V nahrávce z mikrofonu jdou slyšet zvuky z klávesnice a myši.
V nahrávce z mikrofonu jdou slyšet zvuky z klávesnice a myši.
Zdravím už jsem zoufalý.Je to už můj třetí mikrofon po sobě co vyměnuji za tento měsíc, jen kvůli tomu, že jde slyšet zvuk z klávesnice a myši.Klávesnice i myš jsou dost tiché.Dnes jsem si koupil Superlux E205U a opět to jde slyšet, sice ne moc, ale při přidání hlasitosti jdou v pozadí slyšet.Zkoušel jsem už měnit hlasitost mikrofonu atd..Kdyby někdo věděl jak to "opravit", byl bych mu moc vděčný.Děkuji
- Karrex
- Elite Level 10
- Pohlaví:
- Stav:
Re: V nahrávce z mikrofonu jdou slyšet zvuky z klávesnice a myši.
Myslím si, že to opravit nejde, musíš si koupit takový typ mikrofonu, která snímá jen zvuk před ním, tudíž tvojí pusu.
Sestava v profilu.
Watercooling Club EXOverclocker@HWBot league rank#1 Aprilia Shiver Club BMW ///M Club
Watercooling Club EXOverclocker@HWBot league rank#1 Aprilia Shiver Club BMW ///M Club
- Toustík
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
ovladače ? přesně nevím jak to je u Superlux E205U
- mmmartin
- Moderátor
-
Elite Level 10
- Pohlaví:
- Stav:
Karrex:
Lepší už to nebude.
Toustík: s ovladači ani s nastavením zvuku to nesouvisí.
itsjohnym:Kontrolní otázky: ze kterého směru na mikrofon mluvíš? Kde je mikrofon umístěný?
E205 má superkardioidní směrovou charakteristiku, ....
Lepší už to nebude.
Toustík: s ovladači ani s nastavením zvuku to nesouvisí.
itsjohnym:Kontrolní otázky: ze kterého směru na mikrofon mluvíš? Kde je mikrofon umístěný?
ASUS Prime Z390-P / Hexa Core Intel core i5 Coffee Lake-S / Gigabyte GeForce GTX 650 Ti / FORTRON BlueStorm Bronze 80PLUS / W 11
- karlos
- Master Level 8
- Pohlaví:
- Stav:
Doplním kontrolní otázku: Z jaké vzdálenosti na mikrofon mluvíš?
Off Topic
Na svatbách se běžně setkávám s tím, že některý aktivní svatebčan se sápe po mikrofonu, aby sdělil ostatním hostům něco důležitého, v lepším případě přečetl přání. Průběh je víceméně stabilní. Začínám otázkou: "Umíte mluvit na mikrofon?", na tu je mi odpovědí: "Jistě!", doprovozeno pohrdlivým pohledem, "OK, tak můžete, jde to ven...", následuje fouknutí do membrány, aby ten idiot vyzkoušel, jestli jde opravdu ven, načež si dá mikrofon na pupek, začne mluvit a diví se, že ho není slyšet. Snažím se dohnat hlasitost na gainu, což má za následek, že je slyšet, jak tomu idiotovi kručí v břiše a začne nahoukávat vazba, jen on slyšet není. Většinou pak mikrofon odloží s narážkou, že ten zvukař je na nic... V horším případě odkládá mikrofon tak, že s ním ukáže proti nejbližššímu reproboxu a doprovodí slovy: "Vono mě neni slyšet...". Po zbytek svatby pak všem hvízdá v uších, jako vzpomínka na vazbu, kterou ten blb, co "umí" mluvit na mikrofon, spustil 

Co nejde silou, jde ještě větší silou... :-)
Tak oficiální ovladače superlux nemá.Realtek ho nenajde, protože se jedná o USB.Mám ho na ramenném stojanu mluvím od něj asi tak 5-10cm.A vzdálenost mezi mikrofonem, který je ve vzduchu je cca 30cm.Nebo nejde tady nějak "zalepit" boční a zadní strany, aby nesnímal zvuk z těchto stran?
+ Mluvím na něj zepředu.Všiml jsem si že zvuky z boků ( z leva a zprava ) skoro eliminuje, ale zvuky ze zadu mikrofonu více zaznamenává.
+Kdyby někdo věděl, rád bych si poslechl nějaké rady jaký mikrofon snímá jen zepředu.Vidím že hodně lidi používá Behringer C1U, ale zase někdo si stěžuje že je moc tichý a když se dá nahlas jde slyšet šum.Na Blue Snowball jsem slyšel dobré recenze.
+ Takže by vlastně stačilo, kdyby to byl kardioidní mikrofon?
+ Mluvím na něj zepředu.Všiml jsem si že zvuky z boků ( z leva a zprava ) skoro eliminuje, ale zvuky ze zadu mikrofonu více zaznamenává.
+Kdyby někdo věděl, rád bych si poslechl nějaké rady jaký mikrofon snímá jen zepředu.Vidím že hodně lidi používá Behringer C1U, ale zase někdo si stěžuje že je moc tichý a když se dá nahlas jde slyšet šum.Na Blue Snowball jsem slyšel dobré recenze.
+ Takže by vlastně stačilo, kdyby to byl kardioidní mikrofon?
- karlos
- Master Level 8
- Pohlaví:
- Stav:
Pokud ti dobře rozumím, tak termínem "zepředu" myslíš, že mikrofon je umístěný svisle a ty do něj mluvíš kolmo ke svislé rovině, nad potenciometr. To je dobře. Otázkou zůstává, zda proklamované tvrzení výrobce, že jde o hyperkardioidu, je pravdivé. Já osobně bych dle konstrukce mikrofonu soudil, že jde o "osmičku" a tvá zkušennost tomu dává za pravdu. Koneckonců od hračky za tak málo peněz nelze čekat zázraky a skutečně naměřené grafy už tuplem ne.
Zkus zaexperimentovat s polohou mikrofonu, případně postavit stojánek na molitan, jestli nejde jen o manipulační hluk přenášený přes desku stolu a stojan.
Zkus zaexperimentovat s polohou mikrofonu, případně postavit stojánek na molitan, jestli nejde jen o manipulační hluk přenášený přes desku stolu a stojan.
karlos píše:Pokud ti dobře rozumím, tak termínem "zepředu" myslíš, že mikrofon je umístěný svisle a ty do něj mluvíš kolmo ke svislé rovině, nad potenciometr. To je dobře. Otázkou zůstává, zda proklamované tvrzení výrobce, že jde o hyperkardioidu, je pravdivé. Já osobně bych dle konstrukce mikrofonu soudil, že jde o "osmičku" a tvá zkušennost tomu dává za pravdu. Koneckonců od hračky za tak málo peněz nelze čekat zázraky a skutečně naměřené grafy už tuplem ne.
Zkoušel jsem upravovat polohy mikrofonu, ale abych o trochu víc odstranil zvuky klávesnice atd musel byl ho mít ve vodorovné poloze, a musel bych na něj mluvit ze shora, i tak by ty zvuky zachytával.Otřesy to nejsou, zkoušel jsem ho připevnit i jinam než ke stolu a klávesnice s myší jdou slyšet.Myslíš že tomu pomůže nějaký kardioidní mikrofon?
- karlos
- Master Level 8
- Pohlaví:
- Stav:
100% radu si v tomto případě netroufnu dát. Koneckonců má praxe s mikrofony je trochu jinde. Nicméně kardioidní a ještě lépe hyperkardioidní mikrofon by měl pomoci tento nešvar odstranit. Otázkou bude i nadále, zda podobné braky touto charakteristikou vůbec disponují a nebude potřeba zainvestovat do profesionálního mikrofonu některého skutečně renomovaného výrobce.
V čem je vůbec rozdíl u těch kardioidních a super/hyperkarioidních ?
- karlos
- Master Level 8
- Pohlaví:
- Stav:
Trochu jsem si díky tvému dotazu osvěžil teorii a hle, skoro všechno je jinak
Hyperkardioida je podobná svou směrovostí osmičce, není tedy divu, že nám snímá i odzadu, navíc jde o elektret, který je poměrně citlivý a spolehlivě sejme středy a výšky na větší vzdálennost. Ideál by tedy byl, jak jsi sám navrhoval kardioidní, který nemá lalok dozadu a ještě ke všemu by byl lepší dynamický, který není tak citlivý ke vzdálenějším zvukům. Zde ale bude možná problém, jestli bude umět zvukovka pracovat s dynamickým mikrofonem.

karlos píše:Trochu jsem si díky tvému dotazu osvěžil teorii a hle, skoro všechno je jinakHyperkardioida je podobná svou směrovostí osmičce, není tedy divu, že nám snímá i odzadu, navíc jde o elektret, který je poměrně citlivý a spolehlivě sejme středy a výšky na větší vzdálennost. Ideál by tedy byl, jak jsi sám navrhoval kardioidní, který nemá lalok dozadu a ještě ke všemu by byl lepší dynamický, který není tak citlivý ke vzdálenějším zvukům. Zde ale bude možná problém, jestli bude umět zvukovka pracovat s dynamickým mikrofonem.
Našel jsem si tento obrázek, a řekl bych, že to přesně odpovídá tomu, v čem je ten problém.
+ Kamarád si pouštěl v druhém pokoji video, a v mikrofonu to jde slyšet, pokud bych ho přitlumil nešel bych zase slyšet já, takže budu hledat po nějakém tom kardioidním.Zatím děkuji :]
- Přílohy
-
- sen_e965_sound.JPG (18.62 KiB) Zobrazeno 2702 x
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 1
- 1513
-