Dobrý den,
přečetla jsem všechny témata,ale nenašla jsem tu zprávnou odpověd.
Chci doma udělat takovou malou wifi sít a nevím jak na to.Intarnet přijímáme od souseda.Na střeše je anténa,na půdě krabička(router,není wifi) a z něj vedou dva kabely,do první patra a do druhého patra.Jsme dvoudomek.Já chci v tom druhém patře udělat wifi sít.Počítač bych chtěla nechat zapojený kabelem,dále TV (panasonic viera) také kabelem a potom notebook a tablet pomocí wifi.
Co koupit?
Můžu zapojit na stávající router další s wifi?
Při nastavování potřebuji nějaké údaje od poskytovatele internetu?
Předem děkuji za vaše odpovědi.
Jak sestavit domácí wifi sít Vyřešeno
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Jak sestavit domácí wifi sít
Musíš koupit další wi.fi router. Takže ano, dva za sebe napojit jdou.
Od poskytovatele teoreticky nic, když to chytáš od souseda. Všechno si můžeš zjistit za chodu.
Podstatná otázka je, kolik do toho chceš investovat
Od poskytovatele teoreticky nic, když to chytáš od souseda. Všechno si můžeš zjistit za chodu.
Podstatná otázka je, kolik do toho chceš investovat
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
Děkuji za odpověd,ale to samozřejmě vím,že mám koupit další router.Jde o to jaký,aby to šlo vše zapojit a jak to propojit.Co se týká financí ,raději koupím něco lepšího,než se potom rozčilovat,že to nejede.
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Já potřebuju u financí číslo a ne no něco aby to jelo. Pojede všechno.
Jinak když se ptáš jaký konkrétně router, tak nepokládej otázku formou "co koupit?", ale "jaký router koupit?"
Jinak když se ptáš jaký konkrétně router, tak nepokládej otázku formou "co koupit?", ale "jaký router koupit?"
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.
Když číslo ,tak řekněme do 2000,-kč.
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
To asi nebude ani třeba. Spíš šlo jestli nechce třeba jen 500.
http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... 72Z90UBSO1
http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... 72Z90UBSO1
Fajn,takže řekněme,že koupím tento router.Dále potřebuji kabely,jeden k počítači(2m) a druhý k TV (asi 6m).Které mám koupit?
A druhá otázka je zda mi doukážeš potom pomoci s nastavením.
Zapojení by mělo být takto?Kabel z roureru z půdy pujde do nového a znového jeden kabel do počítače a druhý do TV?
Jinak dík za trpělivost,fakt se v tom nevyznám a nemám koho si na to pozvat.A beztoho to by byli vánoční dárky celkem na nic.
A druhá otázka je zda mi doukážeš potom pomoci s nastavením.
Zapojení by mělo být takto?Kabel z roureru z půdy pujde do nového a znového jeden kabel do počítače a druhý do TV?
Jinak dík za trpělivost,fakt se v tom nevyznám a nemám koho si na to pozvat.A beztoho to by byli vánoční dárky celkem na nic.
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
U toho bude jeden asi metrovy kabel. Pokud by ti nestacil, kup normalni lan kabel potrebne delky. Maji to v kazdem IT obchode.
S nastavenim pomuzem, az to budes mit doma
Sent from my HD2 using Tapatalk
S nastavenim pomuzem, az to budes mit doma
Sent from my HD2 using Tapatalk
Super děkuji,až to bude doma ozvu se.
Re: Jak sestavit domácí wifi sít Vyřešeno
děkuji za rady,zapojeno a vše šlape jak má.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 7
- 3774
-
od petrvorisek
Zobrazit poslední příspěvek
05 led 2025 16:26