Černá obrazovka u HP Pavilion dv6000
Černá obrazovka u HP Pavilion dv6000
Ahoj, mám notebook HP Pavilion dv6000 a po zapnutí je pořád černá obrazovka. Všechny kontrolky svítí a větrák hučí, je možné tedy, že odešla grafika? Zkoušel jsem to připojit na externí monitor a taky nic. Díky
-
- Pohlaví:
Re: Černá obrazovka u HP Pavilion dv6000
Pokud je to na externí monitor správně přepnuté, pak je to pravděpodobné.
To se musí přepnout? Jenom jsme zapojil VGA kabel z boku.
-
- Pohlaví:
Na mém starém krumplu na to byla nějaká klávesa a bylo to na ni namalované, ale možná stačí zavřít víko.
Chci se zeptat.Je nějaká možnost dostat fotky z disku jinak než rozmontovat a připojit disk k jinému pc? Pokud pc naběhne do Windows a jenom nefunguje grafika, není možnost přes USB připojit kabel a stáhnout věci z disku?
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
mas vadu na graficke karte.pred cca 14dny jsem jeden notebook mel na opravu a mel také stejny problém.tyto notebooky trpi na graficke cipy,ktere se proste vyhreji.
Me se podarilo horkovzduskou cip nahrat a notebook zase funguje(ale samozrejme to nejde vždycky
jde o to ze se cip ohreje natolik,ze se mezi cipem a deskou udela studen spoj(s nahrejvanim se kolikrat podari spatky spojit cip a zase zacne fungovat)
Data jinak z HDD nedostanes,nez přes jiny PC.
na externi monitor to jinak jde prepnout přes klávesu Fn+F4 ,ale po pripojeni externiho monitoru a zapnuti pc se ti to automaticky pusti do externiho monitoru
Me se podarilo horkovzduskou cip nahrat a notebook zase funguje(ale samozrejme to nejde vždycky
jde o to ze se cip ohreje natolik,ze se mezi cipem a deskou udela studen spoj(s nahrejvanim se kolikrat podari spatky spojit cip a zase zacne fungovat)
Data jinak z HDD nedostanes,nez přes jiny PC.
na externi monitor to jinak jde prepnout přes klávesu Fn+F4 ,ale po pripojeni externiho monitoru a zapnuti pc se ti to automaticky pusti do externiho monitoru
Presneji receno opakovane zahrivani a ochlazovani vede k popraskani vodivych cest pod GPU, coz je skvela vlastnost EU prikazaneho bezolovnateho cinu.
Horkovzdusnou pistoli to jde na chvili opravit (par hodin, dnu, tydnu), navic tento proces nelze opakovat donekonecna, protoze k roztaveni cinu je teba stale vyssi teplota. Vetsinou je pouze jeden pokus. Osobne desky s touhle vadou rovnou vyhazuju, zvlast pokud je to AMD ktere nema cenu opravovat.
Horkovzdusnou pistoli to jde na chvili opravit (par hodin, dnu, tydnu), navic tento proces nelze opakovat donekonecna, protoze k roztaveni cinu je teba stale vyssi teplota. Vetsinou je pouze jeden pokus. Osobne desky s touhle vadou rovnou vyhazuju, zvlast pokud je to AMD ktere nema cenu opravovat.
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
tak osobne jsem je vždy také hnedka menil za jiné,ale uz mockrat se mi proste povedlo opravit.tak je jasne,ze to není na furt,ale jednou se mi povedl jeden notebook takhle vyresit,ze uz 2 roky funguje každý den a ještě neprestal zobrazovat.Ja to psal ztoho duvodu,ze kdyby to vyzkousel,tak by teoretick mel nadeji zapnout notebook a normalne si znej stahnout data z HDD.
před mesicem jsem také opravoval luxusni dv6 která mela stejny problém s GRAF cipem. 20min fungoval a pak to udelal znovu,takze je to spis o nahode.take si myslim ze REFLOW,nebo REBAL nemá cenu delat.
před mesicem jsem také opravoval luxusni dv6 která mela stejny problém s GRAF cipem. 20min fungoval a pak to udelal znovu,takze je to spis o nahode.take si myslim ze REFLOW,nebo REBAL nemá cenu delat.
Reflow je prave to s horkovzdusnou pistoli. Rekord mame zatim pul roku. Zrovna u DV6 bych to ale nevidel jako reseni ktere bude funkcni delsi dobu.
Co se tyce stazeni dat, vyndat disk z notebooku a pripojit ho pres USB rozhrani je vzdycky rychlejsi a jednodussi nez docasne opravovat zakladni desku.
Co se tyce stazeni dat, vyndat disk z notebooku a pripojit ho pres USB rozhrani je vzdycky rychlejsi a jednodussi nez docasne opravovat zakladni desku.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Při nahrávání záznamu O2TV je černá obrazovka
od atari » 05 lis 2024 21:27 » v Internet a internetové prohlížeče - 8
- 5753
-
od atari
Zobrazit poslední příspěvek
08 lis 2024 15:17
-
-
-
HP Pavilion G6 - nemožnost připojení k síti Příloha(y)
od DenyKr » 13 zář 2024 21:47 » v Problémy s hardwarem - 19
- 5131
-
od DenyKr
Zobrazit poslední příspěvek
15 zář 2024 14:14
-
-
- 4
- 3769
-
od petr22