Veřejná IP adresa Vyřešeno

Routery, modemy, Wifi AP, switche, kabely, konektory…

Moderátoři: Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

amaroun
Level 4
Level 4
Pohlaví: Muž
Stav:

Veřejná IP adresa  Vyřešeno

Příspěvekod amaroun » 23 pro 2011 20:46

Mám tuto IP adresu 90.179.46.xxx a potřebuji zjistit jestli je veřejná, samozřejmě za routerem je to už naklonovaná 192.168.1.xxx dle zařízení připojených k routeru.Jde mi o to, že jsem si do baráku nainstaloval kamerový systém a chtěl bych do něj třeba občas přistupovat zvenčí.Je napojenej přes router kabelem a má svou adresu.
Nebo mám rovnou zavolat do O2?

Reklama
X
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Stav:
Kontakt:

Re: Veřejná IP adresa

Příspěvekod X » 23 pro 2011 21:02

Ano, je veřejná.

http://cs.wikipedia.org/wiki/IP_adresa

Máš statickou nebo dynamickou IP?

amaroun
Level 4
Level 4
Stav:

Příspěvekod amaroun » 23 pro 2011 23:13

Víc ti věřím,než jsem se dočetl :D ale předpokládám že je dynamická, tedy že se může stát při každém připojení jiná,ale jak to zjistím?Jediné, co jsem zjistil je že O2 za statickou chce nějaký prachy, tím mi logicky jde na rozum, že já mám dynamickou, neboť jim navíc nedávám ani káču:-)

Žbeky
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Žbeky » 23 pro 2011 23:26

Dynamická, která se chová staticky.
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.

HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra

X
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod X » 24 pro 2011 00:47

Pokud máš dynamickou, po vypnutí modemu a jeho zapnutí máš jinou IP. V článku je v tabulce rozsah neveřejných IP.

amaroun
Level 4
Level 4
Stav:

Příspěvekod amaroun » 24 pro 2011 06:50

No určitě je dynamická, sice i při několikátém restartu modemu zůstala stejná, ale myslím že dříve tam bývalo jiné číslo.No nicméně může se stát, že se ta dynamická nezmění celý rok.
Jde mi tedy jen o to, jak se dostanu z venku ke mě do sítě, v respektivě na zařízení kamer?Protože vzhledem k veřejné IP adrese by to šlo, že je dynamická, to je fakt, ale nemusí se změnit měsíce.A když se změní, provedu i já změny.Ale to nastavení, to je pro mě oříšek :?
Rychleji píšu,než myslím, připojil jsem notebook přes mobil, abych byl v jiné síti a zadal 90.179.blablabla a ejhle jsem na kamerovém systému, to jsou ale věci.Ještě to vyzkouším z jiné wifi sítě a uvidíme.

Žbeky
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Žbeky » 24 pro 2011 08:53

Dynamická sice může být, ale opravdu se skoro nemění. I kvůli monitoringu. Dynamická je proto, že pokud by byly úptavy topologie sítě, nemusí se každý zákazník řešit zvlášť, ale DHCP pošle nové údaje. Jinak po celou dobu je IP vázaná na MAC - můžou pěkně monitorovat dobu připojení, počet stažených dat apod.
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.

HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra

amaroun
Level 4
Level 4
Stav:

Příspěvekod amaroun » 24 pro 2011 13:14

Takl jsem to vyzkoušel odjinud a funguje to bez potíží, děkuji všem za rady :smile:

Zpět na “Sítě - hardware”