Zdravím všechny, potřeboval bych někoho, kdo mi poradí jak vyřešit několik věcí kolem sítě. Mám adsl router s wifi, do které mám zapojené 3-5 počítačů a pouze jeden přes kabel. V něm mám zapojené externí HDD přes USB. Teď mám pár otázek:
1) Jak připojím externí disk přímo do sítě? Nyní ho mam nasdílený s ostatníma PC, ale potřebuji aby byl dostupný i když je počítač (ve kterém je disk zapojený) vypnutý. Na routeru nemám žádný USB, který k tomu bývá. Existuje něco jak printserver pro externí disky, do kterého bych zapojil USB a samotný printserver pak do routeru?
2) Plánuji koupit tiskárnu a také bych ji chtěl do sítě připojit. Lze se na printservery spolehnout nebo je lepší koupit tiskárnu s LAN (nebo lépe WLAN) podporou, i když jsou dražší než dokoupení printserveru?
3) Když takto do sítě připojím i televizi (co LAN podporuje samozřejmě) budu z ní moci přehrávat videa z externího hdd?
Předem děkuji za odpovědi :)
Pomoc při řešení domácí sítě Vyřešeno
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Pomoc při řešení domácí sítě
1) "Printserver" pro disky neexistuje. Musíš mít buď rámeček s LAN připojením nebo celý NAS. Pokud nemáš toto, pak jsou tebou zmiňované routery s USB
2) Je lepší si připlatit. Síťová tiskárna umí i skenovat, printserver ale komunikuje jen jednosměrně
3) Pokud TV nepotřebuje speciální SW, ale dokáže přes FTP nebo SAMBU číst soubory, pak ano
2) Je lepší si připlatit. Síťová tiskárna umí i skenovat, printserver ale komunikuje jen jednosměrně
3) Pokud TV nepotřebuje speciální SW, ale dokáže přes FTP nebo SAMBU číst soubory, pak ano
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
Děkuju za odpověď, tyhle věci mi pomůžou při rozhodování. Jsem ale trochu lama a nevím jak rozumnět tomuto:
rámeček s LAN připojením
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 7
- 3405
-
od petrvorisek
Zobrazit poslední příspěvek
05 led 2025 16:26
-
-
15" notebook na domácí použití
od michal84 » 03 zář 2024 17:57 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC - 7
- 3706
-
od michal84
28 zář 2024 10:05
-
-
- 9
- 4189
-
od zeus
10 dub 2025 23:23
-
-
Domácí WiFi síť se zdrojem internetu z mobilního Hotspotu
od czTANIScz » 23 čer 2024 10:28 » v Administrace sítě - 4
- 4362
-
od Uziv00
24 čer 2024 07:27
-
-
-
Rozdělení sítě na podsítě, výpočet podsítí podle počtu hostů Příloha(y)
od zuzana3 » 27 pro 2024 08:09 » v Administrace sítě - 12
- 4723
-
od petr22
27 pro 2024 12:29
-