Zjistil jsem,že si lze zvětšit Virtuální paměť.A měl bych k tomu nějaké otázky.Myslím tím tady toto ve Windows XP (na notebooku)
levým kliknutím na start>pravým kliknutím na tento počítač>vlastnosti>upřesnit>v okénku Výkon kliknout na nastavení>upřesnit>V okénku Virtuální paměť změnit
potom si tam údajně lze ve dvou okýnkách změnit Virtuální pamět.
No a já bych k tomu měl nějaké dotazy:
1)Co je to ta virtuální paměť?To není RAM že?Já mám RAM totiž zafixované jako hardware co je "pomocník" CPU,jako že si pamatuje různé informace,a CPU má potom k těm Informacím libovolný přístup a že se po vypnutí počítače RAM smaže...
No a podle mě logicky nelze RAM nějak vylepšit,bez toho,aby se přikoupila nová ramka do volného slotu,nebo ji vyměnit.Jako jasně,jsou programy,co to dokážou,ale já si myslím,že nězvětší RAM,ale pročistí celkově počítač/notebook od zbytečností,které žerou ram...
2)Mam tam dvě kolonky,Počáteční velikost a Největší Velikost.Co by se stalo,kdybych u nich trochu zvětšil čísla?Nebo mužu jen u jedné?Nebo by se do toho nemělo "rýpat"?
3)Pokud lze ty čísla zvětšit,tak dejme tomu,že bych je zvětšil o polovinu.Takže se mi o polovinu zvětší Virtuální paměť?No ale přece ten notebook si nemuže jen tak vycucat virtuální paměť,něco se mi pochopitelně musí zmenšit...takže na úkor čeho se zvětší virtuální paměť?
4)Jaký je rozdíl mezi Virtuální pamětí a RAM?Programy/hry pracují s čím?
5)Pokud si zvětším virtuální paměť,tak se zrychlí programy/hry?
6)Pokud je program co vyžaduje 2000MB RAM,já mám 1GB RAM,a 2000mb Virtuální paměti.Jak to ten program bere?Jako nejprve bere 1GB ram a potom bere z virtuální paměti?
Nebo Virtuální paměť nemá s programama nic společného a slouží k něčemu jinému?
Ja vím,možná jsem to přehnal s otázkama,tak se předem omlouvám