WiFi zařízení pro 2 generační dům
-
- Level 2
- Pohlaví:
WiFi zařízení pro 2 generační dům
Ahoj, obracím se na vás a dotazem, jak nejefektivněji (cena / výkon) pokrýt velký RD WiFi. Aktuálně bydlím v prvním patře, kde mám taky umístění router. Horní patro pokrývá relativně OK. Aktuálně bych ale potřeboval pokrýt také spodní patro a přilehlou pergolu - dohromady dalších nějakých 100m2. Nyní řeším repeaterem od TP link, ten mi ale v síti dělá neplechu. Jedná z variant, která mě napadla je koupit druhý router a mít zvlášť pro dolní a horní patro. Začal jsem tedy zjišťovat možnosti a narazil jsem ještě na "mesh" zařízení. Docela se mi zamlouvá tohle ZDE https://www.datart.cz/komplexni-wi-fi-system-tp-link-deco-e4-3-pack-bily-deco-e4-3-pack.html?gad_source=1&gclid=Cj0KCQiA88a5BhDPARIsAFj595i32lVP2AMbb1Xj5qsPj1Gq7s_AOCPqA3nowGAtoEEjcQtj3AotDN4aAraeEALw_wcB . Má něco takového cenu ? Nebude to jako ten repeater vesměs ? Jak to vlastně má fungovat ? Moc díky všem a přeji fajn večer.
-
- Level 1
- Pohlaví:
Re: WiFi zařízení pro 2 generační dům
Nejsem příznivec tohoto řešení .. neříkám, že je to špatně ... už ta nízká ceno odrazuje. Jaký router máš nyní ??
První vyzkoušet pokrytí jedním pořádným routerem 2,4 Ghz od dobré firmy (podmínkou je 3a více antén - zjednodušeno) ... už to bude násobně dražší.
V nouzi kabel dolů a druhý router - ... budeš mít síťovou tiskárnu dole i nahoře ??
První vyzkoušet pokrytí jedním pořádným routerem 2,4 Ghz od dobré firmy (podmínkou je 3a více antén - zjednodušeno) ... už to bude násobně dražší.
V nouzi kabel dolů a druhý router - ... budeš mít síťovou tiskárnu dole i nahoře ??
-
- Level 2
- Pohlaví:
Díky moc za odpověď. Hele aktuálně mám řešeno tak, že přívod kabelem (int. Přípojka je v dolním patře). Ze zásuvky to táhnu nahoru do patra, kde kabel vede to terminátoru a z něj do routeru. Router mám TP Link Archer A6 - má 4 antény. WiFi tiskárnu dole teď neplánuju, potřebuju to tam mít jen pokryto (TV, WiFi teploměr u kotle)
Podle tebe by tedy bylo lepší prostě koupit druhý router, nechat dole a z něj napojit router nahoru ?
Ještě jednou moc díky!
Podle tebe by tedy bylo lepší prostě koupit druhý router, nechat dole a z něj napojit router nahoru ?
Ještě jednou moc díky!
-
- Elite Level 10.5
- Pohlaví:
Router dole nemas do ceho napojit, kdyz mas terminator v patre. Musel bys ho dat taky dolu, k tomu novemu routeru. Nebo proste natahnout dalsi UTP.
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..
-
- Level 1
- Pohlaví:
Napojit router na router snad není problém ... a kabelem ... jak jinak ... nic složitého
-
- Level 4.5
- Pohlaví:
buchtik píše:První vyzkoušet pokrytí jedním pořádným routerem 2,4 Ghz
A co zařízení která takový "pořádný" router uvidí, ale router neuvidí to zařízení? To je stejně špatně jako ten repeater.
Uncaj>> Do spodního patra dej druhý router, kabel do lan, router nastevený na AP a propojit do horního routeru taky do lan.
Pevná zařízení jako např. TV přes kabel.
Člověk se pořád učí.
-
- Guru Level 15
- Pohlaví:
Presne tak, i ten nejhorsi router ma pokryti 100 metru okolo baraku.
Problem neni v tom, ze by router nemel dostatecny dosah - problem je v tom, ze zarizeni, ktera maji
mnohonasobne slabsi vysilace, nemaji dostatecny dosah az k routeru pres steny a podlahy.
Jedine funkcni reseni je vice pristupovych bodu po baraku.
Router s "vetsim dosahem" je uplne k nicemu, kdyz ten vetsi dosah nemaji telefony, tablety ani dalsi
zarizeni na wifi pripojena.
Problem neni v tom, ze by router nemel dostatecny dosah - problem je v tom, ze zarizeni, ktera maji
mnohonasobne slabsi vysilace, nemaji dostatecny dosah az k routeru pres steny a podlahy.
Jedine funkcni reseni je vice pristupovych bodu po baraku.
Router s "vetsim dosahem" je uplne k nicemu, kdyz ten vetsi dosah nemaji telefony, tablety ani dalsi
zarizeni na wifi pripojena.
-
- Level 2
- Pohlaví:
Všem moc díky za cenné rady! Objednal jsem router, tak bude vystaráno. Fajn den všem 

-
- Guru Level 15
- Pohlaví:
Jaky router? Snad ne ten TP link z prvniho odkazu.
-
- Level 4.5
- Pohlaví:
Neřešil bych to. Tazatel evidentně řeší i cenu a žádný požadavek nezadal.
Člověk se pořád učí.
-
- Guru Level 15
- Pohlaví:
Ono to bude podle ceny ale take fungovat.
-
- Level 1.5
- Pohlaví:
Po delší době oživuji toto téma- vyřešil jste tu wifnu? Já měl ten samý problém, jeden router v přízemí a druhý na půdě. Dvě wifiny, pakárna, pořád někde něco nefungovalo, kamery se sekal obraz.
Router na půdě jsem vyhodil, dal MESH opakovač R315 do patra a je klid, běží všechno na jedný síti a ukrmí to i kamery na zahradě a před barákem bez škubnutí obrazu. Taky jsem v routernu natvrdo dal jen režim 802.11n + 40 Mhz šířku pásma a kanál 1 (nižší frekvence=lepší průchodnost).
Teď řeším rychlost, ne že by ta 2,4 běžela pomalu, ale zajímá mne, jak to lidé řeší u 5 a 6 GHz pásem, jestli mají plný barák opakovačů, routerů atd.
Router na půdě jsem vyhodil, dal MESH opakovač R315 do patra a je klid, běží všechno na jedný síti a ukrmí to i kamery na zahradě a před barákem bez škubnutí obrazu. Taky jsem v routernu natvrdo dal jen režim 802.11n + 40 Mhz šířku pásma a kanál 1 (nižší frekvence=lepší průchodnost).
Teď řeším rychlost, ne že by ta 2,4 běžela pomalu, ale zajímá mne, jak to lidé řeší u 5 a 6 GHz pásem, jestli mají plný barák opakovačů, routerů atd.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
iOS 18 - icloud lock i pro koponenty v zarizeni
od petr22 » 17 zář 2024 08:38 » v Mobily, tablety a jiná přenosná zařízení - 3
- 2880
-
od petr22