Ahoj,
Už se mi po několikáté stalo, že se mi notebook vypnul natvrdo během psaní do wordu, nebo surfování po netu. Stalo se mi to prvně před dvěma týdny, ve škole, během psaní poznámek, když jsem ho zapnul, tak se asi po dvou minutách vypnul znovu, po třetím pokusu jsem se na to vykašlal a nechal ho vypnutý. Za cca hodinu jsem ho ještě zkusil zapnout, už se sám nevypnul a od té doby fungoval až dodnes, kdy se mi zase vypnul, nebyl přehřátý, ani nebyl v zátěži. Baterie je přes půlku nabitá, co jsem koukal na CZC, tak HW monitor ukazuje ještě větší napětí na baterii, než je ve specifikacích, takže by to snad baterií být nemuselo? Level opotřebení také není ještě vysoký, ukazuje mi to 4%, Což se mi po téměř 3,5 roku (říjen 2012) nezdá zase tak zlé. Notebook mi vydrží přes čtyři hodiny psaní do wordu a je při tom připojený na wi-fi a to ještě není vybitý pod 20%, totálně jsem ho vybil asi jen dvakrát.
Notebook se mi samovolně natvrdo vypnul Vyřešeno
Notebook se mi samovolně natvrdo vypnul Vyřešeno
Děkuju za vaše názory a rady. 

Re: Notebook se mi samovolně natvrdo vypnul
Tohle to se bude těžko odhalovat, pokud je to takhle řídký jev. Vypnul se jako kdyby najednou byla odpojena baterie nebo zustal zamrzlý? Zkus ho provozovat jen ze zdroje. A nebo může být příčina v nějakém vadném spoji, kdy při ochlazení (!) nebo zahřátí nebo ohnutí se stane problém
Na adaptéru se mi to ještě nestalo a to ho na nabíječce používám častěji. Vypnul se jako kdyby se odpojilo napájení.

tohle se mi děje taky občasně se někdy z ničeho nic vypne dřív mi to dělalo častěj a zjistil jsem chybu v sekci bsod kde jsme ji taky uspěšně odstranily.Ale problemi přetrvávají takže u mě je problem ještě někde
"Nejsem nerozumný. Jen nemám ten samý rozum jako vy."
Diogénes ze Sinopé
-------------------------------------
„Mějte dobrou náladu. Dobrá nálada vaše problémy sice nevyřeší, ale naštve tolik lidí kolem, že stojí za to si ji užít.“
Jan Werich
--------------------------------------
Snažím se psát bez chyb
-------------------------
Diogénes ze Sinopé
„Mějte dobrou náladu. Dobrá nálada vaše problémy sice nevyřeší, ale naštve tolik lidí kolem, že stojí za to si ji užít.“
Jan Werich
Snažím se psát bez chyb
nemyslíš v sekci HJT? blue screen mi to nevyhodilo

Obavam se ze toto dela vadna baterka, ale chce to overit. Vypina se to i pri pripojeni na adapter?
Baterka stara 3,5 roku uz na to ma narok, nam celkem pravidelne odchazeji i baterky stare 1-2 roky, spousta z nich se chova podobne.
Notebook bezi, bezi - baterka ukazuje ze zbyva jeste hodne - treba 40%-50% - a najednou prask, notebook se vypne a samozrejmne nejde zapnout. Kdyz se necha ulezet, najednou zase zapnout jde a nejakou chvili funguje. Kontrola baterie samozrejmne ukaze, ze je v poradku.
Obcas pomuze rekalibrace, vymena vzdycky.
Baterka stara 3,5 roku uz na to ma narok, nam celkem pravidelne odchazeji i baterky stare 1-2 roky, spousta z nich se chova podobne.
Notebook bezi, bezi - baterka ukazuje ze zbyva jeste hodne - treba 40%-50% - a najednou prask, notebook se vypne a samozrejmne nejde zapnout. Kdyz se necha ulezet, najednou zase zapnout jde a nejakou chvili funguje. Kontrola baterie samozrejmne ukaze, ze je v poradku.
Obcas pomuze rekalibrace, vymena vzdycky.
Rekalibraci zkusím, ale popisuješ, že pak nejde zapnout, já ho dnes zapnul okamžitě po tom, co se to stalo a ještě hodinu ho měl zapnutý a používal, než jsem ho připojil do sítě, teď ho mám pár hodin v síti. Během napájení ze sítě se mi to ještě nestalo.

Muze se to chovat jakkoliv, tohle nam delaji hlavne HPcka. Kdyz se vymeni baterka, tak je to vzdy v poradku.
Prinese clovek notas, ze se najednou vypl pri provozu na baterii nejde zapnout - jen blikne dioda. Vyndam baterku, zapojim adapter, notebook nabehne, baterka obvykle bud ukazuje 0% nebo jakoukoliv jinou hodnotu, chvili se nabiji, vypne se to anejednou zase funguje. Treba u HP se to kalibruje tak, ze se to necha vybit dokud se to samo nevypne (u 0%).
Prinese clovek notas, ze se najednou vypl pri provozu na baterii nejde zapnout - jen blikne dioda. Vyndam baterku, zapojim adapter, notebook nabehne, baterka obvykle bud ukazuje 0% nebo jakoukoliv jinou hodnotu, chvili se nabiji, vypne se to anejednou zase funguje. Treba u HP se to kalibruje tak, ze se to necha vybit dokud se to samo nevypne (u 0%).
Jo já mám Lenovo thinkpad e530, mám ho v podpisu, ve Windows 7 na to byla utilita od Lenova, nikdy jsem jí nepoužíval, teď stahuju utilitu pro Windows 10. Právě že mně se to povedlo znovu spustit, nerad bych kupoval novou baterii abych za týden zjistil, že za to může deska.

cervcek píše:nemyslíš v sekci HJT? blue screen mi to nevyhodilo
nemyslim taky jsem neměl blood screen ale dump soubory jsem z datume kdy to spadlo měl vytvořené
"Nejsem nerozumný. Jen nemám ten samý rozum jako vy."
Diogénes ze Sinopé
Jan Werich
Snažím se psát bez chyb
Diogénes ze Sinopé
Jan Werich
Snažím se psát bez chyb
Ahoj,mám úplně stejný problém notebook Acer Aspire R7 se při provozu na baterii vypne při psaní,hraní her a velmi casto při pohybu když ho zvednu či s ním pohnu.
Baterie je interní,když jsem ji odpojil tak na zdroj se tento problém již neprojevuje.
Vyřešil jste to tady již někdo?.Baterie nebo deska?.
Děkuji moc za odpověď.
Baterie je interní,když jsem ji odpojil tak na zdroj se tento problém již neprojevuje.
Vyřešil jste to tady již někdo?.Baterie nebo deska?.
Děkuji moc za odpověď.
Nakonec to asi způsobil SSD v mSATA, na kterém byl systém, zničehonic ho přestala detekovat deska, v boot menu se neobjevil, když jsem tam dal jiný, tak se objevil, takže deskou to asi nebylo. Teď mám systém na plotnovém disku a už se to nestalo

-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 19
- 18090
-
od RIKI22
Zobrazit poslední příspěvek