Laický dotaz na rozdíl mezi pamětí DUAL 2x512 a 1GB? Vyřešeno

...

Moderátoři: Marfy, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

David Odler
Pohlaví: Nespecifikováno

Laický dotaz na rozdíl mezi pamětí DUAL 2x512 a 1GB?

Příspěvekod David Odler » 25 úno 2008 11:27

Nevysvětlil by někdo laikovi, jestli při výběru notebooku hraje roli rozdíl, jestli má paměť 1GB nebo DUAL 2x512MB? K tomu mám ještě komplementární otázku: je rozdíl mezi "jednojádrovým" a "dvoujádrovým" procesorem? Chtěl bych, aby na tom běžel Word, Excel, PhotoShop a bylo možno přehrávat DVD. Díky. David.

Reklama
memphisto
Guru Level 13
Guru Level 13
Pohlaví: Muž
Stav:

pozdrav

Příspěvekod memphisto » 25 úno 2008 12:09

Vítej na fóru PC-HELP.CZ

na to, co požaduješ ti stačí jednojádrový CeleronM 1,6GHz.book za 12k. ty paměti v dualu znamená, že má dva sloty na paměť a v každém je jedna 512MB ramka, lepší je mít dva sloty a v jednom mít 1GB v kuse a druhý nechat volný pro případ přidávání další paměti. jinak mezi dvou a jednojádrem je dost velký rozdíl, hlavně v tom, že více jádrové procesory podporují 64bitové OS a aplikace a více jádrové procesory si při zátěži procesy mezi sebe rozdělí.

ono bude možná lepší, když napíšeš kolik by jsi byl ochoten do booku investovat a něco vyberem
:wink:
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji

David Odler

Příspěvekod David Odler » 26 úno 2008 11:42

Čau! Podle listování v reklamních letácích bych to viděl tak na HP v nějaké akční slevě asi tak kolem 15 tisíc. Nic levnějšího jsem podle svých požadavků nenašel. (Plánuji koupit tak v dubnu, předpokládám, že to do té doby ještě cenově "spadne".) Paradox je, že nepotřebuji žádné "dělo", ani nepředpokládám, že bych ho v budoucnu rozšiřoval, ale jak jsem vysledoval, tak abych byl "kompatibilní" s USB atd., tak nezbyde, než koupit PC, který bude pro mé požadavky předimenzovaný. Každopádně chci přenosný, ne domácí, protože občas chodím fotit a vzít ho s sebou bude výhoda. Jinak doma mám pravěký notebook Dell 486 bez CD-ROM, takže žádné nové programy už si nenainstaluji; pouze se sériovým a paralelním portem. Když jsem nedávno sháněl diskety 3,5", tak na mě už v krámě koukali trochu rozpačitě :-)) Prostě jsem zaspal dobu a teď ji musím dohonit, abych byl zase kompatibilní s okolím.

memphisto
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

pozdrav

Příspěvekod memphisto » 26 úno 2008 11:56

napiš za kolik by jsi ho chtěl a nejdem nejlepší alternativu.rozhodně se ale ani nedívej po noteboocích Acer.to jsou šmejdy
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji

David Odler

Příspěvekod David Odler » 26 úno 2008 12:01

Tak dobře: pro mou kapsu by bylo přijatelných 10 tisíc, horní hranice 15, pokud za to získám nějakou výraznou výhodu.

memphisto
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

pozdrav

Příspěvekod memphisto » 26 úno 2008 12:24

tak na výběr máš z:
Hewlett-Packard 530 - KD080
Asus X51RL-AP032
Asus X51RL-AP098 tenhle je luxus pro tvé potřeby ale 13k

PS: já bych bral ten za 13k, ale je bez OS, ten plně stačí a jako jediný má 1GB ram, což je výhoda, protože u těch ostatních z té 512MB ramky sežere 128MB grafika a ve skutečnosti máš nějakých 372MB ram, což je dost málo

David Odler

Příspěvekod David Odler » 26 úno 2008 12:34

Kolik prosím tě stojí OS a po kterém se mám ohlédnout?

memphisto
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

pozdrav

Příspěvekod memphisto » 26 úno 2008 12:38

OEM verze plně stačí, tolik změn v HW u booku aby se zablokoval dělat nebudeš. pokud jsi zvyklý na XP, tak ty. pokud chceš Vistu, tak ji zkus, jinak cena OS je kolem 2k

Microsoft Windows XP Home Edition CZ OEM
Microsoft Windows Vista Home Basic CZ OEM
to jsou nejlevnější alternativy

David Odler

Vyřešeno

Příspěvekod David Odler » 26 úno 2008 12:44

!Muchas Gracias! Ještě pár hodně dotazů: obsahují Windows už rovnou přehrávač DVD a CD? A prosím tě, co je to OEM? Jak říkám, zaspal jsem dobu :-)) Plus mám dilema: když ten notes připojím na i-net, jakou mám šanci, že ho zaviruji a na kolik by prosím tě vyšel případný antivir? Zatím fakt moc díky...

Pepas87
Level 4
Level 4
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Pepas87 » 26 úno 2008 15:07

tak widle obsahují už windows media player, já na něm jedu skoro všechno, takže je asi dostačující..

a co se týka těch virů, tak bez antiviru a dalších porgrámků, je šance nakažení pouhých 100%..
nějaký antivir by jsi měl mít určitě, nejlevnější je Avast! jelikož je zadarmo..

a na to OEM máš odpověď ZDE
Asus M4N68T; AMD Athlon X3 450 (3,2GHz);
2x (2x2048) RAM (1333MHz); ATI HD6850 1GB; 22" + 24" LG;
Vertex4 128GB + Samsung 1TB + 3TB; Samsung SH-s183l;
tiskárna Kyocera TASKalfa 250ci

David Odler

Příspěvekod David Odler » 26 úno 2008 15:11

Díky moc všem. David.

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení