Dobrý den, prosím o pomoc při řešení tohoto problému: na routerTL-WR340GD je přivedeno připojení od IPS propojeno kabelem jedno PC s OS Windows XP a další notebook Asuss s OS Windows7 a přes wifi připojen notebook Asuss také s OS Win7. Typy notebooků nevím jsou kamaráda. Vše chodí v pohodě. Kamarád potřebuje používat notebook po celém bytě a proto si zakoupil router D link TL-WR741ND, připojili jsme router místo notebooku a přes wifi notebook. Ten kabel je připojen přes 5 pater v paneláku. I přes tuto vzdálenost vidí ntb i první router TL-WR340GD, ale signál je slabý, proto ten druhý router TL-WR741ND připojení v pohodě, ale pouze 1/2 hoďky potom to vypadne a pomůže restart prvního routeru nebo vytažení kabelu z prvního routeru. To samé se děje jestliže se přes Wifi připojí s prvním routerem. Proto prosím o radu zda to může být notebookem nebo routerem. Podotýkám, že router TL-WR741ND podporuje zabezpečení (QSS). Předem děkuji všem kteří mi budou ochotni s tímto problémem pomoci radou nebo řešením.
Moturek
Spojení dvou D Link wifirouterů
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Spojení dvou D Link wifirouterů
D-Link to je těžko. Toto jsou TP-Linky 
Na tom koncovém nově přidaném routeru vypni DHCP a přívod dej do LANu. Potom by to mohlo fungovat.

Na tom koncovém nově přidaném routeru vypni DHCP a přívod dej do LANu. Potom by to mohlo fungovat.
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
Děkuji za odpověď, toto jsem udělal jen s malou změnou ten router bohužel nemá vývody LAN a tak jsem to musel dát do WAN. Ale napadlo mně změnit kanál, protože v okolí je mnoho vysílačů wifi. Bohužel vyzkoušet to mohu až příští týden.
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Pokud to je ten model pouze s jedním vstupem RJ-45, tak ho nastav jako bridge AP.
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.
Děkuji, toto mne nenapadlo. Vyzkouším.
Dobrý den,
tak jsem byl dnes nastavit ten router nastavit jako bridge a přes ten druhý TL-WR340GD to přestal internet jet do PC s XPčkama. Rozuměl jsem to dobře, že jem měl nastavit ten TL-WR741ND. Můžeš poradit co s tím.
tak jsem byl dnes nastavit ten router nastavit jako bridge a přes ten druhý TL-WR340GD to přestal internet jet do PC s XPčkama. Rozuměl jsem to dobře, že jem měl nastavit ten TL-WR741ND. Můžeš poradit co s tím.
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Napiš to trochu srozumitělněji. Stavbě "nastavit jako bridge a přes ten druhý TL-WR340GD to přestal internet jet" nerozumím.
Co furt máš s D-Linkem? Oba to jsou TP-Linky.
Co furt máš s D-Linkem? Oba to jsou TP-Linky.
S tím D inkem sám nevím ale asi mi to vlezlo do hlavy samo. Jinak jak jsem psal tak první je ten 340 GD a na něj připojen kabelem PC s XPčkama a wifinou ntb se sedmičkama a router 741ND. U tý 741 jsem nastavil AP bridge viz příspěvek od tebe výše a na 340 mi po kabelu přestal jet internet, ale když 741 vypnu tak ten internet jede. to víš je mi 54 a trochu nerozumím.
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Věk s tím nemá moc co dělat. Tady to můžeš umět klidně v 80 
Ještě jednou jsem koukal na ty routery. Na začátku jsem navrhoval vypnout na druhém DHCP. Tys oponoval, že nemá LAN výstupy, ale jen WAN vstup. Oba by ale měly mít 4*LAN.
Takže ten hlavní pro přívod nastav tak, jak jsi ho měl na začátku. Ten v pořadí druhý, který je zapojený až za ním, vrať taky na původní nastavení a nastav jej tak, že vypneš DHCP server a přívod píchneš do LANu. Pak to musí jet.

Ještě jednou jsem koukal na ty routery. Na začátku jsem navrhoval vypnout na druhém DHCP. Tys oponoval, že nemá LAN výstupy, ale jen WAN vstup. Oba by ale měly mít 4*LAN.
Takže ten hlavní pro přívod nastav tak, jak jsi ho měl na začátku. Ten v pořadí druhý, který je zapojený až za ním, vrať taky na původní nastavení a nastav jej tak, že vypneš DHCP server a přívod píchneš do LANu. Pak to musí jet.
Jak už jsem psal ten 741 má pouze přívod na Wan a wifi, DHCP jsem vypl ještě předtím než jsem sem tady založil toto téma. Bohužel opravdu ty lan vývody nemá.
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
http://www.tp-link.com/products/product ... %2DWR741ND
Interface:
4 10/100M LAN Ports
1 10/100M WAN Port
Interface:
4 10/100M LAN Ports
1 10/100M WAN Port
Bohužel, blbej sem já, vývody lan jsou ale schovány pod nálepkou. Hold jsem trubice.Za rady děkuji a nezlob se

Naposledy upravil(a) moturek dne 21 úno 2011 22:29, celkem upraveno 1 x.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 7
- 4296
-
od vasekpetr1
Zobrazit poslední příspěvek
03 úno 2025 10:39
-
- 4
- 2915
-
od RIKI22
27 led 2025 16:39
-
-
Herní PC okolo 20k OPRAVA link košíku Příloha(y)
od Samlitt » 02 dub 2025 20:52 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC - 5
- 1906
-
od mmmartin
03 dub 2025 20:50
-
-
-
Outlook, účet Google a Family Link - jak připojit
od MK_Vs » 28 pro 2024 19:10 » v Kancelářské balíky - 1
- 2417