Vymazaní komplet HDD

...

Moderátoři: Marfy, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

swifty2
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

Vymazaní komplet HDD

Příspěvekod swifty2 » 04 pro 2011 09:36

Zdravím , omlouvám se jestli tu už je někde takové téma.
Jdu rovnou k věcí jelikož jsem si tu odvás nechal poradit jaka pc sestava byla by dobrá tak se zeptám i na toto :)
Jelikož si nechám PC skládat u ALFY a je možnost donést svůj HDD s domu kním a oni miho zapojí do mé sestavy tak potřebuju poradit jak celý HDD vyčistím jakože uplně všechny data vymažu a windows taky :) Win 7 mám :) , čet jsem něco s formatováním ,ale pak jsem se dočet že to stejně vše nesmaže jen data

Reklama
faraon
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Stav:

Re: Vymazaní komplet HDD

Příspěvekod faraon » 04 pro 2011 10:01

Auguste Comte (1798-1857) píše:"Nothing is destroyed until it is replaced."

To platí jak v politice tak i v IT. "Smazaná" data na disku totiž pořád jsou, dokonce i po zformátování, jen se z tabulky souborového systému ztratila cesta k nim. Existuje celá řada programů které je dovedou úplně nebo částečně získat.
Chceš-li mít jistotu že smazaná data na tvém disku nikdo nepřečte, musíš ho několikrát úplně celý, do posledního bajtu, přepsat náhodnými daty. Může to trvat dost dlouho, i několik hodin.
Myslím že v Alfě nebudou mít takové vybavení jako v NSA (prý je možné i fyzicky přepsaná data v některých případech obnovit), takže by mělo stačit i jedno přepsání :wink:
"Král Lávra má dlouhé oslí uši, král je ušatec!

(pravil K. H. Borovský o cenzuře internetu)

swifty2
nováček
Stav:

Příspěvekod swifty2 » 04 pro 2011 10:04

Aha ono mě ani tak nejde oto že by to mohli přečíst ,ale chci ho prostě vymazat , nestačilo by třeby vymazat windows a tím se to vše stratí jakoby ? že HDD bude jakoby čistý no :D

faraon
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Stav:

Příspěvekod faraon » 04 pro 2011 10:14

Nejrychlejší cesta je prostě odstranit oddíl (partition). Ale z běžícího Windows to neuděláš, osobně bych použil třeba Slax kde je to otázka jednoho příkazu a několika sekund.

swifty2
nováček
Stav:

Příspěvekod swifty2 » 04 pro 2011 10:19

aha ok :D ono já tomu moc nerozumím takže se proto ptám jak nato :D no nějak to budu muset udělat , bo si myslím že v alfe miho nevyčistí :D

faraon
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Stav:

Příspěvekod faraon » 04 pro 2011 10:27

Já když instaluji systém, tak automaticky likviduji staré oddíly a vytvářím nové, ony se totiž jedině takhle odstraní i některé velmi hluboko zažrané viry, na které se jiným způsobem nedá dostat.
Jestli si to budeš instalovat sám, tak asi uděláš něco podobného, takže stačí když na tom disku nic nebude. Další možnost je strčit disk do počítače s běžícím Windowsem a odtamtud ho prostě kompletně smazat nebo zformátovat, když na něm nemáš nic supertajného.
Slax: zde stáhnout, vypálit na CD nebo nahrát na flashku, nabootovat z ní (stačí textový režim) a použít fdisk nebo cfdisk. Ale musíš k tomu něco málo znát, třeba jak zjistit název tvého disku v Linuxu a podobně :wink:

El Diablo
Moderátor
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod El Diablo » 04 pro 2011 10:37

RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware

i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Vše ostatní (hw)”