Level 2
- Pohlaví:
Díky za názor.
Napadl mě ještě jeden dotaz. Abych mohl plně využít kapacitu wifi 6e, bude mi pro třípokojový byt stačit jeden klasický router nebo by už dávalo smysl uvažovat o mesh systému? Někde jsem četl, že 6GHz pokryje tak jednu místnost... Máte s tím nějaké zkušenosti?
Děkuji
Napadl mě ještě jeden dotaz. Abych mohl plně využít kapacitu wifi 6e, bude mi pro třípokojový byt stačit jeden klasický router nebo by už dávalo smysl uvažovat o mesh systému? Někde jsem četl, že 6GHz pokryje tak jednu místnost... Máte s tím nějaké zkušenosti?
Děkuji
-
- Master Level 8.5
- Pohlaví:
-
- Level 2
- Pohlaví:
Díky. O tom vím, spíš jsem se ptal, jestli někdo nemá konkrétní zkušenost s 6GHz wifi vzhledem k velikosti bytu...
Zatím mě asi nejvíc láká ten Mercusys... Máte někdo zkušenosti s touhle značkou? Jak je na tom z hlediska bezpečnosti, důvěryhodnosti, podpory atd.? Něco jsem zběžně hledal, ale moc jsem toho nenašel, asi není moc rozšířená...
Zatím mě asi nejvíc láká ten Mercusys... Máte někdo zkušenosti s touhle značkou? Jak je na tom z hlediska bezpečnosti, důvěryhodnosti, podpory atd.? Něco jsem zběžně hledal, ale moc jsem toho nenašel, asi není moc rozšířená...
-
- Elite Level 10.5
- Pohlaví:
Pomerne levne, jakz takz fungujici veci. Novejsi firmware se taky obcas vyskytne. Da se pouzit i jakesi cloudove prihlaseni, jde i nastaveni pres apku.
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..
-
- Level 2
- Pohlaví:
Takže bych s ním neudělal chybu nebo se mám radši dívat po nějakých známejších značkách?
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 1
- 1641
-
od zeus
17 říj 2024 21:12
-