ÚKOL: PC do 10.tis s podmínkami (Vyřešeno) Vyřešeno

...

Moderátoři: Marfy, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Tomina
Level 5.5
Level 5.5
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

ÚKOL: PC do 10.tis s podmínkami (Vyřešeno)  Vyřešeno

Příspěvekod Tomina » 31 bře 2008 11:48

Zdravím přátelé,
myslel jsem,že to zvládnu,ale potřebuji radu,abych něco jak se říká nezprasil.Dostal jsem za úkol složit počítač,který bude jen a pouze na kancpráci a nejvíce na internet,takže programy,které tam budou běžet jsou Office,Mozila,nějaká ta hudba + film a max. nějaká trošku slabší hra a to je asi vše..
Mám ovšem podmínky:
1) Procesor by měl být pokud možno již dvoujádrový,od čehož se odvíjí i dražší mainboard,jelikož to nebude PC pro mě (AMD nenávidím) je tedy jedno,co tam bude za značku procáku.Tedy jestli Intel,či AMD.Preferuji Core 2 Duo či Athlon X2..
2) Grafickou kartu mám již doma,tedy je nutné brát ohledy na její kompatibilitu,jedná se o:
ATI RADEON 9600 XT 256MB DDRII slot AGP
Tato karta tam bude,tudíž mi nemusíte dávat tipy na další grafické...
3) RAMky,chtělo by to opravdu minimálně 1024MB
4) Hard disk - tam je mi to celkem jedno,ale v pohodě by stačila velikost 120 či 160GB...víc si myslím je zbytečné..
5) Budu rád,když mi dáte i nějaký tip na monitor,v úvahu beru 19" a výše - max. do 6000,- čím méně,tím lépe..

*** samozřejmě že platí,čím levnější,tím pro mě lepší,ale nechci šetřit na úkor kvality,to zas ne ***
Doufám,že složíme hlavy dohromady a něco vymyslíme...každému již předem děkuji za návrhy tohoto počítačového oříšku..snad jsou moje požadavky reálné...
Naposledy upravil(a) Tomina dne 02 dub 2008 10:31, celkem upraveno 1 x.

Reklama
memphisto
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Re: ÚKOL: PC do 10.tis s podmínkami

Příspěvekod memphisto » 31 bře 2008 11:55

moc růžově to nevidím.desku s paticí pro C2D a AGP slotem nevím nevím zda seženeš. pokud do 10k a do ceny počítáš i monitor + C2D, disky, case a zdroj, paměti dohromady nedáš
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji

Tomina
Level 5.5
Level 5.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Tomina » 31 bře 2008 12:03

memphisto píše:moc růžově to nevidím.desku s paticí pro C2D a AGP slotem nevím nevím zda seženeš. pokud do 10k a do ceny počítáš i monitor + C2D, disky, case a zdroj, paměti dohromady nedáš

ne ne,PC do 10tis. + monitor zvlášt..no rád bych měl jakože sestavu..ale nechci jít na 20 tis. dohromady..no a myslíš,že dnešní Celerony jsou lepší?Já totiž měl Celera asi před 4 roky a byl to děs běs..

memphisto
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod memphisto » 31 bře 2008 12:06

pokud monitor zvlášť, tak to by šlo.problém bude ale v té základní desce :idea: AGP a C2D na jedné desce jsem ještě neviděl.to ale neznamená že není :wink: na tohle by v poho stačila deska s integrovanou grafikou
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji

Tomina
Level 5.5
Level 5.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Tomina » 31 bře 2008 12:19

memphisto píše:pokud monitor zvlášť, tak to by šlo.problém bude ale v té základní desce :idea: AGP a C2D na jedné desce jsem ještě neviděl.to ale neznamená že není :wink: na tohle by v poho stačila deska s integrovanou grafikou

No takhle já bych koeckonců,když jsme u toho tam tu grafiku,kterou mám doma dávat nemusel.Ale integrovaná grafika je děs,a kámoš bude sledovat filmy,no takhle,tu grafiku,kterou tam chci dát,tak patří k těm levnějším,ale v poho si dává Mafii a GTA SA a jim podobné hry,podle mě je taková grafika ideál pro toho,kdo si občas nějakou hru zamastí a jak je známo,s jídle roste chuť,proto si myslím,že ikdyž mi kámoš řekl,že hrát ebude,tak si myslím,že ho to zláká..grafiku bych tam chtěl dát,tu co mám,ale dvoujádro tedy být nemusí,to můžu ošidit..

PS: doporučte mi i-shop,kde nakupovat,přemýšlím o TS Bohemia..thx

Weslo
Level 6
Level 6
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Weslo » 31 bře 2008 12:53

tohle zadání absolutně nedává smysl.AGP do nového PC dá leda de*il.A ještě větší D*bil si to od něj koupí.
do 10k se bez problémů vejdeš i s normání grafikou HD 3650.
Celý bych to koncipoval na AMD protože je to levnější a stejně výkonné jako Intel v této cenové kategorii.
CPU jakýkoliv X2 cca 1300
MB Gygabyte s chipsetem AMD 770 cca 1800
2x1GB RAM opět jakékoliv cca 800
Radeon HD 3650 256MB cca 1500 nebo HD 3850 256MB (oboje s DDR3) 1500 nebo 2500
250GB disk jakýkoliv mimo Maxtor cca 1200
bedna Coolermaster Elite cca 900
Zdroj Fortron 400W PNF cca 900

do 10k se bez problémů vejdeš.
E2180 | DFI LP UT ICFX 3200 TR2/G | 2x 1GB DDR2 800Mhz A-Data | ASUS HD 3650 512MB | WD 200GB | Corsair VX450 450W | Windows Vista Ultimate
Intel Little Falls 2 | 256MB DDR2 | 2x400GB | Fortron 250W | FreeNAS

Tomina
Level 5.5
Level 5.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Tomina » 31 bře 2008 13:07

No jde o to,že kartu jsem nekoupil,ale mám jí doma a tak jsem jí tam chtěl dát,ale kámoš mi tedka psal a tak jsme se o tom pobavili a prý mu stačí fakt základ,tedy jednojádro,a i integrovaná grafika,ale já chci aby tam něco měl,protože integrovaná je fakt děs.
Pokud tedy uvidíte nějakou jinou grafickou,která bude levná a dobrá,sem s ní..

Weslo
Level 6
Level 6
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Weslo » 31 bře 2008 13:16

já jsem se vyjádřil již výše - podle mě nic lepšího nepostavíš.
E2180 | DFI LP UT ICFX 3200 TR2/G | 2x 1GB DDR2 800Mhz A-Data | ASUS HD 3650 512MB | WD 200GB | Corsair VX450 450W | Windows Vista Ultimate
Intel Little Falls 2 | 256MB DDR2 | 2x400GB | Fortron 250W | FreeNAS

karlos
Master Level 8
Master Level 8
Stav:

Příspěvekod karlos » 31 bře 2008 13:20

Věř tomu, že to co ti Weslo doporučil, je dobré a levné (a poznámky o de*ilech jsou sice drsné, ale bohužel pravdivé :wink: )
Co nejde silou, jde ještě větší silou... :-)

Tomina
Level 5.5
Level 5.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Tomina » 31 bře 2008 14:04

Dobře a děkuju že ste ze mě udělali debila..zkusím to pohledat na netu..jaky obchod preferujete??

EDIT: moc se v tom nevyznám a proto jsem vás žádal o radu,nemohli byste hodit linky?Tu kartu do AGP jsem chtěl použít proto,že ji mám doma a tak bych mu jí věnoval,s tím ,že bych si koupil novou..
Naposledy upravil(a) Tomina dne 31 bře 2008 14:31, celkem upraveno 1 x.

Kein
Level 3
Level 3
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Kein » 31 bře 2008 14:11

ja prodavam za osmnacet X1950Pro coz by mozna tvuj problem vyresilo :) viz: viewtopic.php?f=76&t=25075&p=147270#p147270

ale do niceho te netlacim ;) a pokud to nema na hry tak tu kartu moc nevyuzije...

Tomina
Level 5.5
Level 5.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Tomina » 31 bře 2008 14:21

chci pouze nové komponenty..jinak hoďte mi sem prosím linky,těch processorů je několik druhů..nevyznám se v tom

Zpět na “Vše ostatní (hw)”