Zdravím!
Prosím o pomoc. Jsem v oblasti Pc laik, tak v případě rady na mě mluvte "po lopatě".
Mám NB Samsung R530 s W7, WLAN Atheros AR9285, Lan Marvell Yukon. Router D-Link DIR-600. Běžně se na NB připojuji na net přes wifi, která mi čas od času vypadla, takže jsem to řešila odpojením a opětným připojením, když to nepomohlo, tak restartem routeru (někdy byl potřebný několikrát, než mi opět naběhl signál mé sítě. To se dalo vydržet.
Nyní se mi ale stalo, že wifi nefunguje (přes kabel net běží bez problému). Přeinstalovala jsem ovládač síť.adaptéru na novější 9.2.0.439, ale ničemu to nepomohlo (ačkoliv průvodce řešení potíží uvádí chybu právě v ovládači). Buď mi to hlásí omezený přístup nebo vůbec nic. Když se podívám do stavu připojení, tváří se jako připojen, ale nepříjímá ani neodesílá. Píše že IP protokoly 4 a 6 jsou nepřipojeny.
Jinak nevidím ani žádné jiné sítě, které se mi dříve zobrazovaly.
Co s tím? Potřebuji fungovat bezdrátově a takto je to otřesné.
Předem díky za radu.
Problém s připojením wifi - pomozte
-
- Pohlaví:
Re: Problém s připojením wifi - pomozte
Je-li wi-fi router/vysilac sprave nakofigurovany, a jestlize v minulosti pripojeni fungovalo, ''...Píše že IP protokoly 4 a 6 jsou nepřipojeny. Jinak nevidím ani žádné jiné sítě, které se mi dříve zobrazovaly.''
= pravdepodobe ti odesla wi-fi a tvem PC, a nebo odesel router.
Over obe moznosti: pripoj jiny PC/mobil na stavajici (v minulosti fungujici) wi-fi sit, a svuj notbuk na jiny wi-fi router.
/ a nebo, zvladnes-li to, zkontroluj nastaveni:
Spravce siti - Zobrazit status > vyskoci okno: zvol Vlastnosti > vyskoci okno: a tam by mely byt potvrzene volby Interet Protocol Version 4/6.
= pravdepodobe ti odesla wi-fi a tvem PC, a nebo odesel router.
Over obe moznosti: pripoj jiny PC/mobil na stavajici (v minulosti fungujici) wi-fi sit, a svuj notbuk na jiny wi-fi router.
/ a nebo, zvladnes-li to, zkontroluj nastaveni:
Spravce siti - Zobrazit status > vyskoci okno: zvol Vlastnosti > vyskoci okno: a tam by mely byt potvrzene volby Interet Protocol Version 4/6.
Naposledy upravil(a) peacoq dne 16 pro 2011 14:36, celkem upraveno 1 x.
Router by měl fungovat, protože jsem na něm teď připojena přes kabel.
Jinak se snažím odolávat přesvědčení, že mi odešel síť.adaptér v NB (ve vlastnostech uvádí, že pracuje správně - psalo by se to tam, kdyby to tak nebylo?). Kdybych měla ten adaptér v háji, musím chytnout celý NB a odnést ho k reklamaci (mám ho ještě v záruce) nebo jim stačí ta poškozená síťovka (myslím, že jsem to kupovala v electroworldu)?
Jinak se snažím odolávat přesvědčení, že mi odešel síť.adaptér v NB (ve vlastnostech uvádí, že pracuje správně - psalo by se to tam, kdyby to tak nebylo?). Kdybych měla ten adaptér v háji, musím chytnout celý NB a odnést ho k reklamaci (mám ho ještě v záruce) nebo jim stačí ta poškozená síťovka (myslím, že jsem to kupovala v electroworldu)?
-
- Pohlaví:
Mozna si pletes pojmy: modem -versus- router > modem je krabicka pro pristup na internet, kterou ti dal poskytovatel pripojeni (tzv. provider), a router se mini vysilac = zdroj wi-fi signalu (jako vysilat signal pro prijem antenou na radiu).
Je-li to snad spojene zarizeni tak to plati tak jako tak > jde o vysilany signal, nikoli o pripojeni jako takove.
Pracuje-li sitovy adapter spravne, tak holt pracuje, ale jeste by to neznamenalo, ze pracuje uplne spravne - blbe se to vysvetluje, ale on spavne bude pracovat, i kdyz bude prijimat jen ''silne''/kvalitni zdroje, a je-li problem v kvalite sigalu, tak ho PC proste nenajde. A podle toho, ze predtim bylo nutne router ''co chvila'' restartovat to vypada na jednu z moznosti technickeho charakteru (=odesla soucastka/zarizeni), a asi spis je problem v PC, ...nevidi site co drive videl (pises).
Prekotroluj nastaveni ve Spravci siti, ale je-li mozne se pripojit na kabel, a wi-fi bylo/je aktivni, - tak je reseni ve wi-fi, bud v zarizeni nebo v PC (ja to tam doplnil/opravil prispevek pravdepodobne mezitim co jsi ho uz cetla...):
V PC se v zadnem pripade nevrtej !!!, - bude-li to na kontrolu, tak svevolnym otevrenim porusujes zarucni/reklamacni podminky = poslou te s tim tim dom, a nebo dom tak jako tak, ale pro penezenku, protoze to uz nebude zaruci oprava, ale pozarucni servisni sluzby.
Je-li to snad spojene zarizeni tak to plati tak jako tak > jde o vysilany signal, nikoli o pripojeni jako takove.
Pracuje-li sitovy adapter spravne, tak holt pracuje, ale jeste by to neznamenalo, ze pracuje uplne spravne - blbe se to vysvetluje, ale on spavne bude pracovat, i kdyz bude prijimat jen ''silne''/kvalitni zdroje, a je-li problem v kvalite sigalu, tak ho PC proste nenajde. A podle toho, ze predtim bylo nutne router ''co chvila'' restartovat to vypada na jednu z moznosti technickeho charakteru (=odesla soucastka/zarizeni), a asi spis je problem v PC, ...nevidi site co drive videl (pises).
Prekotroluj nastaveni ve Spravci siti, ale je-li mozne se pripojit na kabel, a wi-fi bylo/je aktivni, - tak je reseni ve wi-fi, bud v zarizeni nebo v PC (ja to tam doplnil/opravil prispevek pravdepodobne mezitim co jsi ho uz cetla...):
V PC se v zadnem pripade nevrtej !!!, - bude-li to na kontrolu, tak svevolnym otevrenim porusujes zarucni/reklamacni podminky = poslou te s tim tim dom, a nebo dom tak jako tak, ale pro penezenku, protoze to uz nebude zaruci oprava, ale pozarucni servisni sluzby.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 7
- 5858
-
od peta501
Zobrazit poslední příspěvek
10 kvě 2025 18:58