Zdravím vespolek,
po nedávném uprgadu zdroje a skříně přišel čas na grafickou kartu ,vidím to tak na listopad. Do té doby už asi žádné přelomové modely nevyjdou a proto se chci zeptat na váš názor popř. zkušenosti s GeForce GTX280 a Radeonem 4870x2. Ještě by přicházelo v úvahu SLI 2x GeForce GTX260, pokud by do té doby spadly na 5,5-6 tisíc, ale o tom dost pochybuju. Kdybych koupil tu GTX280 můžu použít svou současnou 8800GTS jako kartu pro PhysX, ale myslím že reálné uplatnění je asi stejné jako u rozhraní CUDA (to zn. v současné době tak pro marketing)
Ještě jeden dotaz. Mám teď 4GB RAM DDR2 800MHz, zajímá mě jak se pozná na rychlosti kdybych koupil 1066Mhz paměti (nejspíš 4x2GB, líbí se mě tyto. Tím vlivem na rychlost myslím, hry, rendering 3D grafiky a občas dělám na PC i pevnostní analýzu. Děkuji
Volba grafické karty
Volba grafické karty
Jsi-li bez miny, hoď kamenem...
V nebi je lepší vzduch, ale v pekle lepší společnost

- memphisto
- Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Volba grafické karty
co jsem viděl testy (snad se jim dá věřit), tak bych šel asi spíš do 4870x2 (aledo ceny 6k se zatím nevejdeš). co se týká grafiky na renderování, tak na tohle jsou speciální grafiky a odvedou daleko lepší práci jako kdejaké sebelepší grafika dneška, jenže ta jejich cena není zrovna lidová
se sestavou co mám jsem dělal v 3DS Maxu a pak jsem měl možnost přímo na PC pro grafiku s tou špešl kartou a rozdíl byl celkem dost znatelný.na ostatní otázky bude muset odpovědět někdo jiný 

PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji
Však netvrdím že se chci vejít do 6k, to jen u těch GTX260 kdybych kupoval dvě :) za tu 4870x2 klidně dám 10, s tím se prostě počítá :) Jinak v práci máme v počítačích GeForce Quadra, ale na doma trochu drahý špás a podle mě tam jde spíš o podporu než že by to jelo brutálně rychleji

posunuju do TOP

- memphisto
- Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Co jsem si pročítal různé diskuze a testy, tak grafika GeForce Quadro s drivery MAXtreme dokáže z grafiky vyžvýknout až o 74% či 134% navíc oproti standardním OpenGL ovladačům.Nárust výkonu byl i o dost v 3DS Maxu a dalších grafických programech. viz. třeba tenhle článek.
s těma paměťma bych řekl, že nějaký menší nárust poznáš, ale né výrazný. pořád to bude záviset na použité grafice a procesoru (ve hrách a testovacích programech)
s těma paměťma bych řekl, že nějaký menší nárust poznáš, ale né výrazný. pořád to bude záviset na použité grafice a procesoru (ve hrách a testovacích programech)
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Budiš, ale pro to moje hraní si v 3D výkon "herních" karet bezpečně stačí :) Sme ale docela odbočili od tématu... takžke kterou by jste brali a proč?

- Weslo
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
SLI je pro tebe jakožto vlastníka ASUSu Commando nemožné takže bych to zúžil na GTX 280 vs. 4870x2
o podpoře programů jako je 3d MAx mi nic známo není takže toto nezohledním
u nvidie dostaneš tišší chladič a nižší spotřebu v klidu.U ati brutální výkon.Co se týče her - nevím jaký máš monitor ale X2 je karta tak pro někoho kdo má 30"LCD.Nám normálním hráčům stačí 4850/4870.
o podpoře programů jako je 3d MAx mi nic známo není takže toto nezohledním
u nvidie dostaneš tišší chladič a nižší spotřebu v klidu.U ati brutální výkon.Co se týče her - nevím jaký máš monitor ale X2 je karta tak pro někoho kdo má 30"LCD.Nám normálním hráčům stačí 4850/4870.
E2180 | DFI LP UT ICFX 3200 TR2/G | 2x 1GB DDR2 800Mhz A-Data | ASUS HD 3650 512MB | WD 200GB | Corsair VX450 450W | Windows Vista Ultimate
Intel Little Falls 2 | 256MB DDR2 | 2x400GB | Fortron 250W | FreeNAS
- memphisto
- Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
tak se do toho taky připletu
podle mě vůbec neuděláš chybu, když koupíš 4870x2.je to nejvýkonnější karta dneška. cenově je na tom taky velice dobře a oproti GTX 280 má o hodně navíc. v poměru cena výkon taky kraluje. podle mě zase jen tak brzo nVidia nezareaguje a během pár měsíců nevydá novou kartu, která by 4870x2 trumfla. navíc cena GTX 280 je kolem 9k a cena 4870x2 je 10k a to se vypaltí si připlatit. jenže zase na druhou stranu, aby jsi ji pořádně využil, tak je lepší mít větší monitor (24-30). už taky pomalu uvažuju, že svoje 8800 Ultry vyměním za nějaké ATIny
pokud chceš srovnávací článek grafik, tak je tady

pokud chceš srovnávací článek grafik, tak je tady
Tohle HP LP2465... Plánuju asi ještě jeden (docela to zlevnily, ja za něj dal 16) nebo HD televizi, nevím. S tou deskou máš pravdu, žil sem v představě že to má podporu SLI a ne CROSSFIRE :) Diky
EDIT: viděli jste už nějaký tižší chladič na tu 4870X2? Mám v tomhle směru docela odladěné PC a mám trochu strach že mě to bude řvát
EDIT2: tak sem si prošel znova ten tvůj odkaz co si dával na PCtuning...Už sem to četl, ale ještě tu starou verzi před opravou a proti recenzi třeba z DDworldu mě to docela zmátlo :) Teď už to sedí :)
EDIT: viděli jste už nějaký tižší chladič na tu 4870X2? Mám v tomhle směru docela odladěné PC a mám trochu strach že mě to bude řvát
EDIT2: tak sem si prošel znova ten tvůj odkaz co si dával na PCtuning...Už sem to četl, ale ještě tu starou verzi před opravou a proti recenzi třeba z DDworldu mě to docela zmátlo :) Teď už to sedí :)

- Weslo
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
tižší chladič asi nebude - maximálně voda(vodní blok).
Dále bych se v tvém případě obával propustnosti - přece jen ta karta potřebuje obrovský tok dat - a pciex gen 1 je možné že bude nějak limitována (ovšem jistý si nejsem)
Ovšem co se týče her tak ti bohatě stačí HD 4870/GTX 260 - na 24 panel akorát.
Dále bych se v tvém případě obával propustnosti - přece jen ta karta potřebuje obrovský tok dat - a pciex gen 1 je možné že bude nějak limitována (ovšem jistý si nejsem)
Ovšem co se týče her tak ti bohatě stačí HD 4870/GTX 260 - na 24 panel akorát.
E2180 | DFI LP UT ICFX 3200 TR2/G | 2x 1GB DDR2 800Mhz A-Data | ASUS HD 3650 512MB | WD 200GB | Corsair VX450 450W | Windows Vista Ultimate
Oki, zatím děkuju :)

-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek