Zdravím, dnes jsem náhodou vyhrabal USB flash disk, který už nějakou dobu trpí tím, že na něj nejde nic nahrát. Rovnou říkám, že jsem vyzkoušel již několik způsobů jak ho "odemknout", ale dosud vše neúspěšně.
Disk je celkem o velikosti 4 GB a volných je 4,01 GB z 4,01 GB, čili vše. Jsou na něm pouze tři prázdné složky s kterými nejde nic dělat.
Shrnutí - Všelijaké programy s jednoduchým kliknutím naformátovat byly neúspěšné, ve správě disků možnost odstranit svazek nebo naformátovat je průsvitná a pomocí Diskpart u řádku "delete partition override" končíme známou hláškou, že disk je chráněn proti přepsání. Napadá někoho ještě nějaká možnost?
USB flash disk je chráněn proti zápisu
Re: USB flash disk je chráněn proti zápisu
Stačí hledat
Zdroj: Zde

Já bych to nevzdával. Něco podobného se mi stalo po vytažení flashky bez bezpečného odebrání. Kdyby nebyla asi 2 000 Kč, tak by asi letěla rovnou do elektroodpadu. :) Nicméně dnes funguje na 100 %. Flashka se nedala ani zformátovat a taky ukazovala že je chráněná proti zápisu. Stačilo smazat a znovu vytvořit diskové oddíly. [size=14pt][size=12pt]!POZOR! NÁVOD JE ZAMĚŘENÝ NA ZÁCHRANU FLASHKY A NE DAT! (v mém případě se to nepovedlo ani specializovanému programu a data nebyl moc důležitá) VŠE NA VLASTNÍ RIZIKO![/size][/size] Ale nebojte se, asi už to nezhoršíte.
Otevřete
Start -> Ovládací panely -> Systém a zabezpečení -> Nástroje pro správu -> Správa počítače -> v levém sloupci Správa disků
Po načtení byste měl vidět všechny pevné disky, flashky, mechaniky... S Diskem 0 nic nedělejte, je tam OS, Plocha, dokumenty...
Najděte Flashku (podle kapacity, písmene, je označena jako vyměnitelné médium) a klikněte pravým tlačítkem do pole pod modrou čarou. Vyberte Odstranit svazek a potvrďte. Čára zčerná a pole je označeno jako prázdné místo. Opět klikněte pravým tlačítkem ale tentokrát vyberte Nový jednoduchý svazek. V průvodci navte maximální velikost oddílu a souborový systém FAT32. Po dokončení formátování by se měl disk připojit jako po zasunutí do PC. Pokud toto nepomůže, asi bych to po zopakování odpískal.
Flashky jsou potvory co chcípnou v ten nejhorší čas, takže žádná důležitá data a zálohovat. Pozor na disky s odhalenými vývody (placaté asi 2mm) -jsou daleko náchylnější na elektrostatiku nebo je výrobce dělá placaté na úkor kvality, moc nevydrží
Zdroj: Zde
Psal jsem, že odstranit svazek nejde. 

A co příkaz v diskpartu clean?
Taky nejde. Napadá ještě někoho něco?
- liborek
- Level 5.5
- Pohlaví:
- Stav:
Zkus něco z tohohle
http://www.zive.cz/Poradna/Flash-disk-h ... tanswers=1
http://www.zive.cz/Poradna/Flash-disk-h ... tanswers=1
Intel Core i7-6700,MB Gigabyte GA-B150-HD3,MSI-GeForce GTX 1070 Gaming X 8G,2 x8GB DD4 2133MHz,Win 10 64bit.
Windows 7Pro,Intel CoreDuo E6750,SAPHIRE RADEON HD 5770 VAPOR-X,RAM 3GB, Gigabyte MB GA-P35-DS4,Corsair 600w.
Windows 7Pro,Intel CoreDuo E6750,SAPHIRE RADEON HD 5770 VAPOR-X,RAM 3GB, Gigabyte MB GA-P35-DS4,Corsair 600w.
Problém je stále aktuální.
Z těch odpovědí vypadala nadějně akorát ta utilita z transcendusa.com, ale odkaz je již nefunkční.
Z těch odpovědí vypadala nadějně akorát ta utilita z transcendusa.com, ale odkaz je již nefunkční.
Flashdisk ktery se tvari jako pro cteni je obvykle KO po hardwarove strance.
Je možné, že ho po HW stránce odrovnal nějaký software? Fyzicky s ním manipulováno nebylo.
- adavyp
- člen BSOD týmu
-
Master Level 7
- Pohlaví:
- Stav:
Selectni uvedený disk a napiš:
attributes disk clear readonly
Potom znovu detail disk a podívej se, jestli se Aktuální stav jen pro čtení změnil na Ne.
Na ostatní USB flešky jde normálně zapisovat?
attributes disk clear readonly
Potom znovu detail disk a podívej se, jestli se Aktuální stav jen pro čtení změnil na Ne.
Na ostatní USB flešky jde normálně zapisovat?
Potřebujete poradit? Napište mi SZ.
"Non scholae, sed vitae discimus." - Seneca
Nezměnil, pořád je tam Ne. Jiný flashky jdou, je to záležitost jen téhle.
- adavyp
- člen BSOD týmu
-
Master Level 7
- Pohlaví:
- Stav:
Tak ji asi předej k recyklaci.
Potřebujete poradit? Napište mi SZ.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 4
- 3456
-
od Dolpi
Zobrazit poslední příspěvek
01 zář 2024 22:17
-
- 35
- 5061
-
od PARKR
28 led 2025 17:02
-
- 3
- 3878
-
od buchtik
19 pro 2024 12:16
-
-
Flash disk-problém s načtením, žádá formátování Příloha(y)
od marekk » 10 lis 2024 10:10 » v Vše ostatní (hw) - 16
- 5520
-
od šulda
10 lis 2024 23:38
-
-
-
Ochrana proti nadměrnému nabíjení u mobilu
od walderan » 19 led 2025 21:41 » v Mobily, tablety a jiná přenosná zařízení - 1
- 2629
-
od kecalek
20 led 2025 16:06
-