Po vysati nejde spustit
Po vysati nejde spustit
Ahoj jsem tu poprve a vcera jsemb vysaval prach z PC a po vysati uz nejde spustit. Na monitoru jen problikava Analog a HDMI, ale jinak nic nemuzu ani do biosu ani do nouzoveho rezimu, nesviti ani HDD led, HDD je 5-6 let stary tak muze to byt tim nebo SATA kabelem? Nebo neco jineho?
Re: Po vysati nejde spustit
Zkontroluj jestli neni posunuta graficka karta (povytazena ze slotu), to same pametove moduly nebo povytazeny nektery z napajecich kabelu
Ze by se znicil pocitac luxovanim jsem nevidel, a to jsem jich cistil urcite nekolik tisic
Ze by se znicil pocitac luxovanim jsem nevidel, a to jsem jich cistil urcite nekolik tisic
A muze to byt tim SATA kabelem? Vsechny molexy drzi napevno a tu grafiku jeste skontroluji.
Sata kabelem nejspis ne, kdyz to nejde zapnout tak bych tipoval na napajeni, pameti nebo grafickou kartu
Pocitac musi jit zapnout i bez pripojeneho disku a mechaniky, jen samotny motherboard a graficka karta do zdroje. Ale uz jsem videl motherboardy, ktere nesly zapnout kdyz byla povytazena jedna pamet.
Pocitac musi jit zapnout i bez pripojeneho disku a mechaniky, jen samotny motherboard a graficka karta do zdroje. Ale uz jsem videl motherboardy, ktere nesly zapnout kdyz byla povytazena jedna pamet.
- memphisto
- Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Vysavačem se dá zničit PC docela snadno. Do něčeho drbneš, vysaješ jumpery, elektrostatika, apod. Hloupější nápad než vysávat PC jsem fakt ještě neslyšel...
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji
Pocitace se vysavacem cisti bezne, o poskozeni pocitace vysavacem jsem osobne neslysel ani jsem to nevidel, tech pocitacu jsme cistili urcite vic nez dva tisice. Dokonce jsou i vysavace urcene specialne na vysavani prachu z pocitacu, a ze tam toho prachu nekdy je nekolik centimetru. To uz je ale off-topic a budou existovat jak zastanci, tak odpurci kteri se nikdy neshodnou. Osobne jdu s kompresorem pouze tam, kde prach nejde vysat (uz kvuli cisteni filtru odsavace).
Na vysati jumperu podle me normalni vysavac nema dostatecny vykon, mechanicke poskozeni tim ze neco poskodi narazem zalezi jen na sikovnosti obsluhy.
Ja bych to videl prave na mechanickou poruchu - povytazeny kabel, karta ze slotu nebo neco podobneho. Tehle problemu jsem uz resil stovky, prijde mi to mnohem pravdepodobnejsi nez staticka elektrina z vysavace.
1. zkontroloval bych jestli neni nekde trapna chybka (kabel v zasuvce, vypnuty vypinac vzadu na zdroji)
2. zapojeni vsech kabelu ze zdroje do motherboardu
3. zapojeni kabliku od vypinace do motherboardu
4. povytazena graficka karta nebo pameti
Na vysati jumperu podle me normalni vysavac nema dostatecny vykon, mechanicke poskozeni tim ze neco poskodi narazem zalezi jen na sikovnosti obsluhy.
Ja bych to videl prave na mechanickou poruchu - povytazeny kabel, karta ze slotu nebo neco podobneho. Tehle problemu jsem uz resil stovky, prijde mi to mnohem pravdepodobnejsi nez staticka elektrina z vysavace.
1. zkontroloval bych jestli neni nekde trapna chybka (kabel v zasuvce, vypnuty vypinac vzadu na zdroji)
2. zapojeni vsech kabelu ze zdroje do motherboardu
3. zapojeni kabliku od vypinace do motherboardu
4. povytazena graficka karta nebo pameti
Vytáhl jsem grafiku a paměti, potom jsem je tam zase dal a už to jede bez problému. Dík za radu
Si to tu lockni..
A už nikdy nečisti počítač vysavačem, příště takový štěstí mít nemusíš.
A už nikdy nečisti počítač vysavačem, příště takový štěstí mít nemusíš.
Just Fucking Google It!
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 7
- 5015
-
od makojed
Zobrazit poslední příspěvek