Zdravím, potřeboval bych od vás prosím menší radu :)
Rodiče koupili novou televizi SAMSUNG LE40B530 ( http://www.pixmania.cz/cz/cz/2866014/ar ... 0b530.html )
a já bych jí rád propojil se starším počítačem doma co ještě nemá HDMI, proto jsem koupil VGA kabel a jedu přez rozšířenou plochu v XPčkách, s obrazem není problém, ale chtěl bych tam dostat i zvuk aby šel z beden v TV a ne v počítači.
Proto jsem si koupil kabel (viz obr.) který mám v PC zapojenej jako repro nebo sluchátka v zeleným konektoru (jack 3,5mm) a do televize sem ho zapojil do dvou audio vstupů pro pravý a levý konektor.
Mám tam na výběr dvě možnosti buď z boku nebo zezadu (viz 2 obrázky)ale asi by v tom neměl bejt rozdíl, problém je že zvuk nejde ani v jednom z nich.
Pustím film, obraz běží na pohodu a není nic slyšet, přimo v menu televize není žádný nastavení zdroje co se týče audia, pouze u videa mam výběr TV/PC/SKART(dvd)
Jestli s tím má někdo zkušenosti, nebo ví co dělám blbě prosím poraďte, rád bych to rozchodil :)
díky moc.
propojení TV a PC
-
- Pohlaví:
Re: propojení TV a PC
Dvě možnosti:
1/ Nejde nic z PC - to ověříš třeba sluchátky
2/ L+R u TV není zapojený (nebo někde vypnutý) - vem slabý šroubovák, nebo špendlik a strč to při plné hlasitosti na TV do té samice L+R, pokud to bručí a sluchátka také fungovaly budem hledat dál.
1/ Nejde nic z PC - to ověříš třeba sluchátky
2/ L+R u TV není zapojený (nebo někde vypnutý) - vem slabý šroubovák, nebo špendlik a strč to při plné hlasitosti na TV do té samice L+R, pokud to bručí a sluchátka také fungovaly budem hledat dál.
- mmmartin
- Moderátor
-
Elite Level 10
- Pohlaví:
- Stav:
1) zkontroluj sluchátkama, jestli je na výstupu ze zvukové karty skutečně signál
2) cinche zapíchni do toho vstupu v televizi, který přísluší použitému vstupu pro video - pokud máš tedy na televizi navolený VGA vstup, musíš použít audiovstup, který mu přísluší - v návodu by měl být obrázek, který spolu přiřazuje audio a video vstupy.
2) cinche zapíchni do toho vstupu v televizi, který přísluší použitému vstupu pro video - pokud máš tedy na televizi navolený VGA vstup, musíš použít audiovstup, který mu přísluší - v návodu by měl být obrázek, který spolu přiřazuje audio a video vstupy.
ASUS Prime Z390-P / Hexa Core Intel core i5 Coffee Lake-S / Gigabyte GeForce GTX 650 Ti / FORTRON BlueStorm Bronze 80PLUS / W 11
Ahoj,
1)tak vástupní signál z PC je ok, hraje to v pohodě (sluchatka, bedny)
2) zkoušel jsem v tech vstupech krapet "zašťourat" a nic, nic to nedělá ani když připojuji cinche, což mám takovej pocit že u beden od PC to v takovým případě trochu zamručí/píská atd
3) audio vstupy tam jsou pouze dvě dvojice a zkoušel jsem je všechny, bezúspěchu
4) v menu TV sem nikde nenašel softwarový výběr ovládání zdroje zvuku
takže se asi obávám že pude o zmetek, kterej ty konektory nemá vevnitř zapojený :-/
nějaký další nápady?
díky
1)tak vástupní signál z PC je ok, hraje to v pohodě (sluchatka, bedny)
2) zkoušel jsem v tech vstupech krapet "zašťourat" a nic, nic to nedělá ani když připojuji cinche, což mám takovej pocit že u beden od PC to v takovým případě trochu zamručí/píská atd
3) audio vstupy tam jsou pouze dvě dvojice a zkoušel jsem je všechny, bezúspěchu
4) v menu TV sem nikde nenašel softwarový výběr ovládání zdroje zvuku
takže se asi obávám že pude o zmetek, kterej ty konektory nemá vevnitř zapojený :-/
nějaký další nápady?
díky
o5 zdravim, trochu sem se v tom vrtal a mam další info, možná by to pomohlo v dalších radách.
Připojím-li z boku foťák přez dva cinche (žlutej video, bilej jeden kanal zvuku) tak to šlape v poho video i zvuk
přepojím-li kabel od zvuku dozadu tak nehraje (televize asi bere teda jen zvuk tam kde přichází video signal, jak tu už bylo zminěno)
chtěl jsem do zadu připojit DVD přehrávač pomocí 3 cinchů misto skartu ale je problem že v zadu na to není video in takže musím opět z boku a tím to je stejnej případ jako u foťáku.
podle navodu (foto schematu jsem přiložil na konec) je zadní část kde jsou audio L-R in, který mě zajímaj v oblasti kam se podle navodu připojuje set top box a podobný věci (jsou to 3 cinche modry a zelený barvy - nemám s tím zkušenosti) z toho vyvozuji že tyto audio vstupy fungují pouze v případě kdy signál vstupuje přez tyto 3 cinche a tudíž s tím nic nenadělám.
jakákoliv rada dobrá díky :)
Připojím-li z boku foťák přez dva cinche (žlutej video, bilej jeden kanal zvuku) tak to šlape v poho video i zvuk
přepojím-li kabel od zvuku dozadu tak nehraje (televize asi bere teda jen zvuk tam kde přichází video signal, jak tu už bylo zminěno)
chtěl jsem do zadu připojit DVD přehrávač pomocí 3 cinchů misto skartu ale je problem že v zadu na to není video in takže musím opět z boku a tím to je stejnej případ jako u foťáku.
podle navodu (foto schematu jsem přiložil na konec) je zadní část kde jsou audio L-R in, který mě zajímaj v oblasti kam se podle navodu připojuje set top box a podobný věci (jsou to 3 cinche modry a zelený barvy - nemám s tím zkušenosti) z toho vyvozuji že tyto audio vstupy fungují pouze v případě kdy signál vstupuje přez tyto 3 cinche a tudíž s tím nic nenadělám.
jakákoliv rada dobrá díky :)
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 1
- 2011
-
od Melvidor
Zobrazit poslední příspěvek