přidání HDD
přidání HDD
Chtěl bych se zeptat, Mám HDD WD 80GB 2mb cache na sata, rozdělený na dva HDD. Chci ho vyměnit za HDD WD 250Gb 16mb cache sata. Můžu ten nový disk připojit jako druhý slave, zformátovat ho a pak na něj naklonovat, nebo zkopírovat původní disk i se systémem, pak ten starý vyndat a nechat tam jen ten nový??Nebo je nějaký jiný postup. Na MB bych měl mít podle manuálu dva sloty pro sataII
- Weslo
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
u SATA nejsou žádné master a slave jako u PATA - prostě ho tam připoj a budeš tam mít 2 fyzické disky (a 3 oddíly)
E2180 | DFI LP UT ICFX 3200 TR2/G | 2x 1GB DDR2 800Mhz A-Data | ASUS HD 3650 512MB | WD 200GB | Corsair VX450 450W | Windows Vista Ultimate
Intel Little Falls 2 | 256MB DDR2 | 2x400GB | Fortron 250W | FreeNAS
Intel Little Falls 2 | 256MB DDR2 | 2x400GB | Fortron 250W | FreeNAS
Děkuji za rady, beru na vědomí,ale já jsem spíš myslel jestli je ten postup správný a jestli půjde lehce překopírovat ten HDD i se systémem na ten novýHDD.Taky jestli jde připojit dva sata disky na jednu kšandu, nebo ne.
Intel core i5,Ram 8 Gb,HD Seagate Baracuda 500Gb SataII, NVIDIA GeForce GTX 1060 6Gb
SATA disky se nepřipojují na kšandu. Kšanda (neboli plochý 40/80žilový kabel) slouží pouze pro připojování PATA disků.
SATA disky mají tenké kabílky a každý disk je na tom svém sám.
Takto vypadá datový kabel SATA:
A takto kšanda pro paralelní ATA:
V každém případě v klonování nevidím problém, to by jít mělo.
SATA disky mají tenké kabílky a každý disk je na tom svém sám.
Takto vypadá datový kabel SATA:

A takto kšanda pro paralelní ATA:

V každém případě v klonování nevidím problém, to by jít mělo.
- Marfy
- Moderátor
-
Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Myslím si,že nejlepší je připojit ten nový SATA disk,naformátovat,provést čistou instalaci a programy nahrát znovu.Pokud připojíš druhý (starý) disk,tak samozřejmě můžeš nějaká data i překopírovat.Typicky fotky,filmy a MP3. Ty nejsou provázány s operačním systémem.Jedině,tak budeš mít jistotu stability celého systému.
Intel Core i5 9400F + SilentiumPC Spartan Pro,ASUS Dual GTX 1660S 6GB,Kingston A2000 M2,DDR IV 16GB,Fortron Hyper S 600W
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x
- zlobyl
- Tvůrce článků
-
Level 4.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Pokud by jsi chtěl přesunout systém, tak by se ti to možná mohlo podařit přes ASR. 

Prosím, omluvte mou častou nepřítomnost na fóru.Bohužel jsou věci, které člověk nemůže ovlivnit a já tudíž nemám moc času, abych se sem dostal.Budu se snažit tady být vždy, když to bude možné, ale nic zaručit nemohu.Je mi to líto.
Také se vždy přikláním k čisté instalaci.....je to alespoň "jistý" a navíc to zase není tak nadlouho
To Pic: CloneGenius je free
http://www.stahuj.centrum.cz/utility_a_ ... onegenius/
To Pic: CloneGenius je free

Intel Celeron G1840, 4GB RAM DDR3, MB Gigabyte H81-S2V, Asus GT610 1GB, SSD Kingston HyperX Fury 120GB, WD 500GB SATAII, Asus DVD-RW LightScribe, Fortron 350W
Jak označit téma za vyřešené
HiJackThis
Návod na údržbu systému pro začátečníky
Jak označit téma za vyřešené
HiJackThis
Návod na údržbu systému pro začátečníky
Já vim, že je lepší čistá instalace, ale je mi líto přijít o instalované programy, které jsou na tom disku a nemají instalatory. Před rokem jste mi někdo doporučoval norton ghosta nebo Drive image. Zřejmě ale budu muset stejně instalovat znovu, protože mám nan jednom sata HDD a na druhé vypalovačku. je možné zapojit dva HDD na dva sata cable a vypalovačku na ide? Je možné jestliže vyzkoušim to klonování disků jet bez CD, a mít v provozu dva HDD na sata
Intel core i5,Ram 8 Gb,HD Seagate Baracuda 500Gb SataII, NVIDIA GeForce GTX 1060 6Gb
Aby toto téma bylo ukončeno, tak si odpovím. Jde připojit vše dva sata disky + ide mechanika, nebo dva sata disky bez mechaniky. ta je ale nutná pro clonování HDD pomocí výše zmíněného programu. ten jsem vyzkoušel a zkopíroval jsem Jeden HDD (80Gb) na druhý HDD (230Gb). Operace trvala 30 min. a výsledek je velmi dobrý. Systém už několik dnů jede na 100%. dokonce i přerušené stahování opět v poho naběhlo.. Jediný problém je, že Program Genius clone nakopíruje i velikosti původních disků a zbytek je prázdné místo. To jsem vyřešil přerozdělením diskových oddílů Partition magicem (je nutné mít full verzi, jinak trial a demo jsou k ničemu), který zachová i data.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 40
- 9852
-
od Prorock
Zobrazit poslední příspěvek
07 lis 2024 20:27