Mám takový menší problém se svým externím HDD WD My Passport Ultra 1,5 TB (2015). Mám ho asi 3 měsíce a už po 2 týdnech používání (kdy jsem jej poprvé otestoval v Crystal Disk Info a HD Tune) jsem na něm objevil 3 podezřelé sektory. To mě samozřejmě znepokojilo ale řekl jsem si, že to ještě nějakou dobu nebudu řešit (tento disk totiž používám pouze jako jeden ze záložních a navíc jsou to ,,pouze" podezřelé sektory a ne vadné...) a reklamuji ho až někdy v budoucnu. K tomu jsem se uchýlil před pár dny, ale napadlo mě ještě před tím disk zformátovat (pomalu), aby se zkontrolovaly i sektory.. Z tohoto testu vyšel disk jako naprosto bezchybný a po něm už žádné programy nehlásí podezřelé sektory, takže vše vypadá OK...

2) Aby toho nebylo málo, tak mám s tímhle HDD ještě jeden problém, kterého jsem si všiml až dnes - HDD se dle všelijakých programů točí pouze 5 200 ot/min. Přitom všude v recenzích a obchodech je uvedeno, že by měl běžet na 5 400 ot/min. (tedy standardně pro 2,5 disky). Na webu výrobce ale není uvedeno nic, takže si nejsem jistý, zda-li to není pouze chyba těchto obchodů a recenzentů a toto HDD se má točit ,,pouze" 5 200 ot/min.
Na druhou stranu můj druhý WD Elements Portable 1 TB běží na ,,klasických" 5 400 ot/min., tak proč by měl WD My Passport Ultra běžet na menších otáčkách?

Nemohl by mi proto prosím někdo kdo vlastní tenhle HDD (WD My Passport Ultra 1,5 TB) zjistit (třeba přes CrystalDisk Info) a napsat, kolik má jeho HDD otáček za minutu???

PS: Promiňte za slohovku, chtěl jsem ale vše napsat co nejpodrobněji...