Připojení k síti přes router

Routery, modemy, Wifi AP, switche, kabely, konektory…

Moderátoři: Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Uživatelský avatar
Cooker
nováček
Příspěvky: 9
Registrován: prosinec 03
Pohlaví: Nespecifikováno

Připojení k síti přes router

Příspěvekod Cooker » 08 úno 2004 22:21

Zdravím, mám dotaz: Jsem k síti připojen přes router. Všechno funguje skvěle, jen se softwarem P2P (Win MX) mám problém. Když jsem byl připojen přímo, problémy nebyly. Od té doby, co mám router, Win MX skoro nechodí. Nevíte někdo, co v něm nastavit, aby začal chodit? Zkoušel jsem tam (v tom Win MX) popřepínat už všechno možné. Díky.

Reklama
Uživatelský avatar
sovicka2001
Level 2
Level 2
Příspěvky: 190
Registrován: duben 03
Bydliště: Praha 917
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod sovicka2001 » 09 úno 2004 18:32

No, nevím jak u WMX. ale u DC++ se lze přepnout do pasivního módu.
Pokud ani tohle nezabere tak je možné že router nepropouští určité pakety směrované na určitý port. Nebo určitý port blokuje třeba firewall na tvém počítači.
Ahojky!
J.S.

Uživatelský avatar
Rimmer
Level 4
Level 4
Příspěvky: 1171
Registrován: březen 03
Bydliště: Červený trpaslík
Pohlaví: Muž

Příspěvekod Rimmer » 11 úno 2004 13:24

to Cooker:
možná by pomohlo, kdyby jsi nám napsal, co máš za router
+ souhlas se Sovičkou, router může být nesprávně nastavený (nebo vůbec) co se propustnosti týče..
Rimms

Uživatelský avatar
Cooker
nováček
Příspěvky: 9
Registrován: prosinec 03
Pohlaví: Nespecifikováno

P2P přes router

Příspěvekod Cooker » 22 úno 2004 22:18

Díky za odpovědi. Router je Trust 340. Zkusil jsem ho vyřadit a WinMX začal okamžitě chodit. Jenže já nemohu být trvale připojen přímo bez routeru. Zkusil jsem v tom routeru i vypnout firewall, to také nepomohlo. Je zajímavé, že třeba KaZaA chodí, ale WinMX ne.

Uživatelský avatar
Rimmer
Level 4
Level 4
Příspěvky: 1171
Registrován: březen 03
Bydliště: Červený trpaslík
Pohlaví: Muž

Příspěvekod Rimmer » 24 úno 2004 01:19

Tak o tomto routeru jsem zmínku nikde nenašel, zato však mám pro tebe adresu:
http://homepage.ntlworld.com/j.buchanan ... uters.html
koukni se - je to nastavení WinMx na různé typy routerů, třebas z toho vyčteš něco zajímavého
Rimms

Uživatelský avatar
Cooker
nováček
Příspěvky: 9
Registrován: prosinec 03
Pohlaví: Nespecifikováno

P2P přes router

Příspěvekod Cooker » 24 úno 2004 23:32

No, díky moc, zatím jsem na to koukal zběžně a jsou podobná, ne-li stejná nastavení, jako v mém routeru. Jakmile budu mít chvilku, mrknu na to podrobněji. Díky, jseš šikovnej!

ICE
nováček
Příspěvky: 43
Registrován: březen 04
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod ICE » 02 bře 2004 17:52

DC++ jede tusim naportech 411 a 412...
Take it easy & keep you cool! :xmas:


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Druhý router v síti s AP
    od snehulak » 15 říj 2021 09:08 » v Sítě - hardware
    2
    364
    od snehulak
    17 říj 2021 18:29
  • Po pár minutách crashne připojení k síti
    od aec » 17 říj 2021 17:53 » v Internet a internetové prohlížeče
    25
    1367
    od liborek
    25 říj 2021 18:33
  • Remote pripojeni na router
    od shockwave » 26 lis 2021 23:11 » v Sítě - hardware
    12
    523
    od ITCrowd
    28 lis 2021 18:17
  • Jak otevřít port přes bridge router?
    od rohlicek1 » 11 srp 2021 11:57 » v Sítě - hardware
    3
    385
    od ITCrowd
    11 srp 2021 12:33
  • Připojení monitoru přes novou grafickou kartu
    od Franhj23 » 23 čer 2021 14:15 » v Problémy s hardwarem
    1
    274
    od pcmaker
    26 čer 2021 15:15

Zpět na “Sítě - hardware”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 0 hostů