Změna poskytovatele internetového připojení Vyřešeno
-
- Level 4.5
- Pohlaví:
Re: Změna poskytovatele internetového připojení
Záleží na prioritách. Nevím kolik si představuješ x tisíc za jiný router? Mám za 3 tisíce RT-AX5400. Pokryje mi potřebný prostor, WiFi 6 (802.11ax) kterou využiju a další pikačoviny, síťový disk přes USB který využívám jako ty. Stačí mi disk 1 TB a rychlost která je tu zmíněna kolem toho? Mě to na tohle stačí. Třeba to tu někdo spočítá. Video 7,75 GB přeneseno z PC na disk za 2min a 36sekund. Na disk si vlezu z čeho potřebuji a není k tomu potřeba žádná další "krabička" za další peníze. Ber to z rezervou, sestavím a složím PC, ale tomuhle moc nehovím. Co mě momentálně krká je to, že sem letos měl mít konečně optiku jako ty, ale soudruhům z NDR to trvá a bude až příští rok.
Člověk se pořád učí.
-
- Level 1.5
- Pohlaví:
šulda píše:Záleží na prioritách. Nevím kolik si představuješ x tisíc za jiný router? Mám za 3 tisíce RT-AX5400. Pokryje mi potřebný prostor, WiFi 6 (802.11ax) kterou využiju a další pikačoviny, síťový disk přes USB který využívám jako ty. Stačí mi disk 1 TB a rychlost která je tu zmíněna kolem toho? Mě to na tohle stačí. Třeba to tu někdo spočítá. Video 7,75 GB přeneseno z PC na disk za 2min a 36sekund. Na disk si vlezu z čeho potřebuji a není k tomu potřeba žádná další "krabička" za další peníze. Ber to z rezervou, sestavím a složím PC, ale tomuhle moc nehovím. Co mě momentálně krká je to, že sem letos měl mít konečně optiku jako ty, ale soudruhům z NDR to trvá a bude až příští rok.
Jde o to, že mi přijde zbytečné kupovat jiný router jenom kvůli tomu disku, pokud ten jejich by byl dostatečný na provoz sítě. Pokud vy nebyl, je to jasné a koupil by se jiný. Ale kupovat router za cca. 2 - 3 tisíce + pořizovací cena disku už je prostě hodně, když se ten disk používá občas a jenom na filmy. To už vyjde lépe tam nechat ten starý NTB, i když má mnohem větší spotřebu než ten disk.
Nebo to hold nebude síťový disk a prostě ho připojím do TV a bude.
-
- Level 4.5
- Pohlaví:
Jo, to chápu. Já sem to sem vlastně dával hlavně kvůli tý rychlosti síťovýho disku přes USB v routeru, která podle mě není taková tragédie jak sem četl na x místech.
Člověk se pořád učí.
-
- Level 1.5
- Pohlaví:
I tak ale děkuji za rady. Zkusím ještě zjistit něco málo o té LAN krabičce co tu padla předtím. Uvidím co dohledám s zda existuje i nějaká rychlejší a taky podle ceny uvidím jak to vyjde. 

-
- Level 4.5
- Pohlaví:
Nějak to tu zamrzlo. Co se týká změny poskytovatele, neváhal bych ani minutu a šel do optiky. Teď máš 400/20 což se může zdát dostačující pro tebe, ale je to hodně nevyrovnaný do/up a předpokládám že tu síť využívá celá rodina.
Člověk se pořád učí.
-
- Level 1.5
- Pohlaví:
Jo, už nad tím velice uvažuji. Současný poskytovatel sice nabídl 600/30 za stejnou cenu, ale změna asi bude. Současný poskytovatel mě překvapil i odpovědí v sobotu odpoledne přes e-mail (pobočka je zavřená, ale běží jim pohotovost). Konkrétně jsem se dotazoval, zda není někde po cestě internet veden vzduchem, aby byl jsem ujištěn že vše je kabel.
Už jsem totiž zažil poskytovatele, co inzeroval optika 1000/1000 a on to měl vedené vzduchem, pak do nějaké “centrály” a tam teprve kabel.
Ano, internet využívá celá rodina. Jak moc jsem popisoval na začátku.
Už jsem totiž zažil poskytovatele, co inzeroval optika 1000/1000 a on to měl vedené vzduchem, pak do nějaké “centrály” a tam teprve kabel.

Ano, internet využívá celá rodina. Jak moc jsem popisoval na začátku.

-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Hodinový manžel instalace pokládky internetového kabelu
od p3v4x » 26 lis 2024 20:56 » v Vše ostatní (z oblasti IT) - 2
- 2510
-
od mmmartin
27 lis 2024 14:52
-
-
- 1
- 3496
-
od Grander
21 čer 2024 17:41
-
-
Zkratka na plochu - Změna obnovovací frekvence monitoru - TV (hledám)
od jkmaxfli » 31 bře 2025 13:04 » v Multimédia (filmy, hudba, CDs/DVDs) - 4
- 4132
-
od jkmaxfli
31 bře 2025 19:19
-
-
- 0
- 2555
-
od neytos
06 lis 2024 11:43