Nový router - občasné výpadky
Nový router - občasné výpadky
Zdárek, koupil jsem si nový router http://www.alza.cz/tp-link-tl-wr2543nd-d298089.htm, instalace bez problémů, super signál po celém baráku, ale občas jako by výrazně zpomalil rychlost, stránky se načítají hrozně pomalu nebo se nenačtou vůbec (objeví se žlutý trojúhelník s vykřičníkem a nápis "omezený přístup" nebo "připojení není k dispozici"). Musím se ze sítě odpojit a znovu připojit. Pak to zase jede nějakou dobu tak jak má rychle a svižně. Signál je stále vynikající, bez kolísání. Kde může být problém? Je možné, že by to bylo tím, že je nastaven jen jeden DNS server? Předem díky za rady. 

Re: Nový router - občasné výpadky
Když dám "odstranit potíže s připojením", napíše to, že výchozí brána není k dispozici a problém opraví, ale jde to jen chvíli. Poraďte, kde může být problém, prosím. Přes kabel to žádné problémy nedělá. 

-
- Pohlaví:
DNS server dává poskytovatel (většinou). Až ti tam skočí ten trojúhelník, spusť příkazový řádek a v něm příkaz ipconfig /all
Hledej položku brána.
Hledej položku brána.
Tak tady jsem udělal obrázek, hodnoty v příkazovém řádku jsou ale stejné jako když to šlo normálně, tak nevím kde může být chyba?
-
- Pohlaví:
Zkus v době výpadku ping na router - v příkazovém řádku zadej ping 192.168.0.1
Tak jsem zkusil ten ping při výpadku a tady je obrázek. Ten první je při prvním výpadku, ale při provedení ping to samo naskočilo, byly jen 2 ztracené pakety. Druhý obrázek je z dalšího výpadku, už trvalejšího. Musel jsem dát odpojit a zase připojit, ale po chvilce znovu problém. Třeba včera nebyl ani jeden výpadek. 

-
- Pohlaví:
Jiné počítače (mobily) tento problém mají taky? Pokud ano, zkus si pohrát s nastavením - oskenuj, kolik máš sítí kolem sebe, nastav natvrdo kanál místo automatického. Jinak nevím. Možná vyzkoušet jiný router, zkusit počítač v jiné síti..
Tak včera jsem nastavil kanál na 11 a až doteď to běželo bez problémů, ale před chvílí to vypadlo znovu (předtím to vypadávalo už každou chvíli, klidně i několikrát za sebou) a po cca hodině zas, nastavil jsem tedy kanál 5 (je jedno, jaký kanál nastavím?). Tak nevím, nechám tomu ještě nějaký testovací čas a uvidím. Sítí mám kolem sebe asi 4, všechny se slabým signálem. Na příští víkend mám slíbený jiný router na otestování, tak uvidím, jestli to s tím jiným bude bez problémů, budu ten svůj asi reklamovat. Zatím dík za rady, pak dám vědět, jak to dopadlo. 

-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Jaký nový router Příloha(y)
od Riviera kid » 30 led 2025 12:45 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC - 5
- 2155
-
od Riviera kid