nedá mi to a musím se podělit, můj starý PC dosloužil ( celeron 2.4 , deska MSI PT-880neo , 512RAM , grafika MSI 7600GS AGP , HDD SATA 80GB ) dosloužil tim zpusobem že často se samovolně vypínal, blikal a zfialověl obraz až se restartoval a jen PC speaker křičel dokud sem nevypl na tvrdo, nevím jestli odešel zdroj (300w noname) nebo grafika ... přemýšlim co stim a vím o kamaradovy co má doma PC a udajně nefunguje, často se samovolně vypne, je nestabilní, bootuje hrozně dlouho. Tak sem ze srandy placnul "tak ja ho od tebe za litra koupim" a on překvapený že tedy ano..(vůbec tomu nerozuměl ale penize se mu hodili, jen si trošku vyčítam jestli to ode mě nebylo hnusny takto pod cenou).. PC jsem dovezl domu, ani nezapojoval ale nejprve že ho otevřu a vyčistím.. po shlednutí všech tří chladiču (MB,grafika a CPU) mi bylo jasne proč se PC vypína... pánové takhle zanešený PC jsem opravdu v životě neviděl (kamarád od tom něměl ani páru že se něco takového čistí).. tak jsem vše vyčistil, přidal HDD a RAM ze svého PC, přeinstaloval OS a počítač běhá uplně krasně, a oproti mému staremu je výkon opravdu znát... doplním koupenou sestavu a zajímá mě jestli ten PC je za "litr" opravdu pod cenou
CPU : AMD 64 3000+ (Venice)
Deska : MSI K8n Neo 4
Čipová sada : Nvidia Nforce 4 , AMD hammer
Pamět : 2x 512 Kingston
HDD : MAXTOR ATA 120GB (+ muj SATA 80GB)
Grafika : WinFast Nvidia PX6600TD
Zdroj : značku si nevzpomenu, 400W
optická mechanika : LG GSA-H22A DVD±RW Dual Layer
Díky za názory
Byla to dobrá koupě ?
- Mr.freerider
- Level 2.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
- AleRx8
- člen HW spec týmu
-
Level 5
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Byla to dobrá koupě ?
Nebyla to špatná koupě. Sice výkonnově počítač nemá ani na dnešní totální spodinu, ale na net atd. stačí. Jenom se trochu bojím desky a zdroje (pokud to tedy nebude kvalitní seasonic nebo fortron nebo něco takového) Je tedy otázka, jak dlouho to (a hlavně deska) bude sloužit, ještě když se to kdysi přehřívalo, kondenzátory se můžou za chvíli zničit, atd. Ale jestli funguje, a bude fungovat, tak to byla koupě dobrá...
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 11
- 10521
-
od AirCrew
Zobrazit poslední příspěvek
03 bře 2025 19:26