Zdravíčko lidičky...
Určitě se někdo o tuto problematiku zajímáte, potřeboval bych poradit...
Sháním nějaký levný, nic extra mašinu DVD Rekordér. Potřebuji ho čistě na nahrávání filmů, nějaký kravinky okolo co to zbytečně prodraží mě nezajímají. SNad jen kapacita HDD.
Nevěděli byste o něčem, nebo pár rad a tipů, čeho se držet?
Díky moc
Sháním levný DVD rekordér – čistě na nahrávání filmů.* Vyřešeno
Sháním levný DVD rekordér – čistě na nahrávání filmů.*
Naposledy upravil(a) Myloš dne 05 črc 2010 21:42, celkem upraveno 2 x.
Důvod: Oprava nadpisu „DVD Rekordér“, který svou nulovou informační hodnotou porušoval pravidla fóra. Při té příležitosti jsem odstranil pár překlepů v textu.
Důvod: Oprava nadpisu „DVD Rekordér“, který svou nulovou informační hodnotou porušoval pravidla fóra. Při té příležitosti jsem odstranil pár překlepů v textu.
Re: Sháním levný DVD rekordér – čistě na nahrávání filmů.*
O DVD rekordéry se zajímám jen námatkově, ale zkusím se ti poradit.
Mezi hlavní kritéria bych zařadil především (neřadím podle důležitosti):
- dostupnost formátů + možnosti připojení (kabely, USB apod.)
- typ tuneru
- cena
- disková kapacita
- zda při nahrávání lze sledovat jiný kanál, než nahrávaný
- zda dokáží nahrávat přímo na DVD medium
- uživatelské prostředí, intuitivita ovládání
- schopnost prohlížení nahrávaného záznamu během samotného nahrávání
Avšak tvoje požadavky jsou cena a jednoduchost. Nesledoval jsem trh, proto ti nemůžu dát žádný tip na konkrétní model. Se koukni třeba na CZC.cz, podívej na recenze uživatelů a poté se rozhodni jaký model. Možná někde zahlédneš nějaký model v akci za zlomkovou cenu, ale to záleží na tobě. V každém případě nevěř výrobci, že v parametrech uvedený počet nahraných hodin záznamu, je údaj věrohodný. Často uvádí záznam s horší kvalitou záznamu, při které bude počet hodin vyšší a při které nahrávat určitě nechceš a nebudeš.
Mezi hlavní kritéria bych zařadil především (neřadím podle důležitosti):
- dostupnost formátů + možnosti připojení (kabely, USB apod.)
- typ tuneru
- cena
- disková kapacita
- zda při nahrávání lze sledovat jiný kanál, než nahrávaný
- zda dokáží nahrávat přímo na DVD medium
- uživatelské prostředí, intuitivita ovládání
- schopnost prohlížení nahrávaného záznamu během samotného nahrávání
Avšak tvoje požadavky jsou cena a jednoduchost. Nesledoval jsem trh, proto ti nemůžu dát žádný tip na konkrétní model. Se koukni třeba na CZC.cz, podívej na recenze uživatelů a poté se rozhodni jaký model. Možná někde zahlédneš nějaký model v akci za zlomkovou cenu, ale to záleží na tobě. V každém případě nevěř výrobci, že v parametrech uvedený počet nahraných hodin záznamu, je údaj věrohodný. Často uvádí záznam s horší kvalitou záznamu, při které bude počet hodin vyšší a při které nahrávat určitě nechceš a nebudeš.
Ok... zkusim se porozhlídnout.
Díky ti
Díky ti

i7 9700K + SC Ninja 5, ROG STRIX Z390-F GAMING, RTX 4070Ti Gaming OC, M.2 XPG GAMMIX S11 Pro 1TB,
HyperX 16GB DDR4 3600MHz CL17 FURY Black series, RM750xCorsair, SSD Kingston 1T + 120GB
MSI MAG VAMPIRIC + 2x140mm,1x120mm fans Noctua - noRGB!
Creative Sb audigy FX.
AOC Q27G2S/EU Gaming QHD
HyperX 16GB DDR4 3600MHz CL17 FURY Black series, RM750xCorsair, SSD Kingston 1T + 120GB
Creative Sb audigy FX.
AOC Q27G2S/EU Gaming QHD
Trošku jsem se rozhlížel, a nebyl by na škodu se podívat LG DR389 - cena okolo 3 tisíc Kč + nějaká pošta. Sice netuším zda má digitální nebo analogový tuner, všude to píší rozdílně. By ses musel podívat na stránky výrobce. Každopádně neobsahuje HDD.
Dalším zástupcem je Samsung DVD-HR773A. Sice stojí v běžném prodeji 6000Kč, ale nějaký e-shop jej dováží z Německa za polovinu.
Dále čínský set-top-box ECG za cenu 1500kč, samozřejmě bez HDD. Obsahuje dva tunery, tudíž je možné sledovat jiný kanál, než nahrávaný. Avšak předpokládám, že podporuje externí uložiště jako USB, HDD. Dva roky vydrží a poté by se vyplatilo koupit další, v případě poruchy.
Mimo to, pokud chceš opravdu ušetřit, vyplatí se ti set-top-box posledního typu. Jednotunerový STB umožňující nahrávání na externí uložiště seženeš okolo 1000Kč a dvoutunerové jako předchozí ECG okolo 1500Kč. Kdyby sis k tomu připočítal HDTV, tak jednotunerový okolo 3000Kč a dvoutunerový by byl o dost dražší.
Dalším zástupcem je Samsung DVD-HR773A. Sice stojí v běžném prodeji 6000Kč, ale nějaký e-shop jej dováží z Německa za polovinu.
Dále čínský set-top-box ECG za cenu 1500kč, samozřejmě bez HDD. Obsahuje dva tunery, tudíž je možné sledovat jiný kanál, než nahrávaný. Avšak předpokládám, že podporuje externí uložiště jako USB, HDD. Dva roky vydrží a poté by se vyplatilo koupit další, v případě poruchy.
Mimo to, pokud chceš opravdu ušetřit, vyplatí se ti set-top-box posledního typu. Jednotunerový STB umožňující nahrávání na externí uložiště seženeš okolo 1000Kč a dvoutunerové jako předchozí ECG okolo 1500Kč. Kdyby sis k tomu připočítal HDTV, tak jednotunerový okolo 3000Kč a dvoutunerový by byl o dost dražší.
p3!An:
Myslím, že 83.Pepas chtěl přístroj s harddiskem:
„… nějaký kravinky okolo co to zbytečně prodraží mě nezajímají. SNad jen kapacita HDD.“
Myslím, že 83.Pepas chtěl přístroj s harddiskem:
„… nějaký kravinky okolo co to zbytečně prodraží mě nezajímají. SNad jen kapacita HDD.“
- Než položíte dotaz, nejprve se ptejte strejdy Gůůgla.
- Výňatek z pravidel fóra PC-HELP:
- Název tématu zvolte takový, aby co nejvýstižněji charakterizoval obsah tématu.
- Nesnažte se řešit jiný problém (i když podobný) v jednom tématu. Raději založte nové téma.
- Mýliti se je Myloš.
Děkuji ti Myloši za upozornění. Avšak bych tě poprosil, aby jsi nevytrhával věty z kontextu. Ztrácejí poté charakter, třeba příkladem je, že shání levný. Nechci se ale přít, které klíčové slovo má větší váhu.
Proto moje rada se týkala těch nejlevějších. Člověk ne přílíš znalý často změní požadavky, a dá na rady zkušenějších ( tím ale netvrdím o sobě, že jsem ). I teoreticky, vyjmutelný HDD je pro někoho lepší variantou. Určitě si sám vybere dle svého gusta.
Proto moje rada se týkala těch nejlevějších. Člověk ne přílíš znalý často změní požadavky, a dá na rady zkušenějších ( tím ale netvrdím o sobě, že jsem ). I teoreticky, vyjmutelný HDD je pro někoho lepší variantou. Určitě si sám vybere dle svého gusta.
Já jen upozorním, z vlastní zkušenosti, že pokud má dotyčný satelit (ne pozemní digitál, ale satelit s mnoha programy od firmy X), tak při nahrávání se na tom satelitu nebude moct koukat na nic jiného, jedině na digitálu. Leda že by nějaký nový model dvd to zvládl, jen upozorním, že je potřeba se na to informovat před koupí!
Snad lépe srozumitelně - "za dob analogu" byl na dvd každý program pod vlastním číslem, tak jako na televizi. U satelitu je např. u nás napojen na EXT2 (a nejde jinak, kamera je zas EXT1 apod.) - tedy jakoby na jednom čísle byl program, který je aktuálně na satelitu. Při nahrávání, pokud je program přepnut na satelitu se nahrává dál ten, co je na satelitu puštěn aktuálně.. Možná to nové dvd mají jinak, ale je dobré se na to zeptat!
Snad lépe srozumitelně - "za dob analogu" byl na dvd každý program pod vlastním číslem, tak jako na televizi. U satelitu je např. u nás napojen na EXT2 (a nejde jinak, kamera je zas EXT1 apod.) - tedy jakoby na jednom čísle byl program, který je aktuálně na satelitu. Při nahrávání, pokud je program přepnut na satelitu se nahrává dál ten, co je na satelitu puštěn aktuálně.. Možná to nové dvd mají jinak, ale je dobré se na to zeptat!
Acer TimelineX 4820T - OS: Windows 7 HP x64. / HTC Wildfire S Purple
*Když píšu bez diakritiky, tak jsem tu přes mobil!
*Když píšu bez diakritiky, tak jsem tu přes mobil!
Co se týče HDD, bylo by lepší interní v rekordéru. STB nechci.
Jinak mám klasický analogový připojení.
Tento mohu mít za 1000,-
/*
Říkal jsem si, že STB nebude státní bezpečnost. Musel jsem se podívat do slovníku zkratek – a ejhle, ono je to zařízení, které setuje, topuje a boxuje.
Myloš
*/
Jinak mám klasický analogový připojení.
Tento mohu mít za 1000,-
/*
Říkal jsem si, že STB nebude státní bezpečnost. Musel jsem se podívat do slovníku zkratek – a ejhle, ono je to zařízení, které setuje, topuje a boxuje.

Myloš
*/
i7 9700K + SC Ninja 5, ROG STRIX Z390-F GAMING, RTX 4070Ti Gaming OC, M.2 XPG GAMMIX S11 Pro 1TB,
Creative Sb audigy FX.
AOC Q27G2S/EU Gaming QHD
Creative Sb audigy FX.
AOC Q27G2S/EU Gaming QHD
Re: Sháním levný DVD rekordér – čistě na nahrávání filmů.* Vyřešeno
160 GB sice není nic moc, ale – na druhou stranu – nějakých 36 hodin v nejvyšší kvalitě (hodina / 4,7 GB), to není zas tak zlé. Za tisícovku bych to pro tyhle účely bral.
- Než položíte dotaz, nejprve se ptejte strejdy Gůůgla.
- Výňatek z pravidel fóra PC-HELP:
- Název tématu zvolte takový, aby co nejvýstižněji charakterizoval obsah tématu.
- Nesnažte se řešit jiný problém (i když podobný) v jednom tématu. Raději založte nové téma.
- Mýliti se je Myloš.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Levný PC ke karte GTX 1660 Super
od michal84 » 11 dub 2025 15:45 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC - 35
- 8110
-