Bezdratova sit - 170m

Routery, modemy, Wifi AP, switche, kabely, konektory…

Moderátoři: Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Uživatelský avatar
DeusEx
Level 1
Level 1
Příspěvky: 95
Registrován: březen 03
Pohlaví: Nespecifikováno

Bezdratova sit - 170m

Příspěvekod DeusEx » 29 bře 2003 17:45

Ahoj lidi, v nasi firme bychom potrebovali propojit dva body pocitacovou siti.
Bod A - kancelar
Bod B - vyrobni hala

Bod A je od bodu B vzdalen asi 170m, takze klasickou LAN to nepujde... Rad bych tam instaloval sit bezdratovou, jen bych o tom rad zjistil par info. Mate-li s tim jiz nejake zkusenosti, prosim napiste.. Dle mych predstav by to bylo asi tak, ze na strechu vyrobni haly by se umistnil jakysi vysilac, od nej by vedl kabel (tak 20m) k PC, no a na druhe strane (na strese budovy, kde je kancelar) by byl umisten prijimac. Ale nevim jestli je to vubec takto mozne..?
DeusEx

Reklama
AZOR.
Pohlaví: Nespecifikováno

Jasně

Příspěvekod AZOR. » 29 bře 2003 21:25

Beztratové sítovky :-)
Nebo wifi - ted si to budu kupovat :-)

Je to mirkrovlné spojení :-)
A to zkus http://www.elity.cz
budeš k tomu potřebovat / vysílač, přijímač ...
antény (možná postačí na jedné straně)
PCI Kartu (bacha na verzi PCI slotu)
a kabel je Kolaxiál - NÍZKOU-TLUMOVEJ ...

těch 170 metru je pohoda :-)
těch 20 metrů je horších, :-( zkus to zkrátit na minimum
nejlepší je to do 15 m .

Jinak to chce přímou viditelnost, ale u těch 170 m to možná pujde
i odrazem.

Jinak se
mkrni na http://www.elity.cz - sekce wifi , maj tam anténty .. apod

Hezký den AZOR

Uživatelský avatar
DeusEx
Level 1
Level 1
Příspěvky: 95
Registrován: březen 03
Pohlaví: Nespecifikováno

diky

Příspěvekod DeusEx » 30 bře 2003 00:50

Ahoj, diky moc za ty info a za URL, rad bych se zeptal jeste na tohle:
Jestli tomu dobre rozumim, tak antenu hodim na strechu a povedu od ni koaxial primo do pristupoveho bodu...a na druhe strane mohu mit take antenu? (bude totiz asi potreba) ...a ty koncove body, lze na ne take napojit externi antena pres koaxial? Vim, jsou to dost konkretni veci, takze je asi tezky na ne odpovedet, no ale kdyby jsi precijen vedel, bylo by to super:)
DeusEx

AZOR.
Pohlaví: Nespecifikováno

Jasně

Příspěvekod AZOR. » 30 bře 2003 20:11

Hodíš anténu na střechu - od ní kolaxiál - do PCI- karty v PC.
Toť fše na obou stranách - bohužel ale nefím
jestli to nebude chtít speciální vysílač .

Jinak kup směrové antény .. asi ti stačí pár dB
to je fakt krátká vzádlenost - co blbnu.
možná ti to postačí bez antény :-)
na http://www.elity.cz jsou běžně sítovky na 400m
ale musej na sebe vidět ...

mrkni na http://www.czfree.cz

AZOR.
Pohlaví: Nespecifikováno

ještě

Příspěvekod AZOR. » 30 bře 2003 20:24

jsem zapomnil aby si nemusel schánět licenci - nevím co to obnáší
tak musíš být v bezlicenčním pásmu to jest to 2,4 Ghz

AZOR.
Pohlaví: Nespecifikováno

PLECHOVKY

Příspěvekod AZOR. » 30 bře 2003 20:52

Jestli skrátíš ten kolaxiál, můžeš použít PLECHOVKU ::-) od párků
a to myslím vážně - poprvé jsem myslel také, že se po .sr...
ale fakt to funguje :-)

Uživatelský avatar
Ltb
Administrátor
Master Level 8
Master Level 8
Příspěvky: 6663
Registrován: únor 03
Bydliště: Praha západ
Pohlaví: Muž

Plech??

Příspěvekod Ltb » 30 bře 2003 23:45

Čauvas AZOR:)
Tak teď tak trochu nevím, jak jsi to s tou plechovkou myslel? To jako plechovku místo kabelu? hi, slyším poprvé:)
...jinak, nejsem žádný odborník na bezdrátové sítě, ale oni postačí jen dvě síťovky? Měl jsem zato, že vždy je třeba jeden vysílač...nebo že by to bylo jinak? :?:

Uživatelský avatar
DeusEx
Level 1
Level 1
Příspěvky: 95
Registrován: březen 03
Pohlaví: Nespecifikováno

super

Příspěvekod DeusEx » 31 bře 2003 00:30

Super, dik za typy, budu to muset vsechno pozorne procist, vypada to, ze bych se tak do 7000,- mohl vejit. Budu asi potrebovat jednu sitovku, jeden ten vysilaci bod a jednu antenu. Ona totiz ta budova je malinko pod kopcem a ze stechy je videt na strechu (mozna i do oken - musim jeste zjistit) druhe budovy, takze si myslim ze bez anteny to nepojede.. Ale ted uz jsem zas o neco chytrejsi, tak to snad nejak pujde 8)
DeusEx

AZOR.
Pohlaví: Nespecifikováno

mysel jsem jako anténu

Příspěvekod AZOR. » 31 bře 2003 19:03


Viperx
Pohlaví: Nespecifikováno

Reseni

Příspěvekod Viperx » 31 bře 2003 19:46

Cau
to Ltb: Na plechovku se kouknu na http://www.simandl.cz/

to DeusEx: Jestli je vzdalenost tech dvou mist "jen" 170m zda se mi zbytecne pouzivat wifi. Podle me by stalo za skousku koupit UTP kabel a zkusit to spojit (pokud je to technicky mozny - vedeni VN atj). UTP by melo fungovat az na 200m (ja jsem ho zkousel na 120m). Je to mnohem lekonomictejsi a i rychlejsi reseni.
Popripade by nebyl problem koupit dve wifi karty a udelat spojeni pomoci bezdratu. V pripade prime vyditelnosti od PC by stacilo dat za okno malou antenu (na 170m staci 4 - 8 dbi, stacila by i plechovka). Pokud by prijma vyditelnost nebyla musel by se udelat svod ze strechy (podle delky by se musel zvolit zisk anteny). V pripade ze nemas PC hned u okna s primou vyditelnosti tak budes muset mit na obou stranach externi antenu.

Viperx

Uživatelský avatar
DeusEx
Level 1
Level 1
Příspěvky: 95
Registrován: březen 03
Pohlaví: Nespecifikováno

..

Příspěvekod DeusEx » 01 dub 2003 17:36

Díky Vám moc za vyčerpávající informace:) Myslím, že vím vše co bych měl vědět na zřízení Wifi...jen mě dost překvapila jedna věc, UTP že by měl fungovat do 200m?????
Co já vím, tak norma "říká" 100m .....a víc možné je, nicméně to není zaručené....ikdyž je pravda, že původně jsem chtěl vyzkoušet těch 170m vzít po UTP kabelu..dokonce ho tu máme pro tento účel natažený..ale nakonec jsme ho chtěli využít raději pro telefony, ale kdyby to fungovalo...?? hmm..takže to asi zkusím..
A když to nepůjde, tak zkusím wifi...jinak ty dvě místa na sebe nevidí, výškový rozdíl je asi 10m, navíc to druhé PC bude ve výrobní hale..takže pokud zřídíme wifi, bez ext. antén to nepůjde..:/ ale nevadí, ještě jednou dík Azor a Viperx za info!
DeusEx

Uživatelský avatar
Rimmer
Level 4
Level 4
Příspěvky: 1171
Registrován: březen 03
Bydliště: Červený trpaslík
Pohlaví: Muž

UTP -> 140m -> no problemo

Příspěvekod Rimmer » 28 dub 2003 00:28

Ahoj, jen bych přidal takovou mini-poznámku, nedávno jsem řešil podobný problém, ale ne s 170metry, nýbrž s 140-ti metry. Myslel jsem, že UTP-čko nemá šanci...že jede tak max. do 110-ti metrů, no ale, jaké bylo moje překvapení, když jsem zjistil, že to jede naprosto bez problémů...odezva téměř identická jak u 50 m....................no prostě pohoda, jak říká Viperx, zkus to UTP a těch 7000 můžeš investovat do úplně něčeho jiného++
Rimms


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Bezdratova mys k notebooku
    od XartiQ » 04 pro 2021 14:08 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    4
    170
    od XartiQ
    04 pro 2021 17:56
  • bezdratová klavesnice a myš (set) do 2000kč
    od p3v4x » 19 zář 2021 18:09 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    0
    241
    od p3v4x
    19 zář 2021 18:09
  • Bezdrátová sluchátka k desktopu
    od IoannesPragensis » 18 říj 2021 19:59 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    4
    454
    od Kraken93
    26 říj 2021 09:42
  • Bezdrátová sluchátka k PC do 6000 Kč
    od taF » 10 zář 2021 14:17 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    17
    756
    od gogo1963
    18 zář 2021 16:39
  • Ticha dratova nebo bezdrátová mys
    od p3v4x » 05 pro 2021 10:21 » v Vše ostatní (hw)
    0
    127
    od p3v4x
    05 pro 2021 10:21

Zpět na “Sítě - hardware”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 0 hostů