Síťová tiskárna přes router
Síťová tiskárna přes router
Ahoj, koupil jsem si tiskárnu Konica Minolta 1350W PagePro, ale pozdeji jsem zacal delat doma rozsahlejsi sit a momentalne bych potreboval mit tuto tiskarnu na siti, ale ma jen USB. Nicmene vzdy je reseni. Koupil jsem si router ZCOMAX, ktery ma USB port a podporuje tiskarny a naky disky atd...Problem je ten, ze kdyz tu tiskarnu pichnu do USB portu do routeru samozrejme a jsem spojenej treba RJ45 nebo wifi coz by melo byt v tomto pripade fuk, tak zadnou sitovou tiskarnu nevidim... Nevyhleda mi ji to vubec. Jestli se musi davat naka rucni cesta nebo se to resi pres IP adresu vazne v tomhle moc netusim a spis tapu. Mam Windows 7 a prej se sitove tiskarny uz na XP instalovali podivnym zpusobem. Ze se musi prej nainstalovat jako virtualni a pak se tam rucne meni naky IP adresy nebo jak...Nemate nekdo naky navod nebo zkusenost s timto problemem? Ja se nemam vubec ceho chytit. Dekuji
Re: Síťová tiskárna přes router
Já mám zase multifunkci Samsung SCX4300 a D-link printserver a jedo to obecně následovně. Zjisti si aktuální IP adresy ADSL routeru a toho prinserveru. Pokud budou mít uplně odlišné IP adresy tak musíš tomu printserveru přidělit adresu za router (router př. 10.0.0.130 tak printu dáš třeba 10.0.0.140) Asi to budeš muset nejdříve nastavit PC=printserver a až potom změníš IP připojit ten printserver za router. Nakonfiguruj printserver podle potřeby. Zkontrol rozsah IP adres na routeru a jestli router obecně vidí za sebou printserver. Potom připojo k printserveru USB tiskárnu. Zapni počítač a ověř jestli se dostaneš na IP adresu printu. Pak najdi manuál a tam by měl být postup instalace sítové tiskárny ve Windows. Je totiž několik způsobů jak instalovat sítovou tiskárnu a né všechny printservery a tiskárny všechny způsoby podpoprují. Ale obecně budeš muset vytvořit nový TCP port ve vlastnostech tiskárny zadat odpovídající IP adresu printu a zvolit metodu tisku, ale to je do různé hardward od hardwaru. Zkus tento návod pro Win XP
http://www.youtube.com/watch?v=iOyrCtWvY1Q
http://www.youtube.com/watch?v=iOyrCtWvY1Q
Re: Síťová tiskárna přes router
nenene, zadnej printserver - blbost...To nepotrebuju kdyz ma router USB. Router po pripojeni te tiskarny musi videt ze je pripojena a je tam porad unconnected coz nevim proc. Zkousel jsem povolit FTP server a to je blbost...i tak to tiskarnu nevidi...Nevim... :(
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 2
- 4869
-
od peta501
Zobrazit poslední příspěvek
03 kvě 2025 20:29
-
-
Barevná tiskárna HP LaserJet 4550HDN Resource manager Příloha(y)
od Radovan-kocour » 03 kvě 2025 22:22 » v Problémy s hardwarem - 6
- 4203
-
od Radovan-kocour
Zobrazit poslední příspěvek
04 kvě 2025 15:32
-
-
- 2
- 2398
-
od liborek