Huawei Echolife HG520i Adsl WIFI router bez adsl linky,jde ? Vyřešeno

Routery, modemy, Wifi AP, switche, kabely, konektory…

Moderátoři: Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Uživatelský avatar
Thermit
Level 2
Level 2
Příspěvky: 171
Registrován: leden 10
Bydliště: Děčín
Pohlaví: Muž

Huawei Echolife HG520i Adsl WIFI router bez adsl linky,jde ?

Příspěvekod Thermit » 01 zář 2011 09:14

Zdravím vás přátelé,chtěl bych se vás zeptat,koupil jsem si od kamaráda router huawei echolife hg520i,potřeboval bych do něj zapojit Ethernet kabel který mi vede z púdy (na střeše mám wifi přijmač) s internetem..a přepojil bych to síťovým kabelem sobě do počítače,šlo by to nebo ne ?Nemám adsl linku a na internetu sem se nikde nedopídil jestly by modem nešel nějak přenastavit abych třeba v Lan1 měl zapojený internet a v Lan2 by byl kabel který by mi vedl do pc...skoušel jsem to,ale nejde žádný signál do pc


BSOD

Reklama
d1amond
člen HW spec týmu
Elite Level 12
Elite Level 12
Příspěvky: 15968
Registrován: květen 08
Bydliště: České Budějovice
Pohlaví: Muž

Re: Huawei Echolife HG520i Adsl WIFI router bez adsl linky,j

Příspěvekod d1amond » 01 zář 2011 09:20

Pokud nemá navíc port WAN, tak ne.
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
i5-4430/Asus H97M/Kingston HyperX 8GB DDR3/Asus R9 280X/Seasonic M12II-620/Samsung 850 Pro 128GB
Chcete si nechat sestavit nový počítač?

Uživatelský avatar
CZechBoY
Master Level 9.5
Master Level 9.5
Příspěvky: 8803
Registrován: srpen 08
Bydliště: Brno
Pohlaví: Muž

Re: Huawei Echolife HG520i Adsl WIFI router bez adsl linky,j

Příspěvekod CZechBoY » 01 zář 2011 10:20

já myslim že by mohl fungovat jakos witch, když zapojíš všechny kabely do LAN ne?
PHP, Nette, MySQL, C#, LESS, TypeScript
PhpStorm, Docker, WinSCP, Opera browser, Windows 10
iPhone XS
Raspberry PI 3 (KODI, Raspbian)
XBox One S, PS 4

Uživatelský avatar
Žbeky
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Příspěvky: 22288
Registrován: květen 08
Bydliště: Vsetín - Pardubice
Pohlaví: Muž

Re: Huawei Echolife HG520i Adsl WIFI router bez adsl linky,j

Příspěvekod Žbeky » 01 zář 2011 14:11

Pokud vypneš DHCP, tak to teoreticky jako ten switch fungovat bude. Router to ale nebude určitě
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.

HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra

vosolsob
nováček
Příspěvky: 1
Registrován: říjen 11
Pohlaví: Muž

Re: Huawei Echolife HG520i Adsl WIFI router bez adsl linky,j

Příspěvekod vosolsob » 21 říj 2011 23:01

Rád bych se podělil o úspěšný postup při napojení Huawei EchoLife HG520i na modem Motorola od UPC:

1) k modemu se připojíme v prohlížeči http://10.0.0.138/, tovární login a heslo: admin

2) ve výchozím nastavení jsou jen dva výstupy pro internet, ostatní pro TV, pokud chceme více výstupů, musíme nakonfigurovat v sekci Advanced: Port mapping:
- smaže se Group 2
- u Group 1 se zakliká i druhý a třetí výstup, viz
http://www.o2.cz/osobni/techzona-modemy-pro-adsl-vdsl/huawei-echolife-hg520i.html?instal_article=zmena_portu&article_set=article&tab=instal

3)Nastavíme v sekci Basic:
- WAN: Bridge
- DHCP: zakliknou se porty 2 a 3 a nastaví mód Relay, tím se zakáže, aby modem poskytoval vlastní adresu a pouze předává dál, co přijme od Motoroly
- poté je nutné ručně nastavit ip adresu UPC modemu, já jsem funkční adresu získal tak, že jsem připojil počítač přímo k UPC modemu a vyvolal funkci ifconfig: eth0 (pro linux) a zkopíroval položku "inet adr"
- nakonec nakonfigurujeme stránku WLAN
Acces point: Enabled (wifi je od výroby vypnutá!)
SSID: vlastní název sítě
zapezpečení např. WPA-PSK s TKIP a heslo
alternativou je třeba otevřený systém, přičemž zadáme filtr na MAC adresy (v ifconfig:wlan0 položka HWadr)

Bohužel po tomto nastavení mi nejde připojit se k modemu pomocí http://10.0.0.138/, zřejmě to souvisí s tím, že ztratil vlastní ip adresu, pokud chceme přenastavit modem, musíme zmáčknot tlačítko reset na modemu...

Uživatelský avatar
Žbeky
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Příspěvky: 22288
Registrován: květen 08
Bydliště: Vsetín - Pardubice
Pohlaví: Muž

Re: Huawei Echolife HG520i Adsl WIFI router bez adsl linky,j

Příspěvekod Žbeky » 22 říj 2011 08:17

Resetovat nemusíš. Stačí si na počítači přidělit IP ze stejného rozsahu (třeba 10.0.0.1), masku 255.255.255.0 a spojit jen PC s modemem, nic dalšího. Potom se na modem dostaneš přes 10.0.0.138
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.

HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra

calisto
nováček
Příspěvky: 3
Registrován: listopad 11
Pohlaví: Muž

Re: Huawei Echolife HG520i Adsl WIFI router bez adsl linky,j

Příspěvekod calisto » 06 lis 2011 19:26

to vololsob and žbeky:
Jak se Ti podařilo připojit dvoudrátový ADSL konektor LAN kabelem k UPC modemu?
Spíš jsi připojil UPC modem do některého z LAN portů na routeru Huawei, ale potom Huawei funguje pouze jako switch a ne jako router. Není třeba nastavovat DHCP na Relay (i když tak to asi taky bude fungovat).Předpokládám, že připojení přes LAN půjde vše dobře pro 1 PC, pro více PC asi ne a přes wifi nebude fungovat připojení vůbec. Opravte mě, jestli se mýlím.

Uživatelský avatar
Žbeky
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Příspěvky: 22288
Registrován: květen 08
Bydliště: Vsetín - Pardubice
Pohlaví: Muž

Re: Huawei Echolife HG520i Adsl WIFI router bez adsl linky,j

Příspěvekod Žbeky » 06 lis 2011 19:29

Pokdu fungguje jako switch, tak není omezen počet zařízení
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.

HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra

calisto
nováček
Příspěvky: 3
Registrován: listopad 11
Pohlaví: Muž

Re: Huawei Echolife HG520i Adsl WIFI router bez adsl linky,j

Příspěvekod calisto » 06 lis 2011 20:13

Chápu dobře, že nastavení "bridge" '(v WLAN záložce) je v tomto případě zbytečností a pokud nastavím na DHCP serveru "relay", tak se to pořád týká rozhraní WAN-LAN. Jak se bude chovat wifi - projde požadavek na DHCP k UPC DHCP serveru? Jak je to s přidělováním IP od UPC - dá jich jednomu uživateli víc nebo pouze jednu? (nepřipojí se víc jak 1 PC)
Je to taková směska úvah, zítra to otestuju u zákazníka.
Zatím dík za reakce.

PS: pořád visí ve vzduchu otázka, jak vosolsob připojil UPC modem k routeru Huawei.

-Vosa-
nováček
Příspěvky: 2
Registrován: květen 11
Pohlaví: Muž

Re: Huawei Echolife HG520i Adsl WIFI router bez adsl linky,j

Příspěvekod -Vosa- » 14 lis 2011 13:25

Zdravím, zrovna řeším podobný problém. Má to už někdo ověřené? Funguje to? Mám nějaký airlive AP v režimu client a k němu bych chtěl připojit ten Huawei. Do kterého to pak mám připojit, nebo je mám propojit tím telefoním kabelem, to přece nemůže fungovat, ne? Díky za pomoc

jelimanek
nováček
Příspěvky: 13
Registrován: prosinec 11
Pohlaví: Muž

Re: Huawei Echolife HG520i Adsl WIFI router bez adsl linky,j

Příspěvekod jelimanek » 22 pro 2011 15:43

a Huawei Echolife chceš použít pro distribuci signálu jestli to chápu správně?

calisto
nováček
Příspěvky: 3
Registrován: listopad 11
Pohlaví: Muž

Re: Huawei Echolife HG520i Adsl WIFI router bez adsl linky,j

Příspěvekod calisto » 22 pro 2011 17:08

chápeš to dobře, ale už je to z hlediska jednoduchosti pro zákazníka v blízké i daleké budoucnosti vyřešeno normálním routerem.
Dík


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • VDSL a ADSL
    od ondrojd » 03 lis 2019 11:08 » v Internet a internetové prohlížeče
    3
    1215
    od Grander
    03 lis 2019 11:26
  • WiFi router do 2 500 Kč
    od Tonek » 26 lis 2019 19:19 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    6
    589
    od ITCrowd
    26 lis 2019 20:21
  • WiFi LTE router
    od teichmann.ondrej » 09 črc 2020 22:40 » v Sítě - hardware
    15
    942
    od teichmann.ondrej
    16 črc 2020 19:00
  • Wifi router do domácnosti
    od zezr » 03 zář 2020 14:59 » v Sítě - hardware
    3
    514
    od ITCrowd
    03 zář 2020 16:43
  • LTE anténa a WiFi router
    od FreemanCZ » 03 srp 2020 18:19 » v Sítě - hardware
    4
    336
    od FreemanCZ
    03 srp 2020 20:28

Zpět na “Sítě - hardware”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 1 host