Wifi a LAN dohromady

Routery, modemy, Wifi AP, switche, kabely, konektory…

Moderátoři: Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Uživatelský avatar
sovicka2001
Level 2
Level 2
Příspěvky: 190
Registrován: duben 03
Bydliště: Praha 917
Pohlaví: Nespecifikováno

Wifi a LAN dohromady

Příspěvekod sovicka2001 » 27 led 2004 19:48

Prostě potřebuju nasdílet přístup do wifi sítě do místní LAN.
Musím si pořizovat drahé HW AP?
Když se připojím přes PCI kartu, ukáže se to jako druhá síť... a jak to mám propojit ostatním? (proxy, etc.)
Stačí koupit P120 a do něj dát PCI wifi kartu a udělat z něj proxy server? (jak?)
Ahojky!
J.S.

Reklama
Uživatelský avatar
Rimmer
Level 4
Level 4
Příspěvky: 1171
Registrován: březen 03
Bydliště: Červený trpaslík
Pohlaví: Muž

**

Příspěvekod Rimmer » 27 led 2004 23:26

Nikdy jsem nezkoušel, ale moje představa by byla asi taková, že by mělo stačit PC s operačním systémem + 2 síťové karty + Router (software).

PC s OS je jasné.

2 síťové karty - mělo by být už jedno jestli to bude LAN + LAN nebo LAN + Wifi či něco podobného..

Router - ten by ti měl vlastně vytvořit MOST mezi dvěma sítěmi.

(připadá mi to ale jako poněkud "kostrbaté" řešení Wifi+Lan, měl by jsi jistější (a stabilnější) ten přístupový bod..nebo?)
Rimms

Uživatelský avatar
sovicka2001
Level 2
Level 2
Příspěvky: 190
Registrován: duben 03
Bydliště: Praha 917
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod sovicka2001 » 28 led 2004 14:25

ne, tys me nepochopil... mam 3PC v siti propojene switchem a potrebuju do jednoho z nich nacpat PCI wifi kartu a ostatnim ji nazdilet....
Ahojky!

J.S.

Uživatelský avatar
Peter
Level 2
Level 2
Příspěvky: 165
Registrován: prosinec 03
Bydliště: Žilina
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod Peter » 28 led 2004 20:15

Ahoj, Ak mas na tom Pc, kde chces strcit tu wifi kartu nainstalovany winXp, tak nic kupovat nemusis, lebo vsetko co potrebujes uz mas.
Proste iba pripojis wifi kartu a v nastaveni sietoveho pripojenia musis zadat rovnaku pracovnu skupinu , ako mas na dratovej Lan-ke.
Po uspesnom nastaveni, budes mat medzi nastaveniami sietových pripojení dve pripojenia. A vtedy sa ti ukaze moznost "premostiť pripojenia". Tým vznikne "sieťový most". V ňom nastavis IP adresu toho compu v ktorom su dve sietovky. A je to. dva typy sieti su spojene a navzajom zdielatelne.
Ja mam takto premostenu 100MB/s a 10MB/s (po koaxiali) a funguje to OK.
Maj sa dobre.

Uživatelský avatar
sovicka2001
Level 2
Level 2
Příspěvky: 190
Registrován: duben 03
Bydliště: Praha 917
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod sovicka2001 » 28 led 2004 20:26

a je ta sama moznost ve WIN2000?
Kde v nastaveni skupiny, ta se preci nastavuje ve Vlastnosti systemu/identifikace v siti...
A nebude vadit druhe strane ze mam jinou pracovni skupinu?
Ahojky!

J.S.

Uživatelský avatar
Peter
Level 2
Level 2
Příspěvky: 165
Registrován: prosinec 03
Bydliště: Žilina
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod Peter » 28 led 2004 20:36

ci to funguje v 2000-cke nevim. Isto to nejde vo win98.
Pracovná skupina musi byt v oboch typoch siete rovnaká.


PS: Tasi ma ze si mi dal moznost sem tak rychlo napisat.
Vsimnite si moj autoportret. Pekny ze? :-) "Od vsetkych cakam pochvalu za take majstrovske dielo. :-D

Uživatelský avatar
sovicka2001
Level 2
Level 2
Příspěvky: 190
Registrován: duben 03
Bydliště: Praha 917
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod sovicka2001 » 28 led 2004 20:48

2All: no, vi nekdo neco o tech 2000?

Ale kdyz koupim HW AP a dam mod AP to AP bridge tak to fachcit bude?

Portret hezky... jen ta krajina se mi nezda :wink:
Ahojky!

J.S.

Uživatelský avatar
Rimmer
Level 4
Level 4
Příspěvky: 1171
Registrován: březen 03
Bydliště: Červený trpaslík
Pohlaví: Muž

..

Příspěvekod Rimmer » 29 led 2004 16:46

Sovicka:
----------
Zřejmě jsem se špatně vyjádřil - myslel jsem to tak, že by jsi koupil jeden AP, který by neměl pouze jeden "otvor" pro LAN konektor, ale měl by jich více - standard je tak 4. Tím pádem by jsi měl 1 zařízení, které by se ti staralo jak o Wifi síť tak o Lan síť.... (řešení řekl bych nejlepší)

Přemostění sítě pomocí WinXP mne nenapadlo :? a přiznám se - nejdříve mě i malinko zaskočilo - ale nakonec jsem naznal, že to tak bude - jelikož si matně vzpomínám, že jsem něco podobného již na XP zahlédl, jestli to umí Win2000 netuším, ale určitě by to uměl nějaký prográmek s BRIDGE funkcí.
zkusím mrknout
Rimms

Uživatelský avatar
Ltb
Administrátor
Master Level 8
Master Level 8
Příspěvky: 6663
Registrován: únor 03
Bydliště: Praha západ
Pohlaví: Muž

a co takhle..

Příspěvekod Ltb » 29 led 2004 16:53

A co takhle nějaké obrázky? :-)
http://www.homenethelp.com/web/howto/wi ... bridge.asp
(winXP most)

Uživatelský avatar
sovicka2001
Level 2
Level 2
Příspěvky: 190
Registrován: duben 03
Bydliště: Praha 917
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod sovicka2001 » 29 led 2004 18:19

No, podle těch obrázků co dal link Ltb to vypadá že ve Windows2000 nic podobného není...
Takže investice do AP je nevyhnutelná...
Nebo má někdo z vás tip na nějaký Windows Bridger? :wink:
Ahojky!

J.S.

Uživatelský avatar
Peter
Level 2
Level 2
Příspěvky: 165
Registrován: prosinec 03
Bydliště: Žilina
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod Peter » 30 led 2004 17:51

Ked sa ti nepodari najsť nejaky iny program na premostenie nemysliš že by bolo jednoduchšie a hlavne lacnejšie preinštalovat tu 2000-ku XP-čkami? Ja myslim že ano.

Uživatelský avatar
sovicka2001
Level 2
Level 2
Příspěvky: 190
Registrován: duben 03
Bydliště: Praha 917
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod sovicka2001 » 31 led 2004 17:06

Víš já bych to klidně udělal ale nevím
a) jestli by to můj stařičký celeron ustá
b) jestli by mi to nedělalo paseku v administraci sítě, když je celá postavená na N2K
c) učit celou rodinu novému systému se mi fakt nechce... (skok na XP je dost velký...)
Tak proto...
Ahojky!

J.S.


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • PC - Sedí vše dohromady?
    od radekkrusman » 20 úno 2021 19:45 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    14
    689
    od gogo1963
    21 úno 2021 02:47
  • propojení wifi routerů přes switch pro pokrytí větší plochy domu WIFI
    od expertas » 05 úno 2021 18:51 » v Sítě - hardware
    4
    1113
    od expertas
    06 úno 2021 13:18
  • wifi
    od denisman » 08 lis 2021 18:16 » v Problémy s hardwarem
    2
    200
    od bradto
    08 lis 2021 19:09
  • wifi probelm
    od Ricos555 » 16 led 2022 18:52 » v Sítě - hardware
    1
    106
    od ITCrowd
    19 led 2022 14:18
  • W11 - nefunkční WiFi
    od nexartesus » 27 pro 2021 09:16 » v Windows 10, 8, 7..
    4
    220
    od petr22
    03 led 2022 12:21

Zpět na “Sítě - hardware”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 0 hostů